Tampere
27 May, Monday
16° C

Proakatemian esseepankki

Oletko oman elämän lumelääke?Kirjoittanut: Kirill Sultanshin - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
You are Placebo
Joe Dispensa
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Sairastuitko?

Pysähdy hetkeksi miettimään, minkälainen olo sinulla on. Minä toivon, että tänään sinä voit hyvin. Ikävä kyllä, meillä on aina taipumusta sairastua ja kärsiä siitä. Ne hetket tuntuvat siltä, että koko elämä yrittää rangaista sinua. EI PIDÄ PAIKKANSA. Tänään avaan silmiäsi sairastumiseen täysin uudella tavalla. Mitä jos uskaltaisin väittää, että sinun ajatuksesi ovat itse luoneet sairautesi – oli se kuinka vakava tahansa.

Sattuma ei tapahdu sattumalta, ja on aika hullua ajatella, että ihmisten kroppa, joka on kehittynyt satoja tuhansia vuosia, voi sattumalta päästää kaikkia vakavimpiakin sairauksia vain sattumalta. Miksi me kuitenkin aina välillä sairastumme? Meidän alitajuntamme luo sairauden sen takia, koska sairauden takia se yrittää suorittaa jonkun positiivisen vaikutuksen.

Minulla on tyttökaveri, jonka äiti on sairastanut vakavaan sairauteen tyttären kouluvaihdon aikana. Mutta millä todennäköisyydellä sairautta voi pitää sattumana, jos äidin sairaus kesti juuri sen verran aika, kun hänen tyttärensä oli poissa vaihdossa? Jälkikäteen selvisi, että äidillä oli tosi ikävää tytärtänsä ja alitajunta yritti suojautua hänet yksinäisyydessä luomalla vakavaa sairautta. Sairauden kautta äidin alitajunta halusi saada tyttären takaisin kotiin kaikesta toimivalla tavalla, ja heti kun hän palasin takaisin, sairaudella ei ollut mitään roolia ja se poistui itsestään.

Joten jos sinulla on jokin sairaus tai riippuvuus, yritä miettiä minkä positiivisen vaikutuksen se yrittää tehdä sinulle. Jos sinua ahdistaa jokin sairaus niin sinulla on loistava hetki miettiä, minkä positiivisen vaikutuksen sairaus yrittää toteuttaa? Positiivinen vaikutus löytyy jokaisesta tapahtumasta, onnettomuudesta, sairaudesta. On itsestään selvyys, että meille tämä ajatus ei yhtään helpota kärsimystä, sen takia tässä vaiheessa kannattaa keksiä uutta parempaa ratkaisua, joka täyttäisi samalla tavalla postitiivista vaikutustasi.

 

Pillerit toimivat – miksi ei sinäkin?

Kaikki ovat jo kuullet lumelääke efektistä ja kuinka maaginen sen vaikutus voi olla ihmiselle. Tavallinen C-vitamiini pilleri voi pelastaa syövästä, masennuksesta, vakavista migreeneistä tms. Samalla tavalla voi tapahtua negatiivinen vaikutus nimeltään ”Nosebo”, joka pahentaa tilannetta ja synnyttää sairauksia. Väärä lääkärin lausunto syövästä voi kirjaimellisesti tappaa potilasta, jos hän usko sairauden olemisesta.

Jos lumelääke on tyhjä pilleri ja lääkärin sanat tekevät niin suuren vaikutuksen, niin johtuuko se ihmisen sisäisestä ominaisuudesta? Kirjan nimi on ”Sinä olet Placebo”. Minä nimesin sen ”Sinun ajatuksesi ovat Placebo”.

 

Miten voi todistaa bioloogisesti, että ajatukset vaikuttavat materiaan?

”When we continue thinking the same thoughts, the neuron keeps firing in the same ways, strengthening the relationship between the two cells so that they can more readily convey a signal the next time those neurons fire. – p. 80”

Jos ihminen ei näe faktaa, hän ei usko siihen. Tämän takia Despensa yritti näyttää miten materian ja ajatuksen yhteys toimivat bioloogisella tasolla. Kaikki alkaa aivoista, jossa syntyy eräs ajatus. Esimerkiksi otetaan sellainen vakava sairaus kuin Parkinson tauti. Tapa, millä pystyy poistamaan kaikki oireita on nostaa dofamiinitasoa 200%. Tajunta ja pelkkä ajatus siitä ei millä muuta sinun kemiallista sisältöäsi. Tähän tarvitaan kestävää verkkoa ajatuksista, joiden toistuvasti vahvistamalla teet entistä kestävän neuronisen verkon. Vahvista neuronisista verkoista tieto lähtee suoraan soluihin, joka luotina ampuu DNA:sta koostuvia geeniä. Geenithän toimivat kuin joulukuusen valot – jotkut geenit menevät päälle ja jotkut menevät pois päältä. Kun tietty geeni on vaihtanut sen ominaisuksia niin se laittaa uutta proteiinitietoa peliin. Uusi proteiini tulee jokaisesta muutetusta solusta ja tässä alkaa tapahtumaan taikaa! Tästä uudesta proteiinista elimistö voi rakentaa ihan mitä vaan! Esim. kantasolu eli solu, jolla on kyky jakautua loputtomasti, sekä muodostaa erilaisia kudostyyppejä, veri, luusolu tai nostaa dofamiinitasoa 200%.

 

Pakene tai taistele -reaktio

Jos yhtäkkiä tuli sairaus ja haluat tietää mistä se tuli, niin kaikista suurin tekijä, joka vaikuttaa geenien mutaatioon on stressi. Oikea termi tasapainotellulle stressille on homeostaasi eli sisällä vallitseva tasapaino.

Kun kyse on elämästä ja kuolemasta, keho ei jätä meitä pulaan. Se valmistautuu taistelemaan monin keinoin, joilla evoluutio on meidät varustanut. Pakene tai taistele -reaktio käynnistyy tarvittaessa salamannopeasti. (Moodmetric, 2018)

Kaikista pahinta on kuitenkin se, että 21-luku tuo meille kaikille liikaa stressiä, jota on tosi hankalaa prosessoida. Ne ihmiset, jotka ovat toistuvasti EI homeostaasissa eli ne, jotka eivät hallitse stressiä, kärsivät syntyneistä sairauksista.

 

Kuinka hyödynnetään tietoa lumelääkkeestä?

Ensinäkin meidän pitää tajuta, että olemme itse omien kohtaloiden luojia. Asumme monimutkaistetusti kompleksisessa maailmassa, jossa olemme itse vastuussa siitä, miltä meidän maailmamme näyttää ja kaikista pitää ottaa vastuuta. Kun ihminen ymmärtää, että omilla ajatuksilla (vanhempien ajatuksilla lapsuudessa) hän itse pääsi siihen pisteeseen missä hän on nyt. Kun on otettu sarvista kiinni eli on todettu haaste, selvitä minkä positiivisen vaikutuksen tämä haaste toteuttaa sinun kohtalossasi. Jos tuntuu siltä, että tekisi mieli muuttaa kaiken ympärillesi niin aloita vaikka omilta ajatuksilta. Juuri niiden laatu vaikuttaa loppupeleissä sinun elämäsi laatuun sekä onnellisuuteen.

 

 

 

Joe Dispensa, You Are the Placebo: Making Your Mind Matter (Hay House, 2014)

https://www.moodmetric.com/fi/pakene-tai-taistele-reaktio/

Kommentoi