Tampere
21 May, Tuesday
18° C

Proakatemian esseepankki

Plokiessee: Ajatuksia valmistumisestaKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Valmistuminen ajatuksena tuntuu todella maukkaalta. Projektitunteja on kertynyt 223% ja semmoja toinen samanlainen. Portaali on ollut Akatemiamatkana paras mahdollinen ja siihen kylkeen haalitut muut taidot edesauttavat siinä jatkamista. On ollut upeata luoda opiskeluaikana itselleen työpaikka heti kun valmistuu. Vaikka olenhan tehnyt töitä Portaalin parissa enemmän kuin muita opintoja. Niinhän sen kuuluukin mennä. Kaikista maukkainta on se, että sain mielestäni Akatemia-ajasta kaiken irti.

 

Kuitenkin taustalla vallitsee muutoksen pelko. Turvalliset 3,5 vuotta on tässä samassa paikassa vietetty. Ihmiset ovat vaihtuneet ympärillä, mutta Proakatemia on pysynyt koko aika. Välillä on ollut rankempaa ja välillä helppoa. Nyt edessä on taas aukeava aura, jonka toisessa päässä on jotain… Tähän mennessä on ollut selkeä tavoite, valmistu. Valmistumiseen liittyy paljon itse tutkiskelevaa työtä. Opinnäytetyön prosessi on opettanut ajattelemaan eri tavalla ja on pitänyt pystyä raapimaan itsestään tehoa irti aikoina, jolloin tekisi mieluummin kaikkea muuta. Pelko muutoksesta lähinnä liittyy tietämättömyyteen. En osaa yhtään sanoa, mitä elämässä tapahtuu. Mutta uskon, että minulla on avaimet selviytymiseen. Luin siitä jopa kirjan.

 

Eventassa on ollut hyvä olla. Se on mahdollistanut osaltaan sen, että on pystynyt huitoa muualla ja silti on saanut yhteenkuuluvuuden tunnetta omaa tiimiä kohtaan. Haastavinta on ollut ihmissuhteiden luominen. Kesken Akatemia-aikaani tehtiin muutos, jossa uusi opiskelijapolvi aloitti uransa jo tammikuussa. Se tarkoitti Eventa osalta sitä, että uutta porukkaa meidän aikanamme tuli syksyllä ja talvella. Vaikeuksia ennestään vaikean tiimirakenteen selvittämiseen. Mutta hyvin selvittiin.

 

Ennen kaikkea Akatemialta sai taitoja tiimityöskentelyyn. Uskoisin, että mihin tahansa menenkin ja millaisia ihmisiä siellä onkaan, saan porukan hitsattua yhteen. Se on minun taitoni. Toiset taitoni liittyvät talousosaamiseen. Sitä täytynee vielä runsaasti kehittää, jotta voi hyvin mielin kutsua itseään talouspäälliköksi.

 

Valmistuminen minulle merkitsee uuden aikakauden alkua. Miellyttävää tästä kaikesta tekee se, että nyt ei hetkeen tarvitse ajatella kuin yhtä asiaa. Portaalia. Siihen aion keskittää kaikki panokseni ja kehittää omaa osaamistani sitä kautta. Tiedän jo, mitä aion opiskella. Ja aion todellakin tehdä sen omilla ehdoilla. Sen Proakatemia on opettanut. Kiitos Eventalle, kiitos Proakatemialle kuluneista 3,5 vuodesta. Tämä oli huippujuttu!

Kommentit
  • Johanna Sauvula

    Vääää! Tuntui haikealta ja vähän surulliselta lukea tätä ja havahtua siihen, että nyt te ihan ihan kohta jo lähdette.
    On huikeaa, millaisen matkan olet tehnyt ja erityisesti miten oleellinen tekijä olet Eventaa yhteen hitsanneena ja lämminhenkisenä tyyppinä ollut. Eventaan oli ihana tulla, kun meidät vastaanotettiin avosylin ja kuinka paljon apua sinulta ja muilta kolmosilta olemme saaneetkaan. Iso kiitos!
    Jos Hiltunen on mun idoli tiimin haastajana, sä oot mun idoli tiimihengen liima-aineena: sika-flexinä (sillä kuulemma kaikki pysyy 😉 ja halikierroksen pätevimpänä halaajana! Oot niin superhieno Reiska, että ihan varmasti on mahtijuttuja edessä! JEEE!!!

    5.12.2018
Kommentoi