Tampere
27 May, Monday
14° C

Proakatemian esseepankki

Omistettu hulluille, sopeutumattomille, kapinallisille ja häiriköille.Kirjoittanut: Atte Westerberg - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Applen perustus tarina on meille monelle enemmän tai vähemmän tuttu. Steve Jobs ja Steve Wozniak perustivat Apple Computerin 1976 Kaliforniassa Jobsin vanhempien autotallissa. 43 Vuotta myöhemmin Apple on yksi maailman suurimmista yrityksistä ja työllistää yli 120 000 ihmistä. Miten se on mahdollista? Mitä nämä kaksi kaveria tekivät oikein?

 

Jobs elokuva kertoo tämän menestys tarinan ja pitää sisällänsä monta hyvää opetusta elämästä ja yritysmaailmasta. Isoin opetus, joka elokuvasta iski ja jäi elämään ajatuksiini ovat Steve Jobsin omat kuuluisat sanat.

 

“Here’s to the crazy ones, the misfits, the rebels, the troublemakers, the round pegs in the square holes… the ones who see things differently — they’re not fond of rules… You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them, but the only thing you can’t do is ignore them because they change things… they push the human race forward, and while some may see them as the crazy ones, we see genius, because the ones who are crazy enough to think that they can change the world, are the ones who do.” — Steve Jobs, 1997

 

Onko kapinointi tai sopeutumattomuus aina huono asia? Se ainakin saadaan kuulostamaan negatiiviselta. Jos sinulla on parempi idea, etkä halua tehdä asioita samalla vanhalla tavalla, niin miksi tyytyisit siihen? Miksi ylipäätänsä ihmiset nousevat kapinaan maailmalla? Ihmiset haluavat uuden paremman mallin, mutta vanha malli pitää saada ensin pois alta, vaikka väkisin. Muutos tulee aina halusit sitä tai et. Mikään ei ole pysyvää paitsi pysymättömyys.

 

Toisena oppina itselleni oli sen ymmärtäminen, että kaikki mitä näet ympärilläsi, on jonkun ihmisen luomaa. Sinulla on kakki samat mahdollisuudet, kuin kenelläkään muulla luoda jotakin uutta ja maailmaa muuttavaa.

 

 

Lähteet

Jobs. 2013. Ohjaus: Joshua Michael Stern. Tuotanto: Open Road Films. Tuotantomaat: USA, Sveitsi.

Kommentoi