Tampere
15 May, Wednesday
20° C

Proakatemian esseepankki

PALAUTE PAJA



Kirjoittanut: Miro Muhonen - tiimistä Ropina.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Johdanto

Tiimimme valmentaja Veijo piti meille maanantaina 29.4 palaute pajan, jonka ideana toimi I like, I wish, I wonder. Pajan Idea oli nimensä mukaisesti kertoa mistä toisen tekemisessä pitää, mitä toivoisi toisen tekevän tai parantavan toiminnassaan, sekä miten voisi muuttaa tekemistä tai asioita. Ennen pajaa saimme ennakko materiaaliksi Toolbox julkaiseman artikkelin aiheesta. Artikkelin alussa kuvattiin I like, I wish, I wonder tapaa seuraavasti.

Teams need to explore, experiment, and take risks to innovate, and early efforts require effective feedback exchanges. Feedback helps to identify areas that need improvement, highlights what is working well, and fosters open communication. It is crucial for project development and iterative progress. Establishing a framework with clear boundaries and a safe environment is crucial. “I Like, I Wish, I Wonder” is an effective approach for teams (big and small) to collect feedback quickly (Toolbox N.D).

Valmistautuminen

Pajaan valmistauduttiin pohtimalla valmiiksi ja kirjoittamalla vihkoon ylös palautteet, jotka aikoi antaa toiselle. Valmiiksi kirjoittaminen auttoi palautteen anto tilanteessa muistamaan mitä halusi sanoa ja lisäsi rohkeutta sanoa asiat suoraan. Itselleni palautteen kirjoittaminen vihkoon jo päivää aikaisemmin, auttoi valmistautumaan varsinaiseen palautteen anto hetkeen. Ehdin myös täydentää omia ajatuksiani, kun olin luonut valmiin pohjan sille, mistä annan palautetta.

Ajattelin aluksi tietäväni selkeästi mistä haluan antaa palautetta, mutta kun aloin listaamaan asioita nimien kohdalle törmäsin hyvin äkkiä tilanteeseen, etten keksinytkään mitä haluaisin sanoa. Tilanteeseen auttoi kun aloin pohtimaan ensin jokaisen kohdalle positiiviset asiat, joista pidän. Tämän jälkeen minun oli helpompaa miettiä asioita, jotka ovat pistäneet silmään, herättäneet kysymyksiä tai ärsyttänyt joissain tilanteissa. 

Palautteen anto tilanne

Pajan alussa minua alkoi jännittämään palautteen antaminen. En jännittänyt omaa kykyä antaa palautetta vaan sitä kuinka se otetaan vastaan. Paja meni mielestäni todella hienosti ja koen, että jokainen tiimimme jäsen pystyi antamaan ja ottamaan palautetta vastaan erittäin hienosti. 

Yllätyin itse kuinka suuri ero oli antaa palautetta niille tiimin jäsenille, joiden kanssa on ollut enemmän tekemisissä akatemialla sekä sen ulkopuolella. Oli helpompaa antaa palautetta kun tiesi paremmin miten toinen suhtautuu erilaisiin tilanteisiin. Vaikeampaa oli antaa henkilöille, joiden kanssa on viettänyt vähemmän aikaa. 

Lupaus

Pajan jälkeen meitä pyydettiin pohtimaan saatua palautetta ja tekemään sen pohjalta lupaus. Itse koin tarvitsevani enemmän aikaa käsitelläkseni ja sisäistääkseni saadun palautteen. Tein kuitenkin sekä itselleni että tiimille lupauksen, oppia tuntemaan jokainen tiiminjäsen paremmin. Ensikerralla palaute pajassa haluan aidosti tuntea ja tietää edessäni istuvan henkilön ja olla tietoinen kuinka juuri hänelle on paras tapa antaa palautetta. 

Pohdinta

Palaute paja oli mielestäni erittäin onnistunut kokonaisuus. Se antoi itselleni paljon uutta kuvaa ja tietoa omasta toiminnasta. Osaan paremmin huomioida mahdollisia kehityskohtia ja pyrkiä parantamaan niitä. 

Lähteet: 

Toolbox. N.D. I Like | I Wish | I Wonder. Toolbox. Artikkeli. Viitattu 29.4.2024. https://toolbox.hyperisland.com/i-like-i-wish-i-wonder

Kommentoi