Tampere
17 Jun, Monday
18° C

Proakatemian esseepankki

Miten rakentaa oma tulevaisuuden taidenäyttely?Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Hoplaa ja täältä tullaan taas niin että heikompia hirvittää! Rumpujen pärinöiden säestämänä julkaisen spektaakkelimaisen uutisen siitä, mihin seuraava esseeni perustuu! Valmiina? Kirjaan Yrittäjän taivas + helvetti, Riko rajasi. Kirja on viimeisin painos taivas + helvetti kirjoista, ja kun kaksi muuta on jo luettu, sekä esseet niistä raapustettu, on luonnollista kirjoittaa essee nyt vielä tästäkin kuopuksesta.

Näissä kirjoissa mielenkiintoista on se, että niitä lukee joka kerta ihan eri tavalla. Kaikki riippuu siitä, missä vaiheessa on oma liiketoiminta. Onko pääpaino innovoinnissa, jonkin esteen ylittämisessä, vai itsensä kehittämisessä, määrittää pitkälti mihin asioihin lukiessa fokusoituu. Omat liiketoiminnat ovat nyt pitkälti sillä mallilla, että tiedetään mitä tuleman pitää, ja nyt täytyy vain tehdä ”suorittavaa työtä”. Jokaisessa omassa bisneksessä on pohjatyö tehty nyt hyvin, ja päästään katsomaan miltä bisnekset laajennuksien myötä näyttävät. Tässä kirjasarjassa parasta on se, että ei olla keskitytty vain yhteen toimialaan. Riko rajasi kirjassa on 15 yrittäjää, ja heidän tarinansa. Kaikki tarinat ovat eri toimialoilta, mikä antaa hyvää peilaus pintaa omaan tilanteeseen, ja näihin on erittäin helppo samaistua.

Tarinoista ilmenee, että jokaiseen menestykseen on pitänyt olla fokusoitunut oikein. Ei ole voinut sooloilla liikaa, tai rönsyillä, vaikka näitäkin taitoja on pitänyt käyttää. Itselle haastavinta on monesti keskittyä pieniin tärkeisiin asioihin. Monesti ratkaisuja tulee haettua turhan kaukaa ja sillä silmällä, että aloittaa jotain uutta. On se sitten uusien palveluiden lanseeraaminen asiakkaille, tai uudet yhteistyökumppanit, niin monesti ratkaisu onkin vain nykyisten asioiden tekeminen ja tehostaminen. Olen koittanut löytää kirjoista aina niitä asioita mitä menestyminen vaatii. Näitä löytyykin jokaisesta tarinasta. Usko itseensä, omaan yritykseensä, tiimiinsä, rohkeus, jaksaminen, halu ja oma jaksaminen ovat asioita, mitkä lähes poikkeuksetta löytyy tarinoista joillain tavoilla. Nämä asiat ovat myös itsellä kunnossa. Se missä täytyy nyt eniten kehittyä, on fokusointi. Isoa puutavara liiketoimintaa luodessa, tai teknologia-alan yritystä pyörittäessä, pitää oikeisiin asioihin osata keskittyä ja jäädä. Jokaisen tarinan pohjalta, voi helposti tehdä janan näiden yrittäjien yrityksen kehittymisestä. Mieleeni tuli täysin uusi työkalu, miten itse pystyn keskittymään oikeisiin asioihin, ja varmistan että ne tulevat hoidetuksi!

Jokaisesta bisneksestäni kirjoitan samanlaisen tarinan etukäteen. Tarina alkaa nykyhetkestä, ja päättyy vuoden päähän. Lopussa nähdään selkeä visio mihin ollaan menossa, ja matkan varrelle tulee kirjoitettua vaadittavat askeleet. Kun tarinat on kirjoitettu, täytyy katsoa, että ne ovat sovussa keskenään. Tämän jälkeen teen tarinoista hienot janat koristamaan huoneeni seiniä, ja muistuttamaan joka päivä missä kohdassa mennään, ja mitä tulee tehdä seuraavaksi. Seiniltä ilmenee kuukausi kerrallaan mitä kaikkea tämä ja ensi kuu pitää sisällään. Seinät huokuvat yksityiskohtia ja siitä ilmeneekin se, miten loppuun asti kaikki on mietittyä! Tämä tulee toimimaan perusrunkona koko tekemiselleni. Asiat tietysti elävät ja muutoksia tulee, siksi seiniä myös päivitetään. Seiniltä ei tule kuitenkaan paistamaan rönsyily ja hulluus, vaan etukäteen kirjoitettuihin tosi tarinoihin tehdään vain vaadittavia pieniä fiksauksia. Seiniltä tulee paistamaan läpi systemaattisuus, suunnitelmallisuus sekä tunne. Oleellista on, millä fiiliksellä asioita tehdään, ja siksi myös se suunnitellaan etukäteen!

En tiedä, oletko koskaan lukenut tämän kirjasarjan kirjoja, mutta jos et ole, tee se! Tämän jälkeen kirjoita oma tarinasi ylös, ja tuo tulevaisuus luoksesi joka päivä. Kun olet valmis, soita mulle. Käydään vuoroin vieraissa ja toistemme taidenäyttelyssä, missä esillä on oma tulevaisuus! Pientä kilpailua järjestetään siitä, kenellä on parhaat tarjottavat, sekä tunnelma, mutta muuten keskitytään tarinoita ihaillessa fiilikseen, kun eletään tulevaisuudessa, joka on ihan käsin kosketeltavissa.

Tämän esseen on kirjoittanut oman elämänsä Pablo Picasso, eli kuningas-päällikkö-johtaja V. Haara

Kommentoi