Tampere
22 Jun, Saturday
8° C

Proakatemian esseepankki

Mitä, jos en saakaan kesätöitä?Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Päivien pidentyessä ja lumien sulaessa viimeisetkin opiskelijat havahtuvat vuosi toisensa jälkeen toistuvaan pulmaan: mitä teen kesällä? Suurin osa on varmistanut jo kesätyöpaikkansa tai ilmoittautunut kesäkursseille ja hakenut kesäopintotukea. Onneksi työnantajistakin löytyy mattimyöhäsiä, joten kesätyöpaikkoja on mahdollista vielä saada. Yksi vaihtoehto on tietysti työllistää itsensä kesän ajaksi. Se on yleistä varsinkin meidän proakatemialaisten keskuudessa.

 

Viime kesänä työllistimme kolmen totalilaisen voimin itsemme sekä neljä alle 18-vuotiasta nuorta kesäkahvilaamme Lempeen. Kesäkahvilayrittäjänä aika ei käynyt koskaan pitkäksi. Aina oli jotain pientä farssia selvitettävänä. Milloin jääkaappi oli mennyt yöllä rikki, kesäkahvilamökille tehty tihutöitä repimällä voimavirtakaapeli irti tai seiniä töhritty. Tekemistä riitti aina tukkukäynneistä palkkojen maksuun ja työvuorojen suunnitteluun.

 

Tulevana kesänä emme enää jatka Lemmen kanssa ajanpuutteen vuoksi. Myimmekin sen eteenpäin, joten Lempi onneksi jatkaa toimintaansa! Jokainen meistä oppi viime kesänä varmasti enemmän kuin palkkatöissä. Voin käsi sydämellä suositella kesäyrittäjyyttä vaihtoehtona kesätöille. Jos sinulla on jokin intohimo, niin mikset tekisi siitä liiketoimintaa?

 

Toki itsensä työllistäminen on hankalampaa ja rankempaa kuin palkkatöissä oleminen. Yrittäjyys kuitenkin antaa myös paljon enemmän ja kertoo ihmisen luonteesta. Monet työnantajat arvostavat nykyisin yrittäjämäistä asennetta, joten jos olet toiminut kesäyrittäjänä, on sinulla jo sellaista näyttöä itsestäsi, mitä muilla ei ole! Ja loppujen lopuksi ei sillä ole niinkään väliä, kuinka kesäyrittäjänä menestyy, vaan sillä, mitä oppii yrittäjyydestä.

 

Julkaistu LinkedInissä

Kommentoi