Tampere
23 May, Thursday
21° C

Proakatemian esseepankki

Pilke silmäkulmassa is the keyKirjoittanut: Heidi Hydén - tiimistä Evision.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Oli mukava lukea omaa pohdintaasi siitä, millainen olet luonteeltasi, missä olet hyvä ja millaisena koet itsesi tiimissä. Pidin avoimesta ja rehellisestä tyylistäsi tuoda asioita esille. Olen oppinut sinua jo tuntemaan paremmin Vuosigaala projektin aikana ja nyt pääsen oppimaan sinusta vielä lisää, kun toimit Evisionin talouspäällikkönä ja minun rinnallani Evisionin johtotehtävissä. Tunnistan helposti asioita, mitä mainitsit alun kappaleissa. Voin allekirjoittaa niistä kaikki ja minun mielestäni sinun ehdottomia vahvuuksiasi ovat oma-aloitteisuus, joustavuus, tarkkuus ja pilke silmäkulmassa. Tiimityössä edellä mainituilla ominaisuuksilla pääsee jo pitkälle.

 

Tänä syksynä aion erityisesti kiinnittää huomiota palautteen antamiseen ja kiitoksen tärkeyteen. Haluan motivoida myös sinua ja ymmärrän palautteen sekä kiitoksen merkityksen motivaatiossa tehdä työtä. Palautetta ja kiitosta ei voi koskaan saada mielestäni liikaa. Se tuntuu olevan ikuinen ”mörkö” oikeassakin työelämässä, vaikka mielestäni kyse on loppujen lopuksi aika pienestä asiasta. Näitä toivon myös itse saavani sinulta matkan varrella. Tulemme tekemään tiiviisti yhteistyötä, joten tehdään toiminnastamme mahdollisimman antoisaa ja rikasta molemmille.

 

Luottamus ja viestintä ovat tiimissä kulmakiviä. Pikkutiimissä vietetty aika on varmasti rakentanut parempaa luottamusta pikkutiimin jäsenien kesken verrattuna koko Evisionin tiimiin. Tämä on mielestäni sekä hyvä että huono juttu. Hyvänä asiana näen sen, että pikkutiiminä työskentely helpottuu, päätöksenteko on sujuvampaa ja nopeampaa sekä ajatustenvaihto on rikkaampaa. Huonona puolena koen, että Evisionin kesken syntyy kuiluja ihmisten välille eikä kommunikointi ole niin avointa, suoraa ja rehellistä. Tästä syystä pohjautuu myös minun teemani Evisionin syksyyn. Haluan nimenomaan kasvattaa luottamusta koko Evisionin tiimin jäsenien välille eikä pelkästään pikkutiimien kesken. Tosin tämä vaatii jokaiselta ponnisteluja enkä yksin sitä voi viedä eteenpäin eli jokaisen tulisi tarkastella omaa suhtautumistaan koko Evisioniin ja yhdessä tekemiseen.

 

Minulle jäi mieleen mainitsemasi presentaatiot ja visuaaliset tavat havainnollistaa asioita. Haluaisin näistä kuulla lisää sinulta ja pohdin, voisimmeko me hyödyntää näitä keinoja paremmin meidän välisessämme yhteistyössä. Itsekin vahvana visuaalisena ihmisenä voisin oppia eri tavalla, jos näitä hyödyntäisimme ja kenties voisit näyttää minulle esimerkkiä, kuinka näitä käytännössä toteutetaan.

 

Minusta oli hauska huomata sinun puhuvan esseiden aikatauluissa pysymisen haasteista ja nyt olet syksyllä selkeästi tekemässä muutosta asiaan. Olemme puhuneet paljon yhdessä esseiden kirjoittamisen motivoinnista. Viemme asiaa eteenpäin ja tulossa on väliaikatavoite -malli sekä porkkana koko tiimille, jotta esseiden kirjoittamiseen syntyisi uudenlainen halu ja motivaatio. Kehittymistä on siis havaittavissa ja itsensä johtamisen taitoja, joten jatka samaan malliin. Haastaisin sinua nyt syksyllä, kun olet Evisionin johtoryhmässä. Ota selkeästi isompaa roolia tiimin yhteisissä hetkissä ja tuo asioita esille. En tarkoita, että pitää koko ajan olla äänessä, vaan askelta siihen pikkutiimin kaltaiseen avoimuuteen ja rohkeuteen. Tuo sitä samaa koko tiimille. Voit luottaa siihen, että minä olen ainakin siellä tukena taustalla.

 

Mielestäni ei ole minkäänlaista ongelmaa, ettetkö sinä olisi helposti johdettava. Kuten esseen lopussa kommentit sinusta kertovat, niin olet tärkeä tiimin jäsen ja tuot omalla osaamisellasi oman panoksesi koko tiimiin. Voit olla ylpeä itsestäsi jo nyt, koska olet hypännyt johtoryhmään sekä ottanut kopin myyntipäivien vastuuroolista yhdessä Jennan kanssa. Se on aika paljon jo yhdelle ihmiselle vastuuta syksyn aikana. Selkeästi haasteet inspiroivat sinua ja pidä siitä kiinni. Pääset tekemään huippuja juttuja juuri tuolla sinun asenteellasi.

 

Uskon, että meidän välillemme rakentuu luottamusta tämän syksyn aikana ja pyritään aktiivisesti vaalimaan sitä. Meidän tavoissamme toimia on yhtäläisyyksiä ja sen myötä voimme yhdessä luoda antoisan syksyn huumoria unohtamatta. Siinä olet täysin oikeassa, että töissä / koulussa pitää olla myös hauskaa. Ei viedä hommia liian vakavaksi 24/7. Tästä on hyvä jatkaa kohti syksyn iloja ja haasteita!

 

”The worst thing you can do is nothing”

 

 

LÄHTEET

Lampinen, A. 2020. Millainen minä olen johdettavana. Proakatemian esseepankki. Luettu 3.9.2020. https://esseepankki.proakatemia.fi/millainen-mina-olen-johdettavana/

Kommentoi