Tampere
22 Jun, Saturday
8° C

Proakatemian esseepankki

Oppia taloustiimistä kommenttiesseeKirjoittanut: Julius Honkanen - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kommentti Inka Tikkasen esseeseen: Tiimiyrityksen talous Proakatemialla.

https://esseepankki.proakatemia.fi/tiimiyrityksen-talous-proakatemialla/

 

Tervehdys Inka!

Mukava lukea ajatuksistasi liittyen taloustiimiin ja ylipäätään Saawan liiketoimintaan. Kertomasi perusteella olet hyvin kartalla missä mennään ja tuot myös esiin mielipiteitäsi mihin suuntaan meidän olisi hyvä tiiminä edetä. Minun mielestäni on myös totta, että ressuajattelu ruokkii tietyllä tapaa minä ajattelua ja meidän tulisi pyrkiä eroon siitä. Olet löytänyt paikkasi taloustiimissä ja tiedän että ensi vuonna sinun työpanoksesi tulee näkymään Saawassa ja taloustiimissä entistä isommin. Sinusta huokuu myös halu oppia ja on erittäin hienoa, että olet kiinnostunut talousasioista. Koen ne itsekin tärkeäksi osata. Kiitos kuluneesta vuodesta on ollut mukavaa tehdä töitä yhdessä!

 

Kommentti Jenni Rupposen esseeseen: Taloustiimissä kokonaiskuva hahmottuu.

https://esseepankki.proakatemia.fi/taloustiimissa-kokonaiskuva-hahmottuu/

 

Moi Jenni!

Todella hyvää reflektointia kuluneesta tilikaudesta ja taloustiimissä työskentelystä. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että sinulla on talousasiat todella hyvin hallussa ja täytyy kyllä myöntää, että poistumisesi taloustiimistä vähän harmittaa. Onneksi sinuun voi kuitenkin olla tiukanpaikan tullen yhteyksissä. Esseesi on hyvä katsaus taloustiimin toiminnasta tilikauden alusta tähän päivään saakka. Kanssasi on ollut mukavaa pyöritellä talousasioita ja olet opettanut minullekin paljon. Pystyn samaistumaan moneen asiaan, joista esseessäsi kerrot, mutta erityisesti siihen kuinka talouden peruspalikat olisi hyvä opetella ja ymmärtää, sillä silloin sinulla on parempi käsitys koko yrityksen liiketoiminnasta ja sen pyörittämisestä. Kiitos esseestäsi se oli todella helppolukuista ja sisällöltään pelkkää asiaa. Ja kiitos myös kuluneesta vuodesta taloustiimissä!

 

Kommentti Jesse Vuoren esseeseen: Kannattavuus ja kassavirta yritystoiminnan pohjana.

https://esseepankki.proakatemia.fi/kannattavuus-ja-kassavirta-yritystoiminnan-pohjana/

 

Moikka Jesse!

Tuot esseessäsi esiin hyviä pointteja kannattavuuslaskennasta ja sen merkityksestä liiketoiminnassa. Budjetti on tähän erittäin hyvä työkalu. Saawassakin budjetin laatiminen oli ihan ehdotonta, sillä se näytti suunnan mihin päin pitää lähteä ja kuinka paljon kassaan on tultava rahaa, että saamme pakolliset kulut katettua. Tuo kiteyttämäsi ohjenuora kassavirran seuraamiseen ja kannattavuuslaskentaan oli todella hyvä. Olet myös avannut hyvin ymmärrettävästi termit myyntikate ja käyttökate. Tekstisi on selkeää ja helppolukuista ja opin jälleen uutta. Sinulla on myös talousasiat todella hyvin hallussa ja se näkyy kaikessa sinun toiminnassasi. On ollut mukavaa työskennellä kanssasi taloustiimissä ja olen oppinut sinulta paljon. Kiitos esseestäsi ja kuluneesta vuodesta taloustiimissä!

Kommentoi