Tampere
24 May, Friday
17° C

Proakatemian esseepankki

Opparia aloittamassaKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Nyt on tullut opiskeltua jo päälle kaksi vuotta ja tässä alkaa olla aika aloittaa opinnäytetyön suunnittelua ja kirjoittamista. Mutta ennen kaikkea tätä täytyy olla toimeksiantaja ja aihe selvillä. jotta voi lähetä suunnittelemaan opparin sisältöa ja rakennetta.

Itse haluan ja varmaan moni muukin haluaa, että opinnäytetyö tulee hyödyttämään itseä ja mahdollisesti työnhakua tulevaisuudessa. Toimeksiantajalle tehty hyvä työ voi mahdollisesti auttaa saamaan jalkaa oven väliin ja pääsemään kyseiseen yritykseen töihin. Vaikka helppo tie houkuttaisikin, esimerkiksi tekemällä opparin nykyiselle työnantajalle. Työ on mahdollisesti vain rahan lähde, eikä oikeasti, mikään ”unelmatyö”, joten tekemällä opparia sinne, pääset vain sieltä, mistä aita on matalin.

Tällä hetkellä minulla ei vielä ole toimeksiantajaa, tosin en ole vielä etsinytkään. Kiinnostuksen kohteita on monia, enkä ole vielä itsenikään kanssa päätynyt mihinkään suoraviivaiseen ratkaisuun siitä, miltä viideltä yritykseltä, kysyisin mahdollisuutta tehdä opinnäytetyötä. Mahdolliset yritykset täytyy listata ja valita sieltä kiinnostavimmat toimeksiantajat. Aihe täytynee olla sen mukainen, mistä pystyn itse kirjoittamaan ja mistä minulta löytyy jo ennestään jotain faktaa. Aiheeseen täytyy kuitenkin perehtyä myös kirjojen ja muiden tietolähteiden kautta.

Toimeksiantajan hakeminen alkaa tulevalla viikolla, riippuen paljon ehtii ennen myyntipäiviä tekemään. Tavoitteena on, että ennen vuoden loppua olisi ainakin toimeksiantaja ja aihe selvillä. Kaikki muu on vain plussaa.

Päivitystä aiheeseen on luvassa ensi kuun blogiesseessä.

Heissulivei.

Kommentoi