Tampere
17 Jun, Monday
16° C

Proakatemian esseepankki

Pieni tarina CE-merkinnästäKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Haluan kertoa teille pienen tarinan.

 

Vappu on tulossa. Projektitoimisto Massive valmistautuu sesonkiin. Vappupalloja myymään on värvätty puolet tiimistä. Laskelmat tehty ja rahaa pitäisi valua sisään tonneittain. Aletaan tilata vappupalloja. Puolet suomesta ja puolet kiinasta.

 

Alibaba googleen. Tunnarit tulille ja viestiä menemään. Löytyy toimittajia, kaikki haluavat myydä projektitoimistolle ilmapalloja. Päätetään tilata muutamalta toimittajalta. Varmistetaan että on CE merkintä ja asiat kunnossa. Vastaus on, että kaikki on kunnossa. Hienoa, nyt vain toimituksia odottamaan.

 

Talvi taittuu kevääksi ja ensimmäiset pallot saapuvat Finlaysonille. Tiimi on innoissaan. Pallot ovat söpöjä ja hyvälaatuisia. Ei muutakun vappua odotellessa.

 

Tiimi matkaa Nekalaan ostamaan suomalaisia palloja. Huomataan pikkuriikkinen juttu, näissä palloissa CE merkintä on palloissa. Tiimi matkaa takaisin akatemialle. Kaiken pitäisi olla kunnossa.

 

Seuraavana päivänä eräs tiimiläinen päättää googlettaa, ihan vain varmuuden vuoksi lainsäädäntöä ilmapalloista. Ilmapallot menevät leludirektiivin alle, joten:

 

Lelussa on oltava varoitusmerkinnät, käyttö- ja hoito-ohjeet (esim. pehmolelujen pesu- ja puhdistusohjeet). Myös pienissä, pakkaamattomina myytävissä leluissa (esim. marmorikuulat) on oltava varoitus kiinnitettynä. Kaikissa leluissa tai niiden pakkauksessa on oltava pysyvästi kiinnitetty CE-merkintä helposti luettavana. CE-merkintä on valmistajan vakuutus siitä, että lelu täyttää sitä koskevien Euroopan Unionissa voimassa olevien lelusäännösten vaatimukset. Lisätietoja saa kohdasta CE-merkintä.

(Tukes)

 

Ei muutakun tarkistamaan kiinasta tulleita palloja. Missään ei ole kiinnitettyä CE-merkintää. Yhteys toimittajiin, sähköpostiin kilahtelee “ sertifikaatteja”, joissa vakuutetaan pallojen olevan CE-merkittyjä. Seuraavaksi luuri käteen ja soitto Tukesiin. Tukesilta varmistuu, että palloja ei saa vappuna myydä. Palloissa pitää olla painettuna CE-merkintä.

Projektitiimi tajuaa käyttäneensä 600 dollaria myymäkelvottomiin palloihin.

 

Tarinan opetuksena:

 

Ota aina selvää mitä merkintöjä tuote vaatii ja missä niiden pitää sijaita. Suosittelen soittoa Tukesille, sieltä me saimme hyvät vastaukset.  

Kommentit
Kommentoi