Tampere
26 May, Sunday
20° C

Proakatemian esseepankki

Miten pukeutuminen ja ulkonäkö vaikuttaa itseluottamukseenKirjoittanut: Helena Tahlo - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Miten pukeutuminen ja ulkonäkö vaikuttaa itseluottamukseeni

On tehty tutkimus, jossa voidaan todeta, että naiset, jotka käyttävät huulipunaa (punaista), tekevät parempaa myyntitulosta kuin he, jotka eivät käytä huulipunaa. Sanoisin, että tämä on myös omalla kohdallani ihan totta. Syy ei ole se, että olen meikkiosaston myyjänä uskottavampi. Vaan se, että puna tekee minut itseni tuntemaan vahvaksi ja lisää omaa itseluottamustani.

 

Olen aina ollut ihminen, jonka jokapäiväiseen itseluottamukseen vaikuttaa suuresti se miltä näytän omasta mielestäni. Jotta päiväni alkaa hyvillä mielin ja myös jatkuu näin, tarvitsee minun olla tyytyväinen näkemääni peilikuvaan. Minun tarvitsee nähdä itseluottava, kaunis ja hupaisa minäni tuon peilin kautta, muuten en pysty olemaan oma itseni.

 

Joka aamu minulla on tietyt rutiinit. Päiväni alkaa puuhastelemalla vessassa naamani ja hiusteni kanssa. Olen omaksunut tietyt stepit siihen, miten luon itselleni luotto meikin, joka saa minut tuntemaan hyvältä. Kun laitan hiuksiani kuntoon, mieheni tietää olla puhumatta tällöin minun kanssani, koska en pidä keskeytyksistä. Hiusten laitto ei tule minulta niin luonnostaan kuin arkimeikkini, joten olen hyvin turhautunut ja keskittynyt kun yritän kihartaa hiuksiani. Monet ovat minulta kysyneet, miksi en pidä hiuksiani suorina kuin ne on. Tähän vastaukseni, suorat hiukset eivät ole minua, leikittelevät ja vähän räjähtäneet kiharat taas ovat.

 

Vaatetuksen kanssa olen aina ollut hyvin yksilöllinen. Jo ala-asteella pukeuduin isosikojeni ja heidän kavereiden vanhoihin bändihuppareihin, niittihousuihin ja maihareihin. Jo silloin erotuin massasta. Lukiossa sama meno jatkui ja kuvaan tuli räväkät hiusvärit, sivusiili ja eyelineri. Nykyään koen sopivani paremmin massaan, mutta silti minut on muita helpompi erottaa väkijoukosta. Hiusten värini on vaihtunut grazycoloreista neutraaliin oranssiin, suomalaiset brändit ovat tulleet suuremmaksi ja suuremmaksi osaksi vaatekaappiini ja kirppislöydöt pursuavat joka nurkasta. Minulle on hyvin tärkeää tuntea itseni itseksi vaatteissa. Tykkään jokapäiväisessä käytössä rennommista vaatteista (vakkareihin kuuluu mustat haalarit ja puffihihainen neule.) ja vakiona Marimekon nahkalaukku ja kangaskassi. Nyt kylmemmällä säällä tykkään leikitellä takeilla, omistan monta kymmentä takkia, joita olen vuosien aikana keräillyt kirppiksiltä. Jos olemme menossa johonkin juhliin tai ulos tykkään tilanteesta riippuen vähän maustaa omaa lookkiani. Iltakäytössä usein pidän pitkää suoraa nahkatakkia, joka on isoäitini vanha ja maiharit tai platform kengät sopivat hyvin yhteen takin kanssa. Omistan myös tuhansia (ei ehkä nyt niin monta) laukkua, joista valitsen parhaimman asuun sopivaksi.

 

Vaatekaappini on täynnä sekä designia, kirppislöytöjä, vanhempieni nuoruusaikojen vaatteita ja isovanhempieni kaappien aarteita. Keväällä 2021 jokaisen tiimiläisistämme piti kirjoitta ylös tavoite ensi syksylle. Minun tavoitteeni oli luoda itselleni unelma vaatekaappini sisältö. En ole tätä tavoitetta vielä saavuttanut, mutta olen kulkemassa sitä kohti.

 

All in all, omaan itsetuntooni ja tehokkuuteeni joka päivä vaikuttaa suuresti se miltä mielestäni näytän. Tällä hetkellä, kun kirjoitan tätä, on hiukseni rasvaiset ja tarvitsevat pesua. Tämä on vaikuttanut kokopäiväni menoon negatiivisesti, ehkä opiksi itselleni, panosta myös kotona ulkomuotoon niin pysyt myös onnellisena ja toimeliaana.

Kommentoi