Tampere
17 May, Friday
9° C

Proakatemian esseepankki

Päivän kommentit



Kirjoittanut: Johannes Mansikka-aho - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

”Moro Jesse! Hyvää pohdintaa tärkeästä aiheesta ja tuoreita näkökulmia. Hyvinvointi tiimissä kulkee usein käsikädessä tiimin dynamiikan kanssa. Onko tiimistä osattu ottaa kaikki taito yksilöiden osalta hyöty käyttöön. Asioista puhuminen on kehittymisen kannalta tärkeää ja puhumisen pitää olla rakentavaa. Mainitsitkin hyvin esseessä, että selkään taputtelijoiden ja ongelmien maton alle lakaisijoiden yhteisössä ei tapahdu oppimista, vaikka ilmapiiri olisikin kannustava. Ajatus esseen kopussa jonkin tilanteen kyseenalaistamisesta ja sen pohtimisesta oli mielenkiintoinen. Omat “taistelut” kannattaa valita hyvin ja miettiä tarkkaan, miksi asiasta pitää keskustella. Jotta keskustelu on rakentavaa, tulee argumenttien olla hyviä ja se vaatii valmistelua omassa päässä. Joskus on vaan todettava, että päätös ei ole tärkeä ja mennään eteenpäin. Samalla mielessä on kuitenkin ydin ajatus, että asioista pitää keskustella. Toivottavasti löydetään tähän kultainen keskitie akatemian aikana.”

 

-Jesse järvensivu oli kirjoittanut esseen ”Kuka tajuaa ja mitä tajuaa” Teksti käsitteli itselleni hyvin ajankohtaista ja paljon mielssä pyörinyttä aihetta hyvinvointia tiimissä. Kirjoitin itse juuri esseen työhyvinvoinnista organisaation tai esimiehen näkökulmasta ja Jessen essee toi hyvin esille tiimin jäsenen omaa toimintaa hyvinvoinnin kehittämisen kannalta.

 

”Hyvä pätkä Elias! Ajatus siitä, että pelko on hormooneja ja aivokemiaa on kiintoisa. Miten se voi silti tuntua niin aidolta, vaikka siihen ei välttämättä olisi mitään syytä. Pelko jonkin asian kohtaamisesta muuttuu helposti taistele tai pakenemisen lisäksi myös lamaantumiseksi. Lamaantumisessa pelko vain kasvaa entisestään ja muuttuu solmuksi, mistä ei pääse enää mihinkään suuntaan. Kuplamalli tilanteiden ja pelkojen kohtaamisesta on terävä. Asia kerrallaan, ei liian suurta ongelmaa kerrallaan käsittelyyn. Tällöin myös pelon tunteen voi jaotella päässään ja päästään tuohon hitaaseen ajatteluun, missä käydään dialogia itsensä kanssa, mikä tässä oikein pelottaa. Hyviä ajatuksia ja tästä lähti tuo kupla-ajatus myös itselle mukaan. Kiitos!”

 

-Elias Hämäläinen käsittelee esseessään ”pelkokupla” pelkoa hyvin kiinnostavasta kulmasta. Takana on kirja Ant Middletonin kirja The Fear bubble. Mukaani Eliaksen esseestä lähtee Antin esiintuoma toimintamalli pelkojen kohtaamisesta. Tarvitseeko vielä pelätä, jos pelottava asia ei ole vielä edessä ja kohdattavissa. Miten pelkoa ”säästetään” ja sen lävitse mennään käymällä tehokasta dialogia itsensä kanssa.

 

” Terve Jeena! Tiesin, että teet myyntityötä, mutta nyt oli hieno päästä lukemaan ajatuksiasi myynnistä. Kuulosti hyvin tutulta tuo tunne, että joku on ilmeisesti nimennyt kauan käyttämäni tavan tehdä työtä ja siinä on jokin teoria takana. Mahtava huomata, miten huomaat itsessäsi kehityskohtia myynnin osalta. Se kertoo älykkäästä analysoinnista omasta tekemisestä ja sen arvosta itselle. Myynti on paljolti kysymisten kysymyistä, mutta oikeiden kysymysten kysyminen on ammattitaitoa. Myös tuo Spin tekniikka on hyvä nosto, miten saadaan juuri niillä oikeilla kysymyksillä asiakas myymään tuotteen itselleen. Kiitos esseestä!”

 

-Jeena Kantosalo on kirjoittanut terävän esseen ”Minä myyjänä” Oli hauska huomata, miten ollaan Jeenan kanssa kohdattu samanlaisia ajatuksia myyntikirjoja lukiessa. Tämä on tuttua, mutta nyt joku on sanoittanut sen paperille. Jeena ei kuitenkaan pitänyt myyntikirjoja vaan vanhan toistona vaan nykyisen ammattitaidon kehittämisenä reflektoinnin kautta. Saatkin yllättävän paljon enemmän tekstistä, kun löydät siitä yhtenäisyyksiä omaan tekemiseen. Jeena käsitteli myös omaa myyntiprosessiaan hyvin ja oli oivaltanut ongelmakohtia. Tämä on todella tärkeää ja tämä lähtee itselle myös vahvaan tutkiskeluun, sillä kehittämistä on aina omassa tekemisessä.

Kommentoi