Tampere
19 May, Sunday
8° C

Proakatemian esseepankki

Meillä on janoKirjoittanut: Juha Hyytinen - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Marja Sarkkinen kirjoitti työterveyslaitoksen nettisivuille artikkelin ”Hyvässä työpaikassa saa olla turvallisesti oma itsensä”. Sarkkisen artikkelissa haastateltiin työhyvinvoinnin saralla loistaneen Pipelife Finland Oy:n toimitusjohtajaa Kimmo Kedonpäätä, jonka mukaan ihmiset odottavat työpaikalta etenkin hauskanpitoa ja yhdessä tekemistä. (Sarkkinen, 2015). Tämä kohta sopii myös Promisialle kuin nenä päähän! Lähes aina kun me lähdemme tekemään yhdessä, meillä on rento fiilis ja yleensä lopputuloskin on todella hyvä. Ja tämä meidän positiivinen fiilis näkyy myös ulkopuolisille, jotka seuraavat meidän tekemisiä. Olipa kyseessä 12H-innovointi tai mikä vaan kisa, me lähdemme aina voittamaan. Osaamme olla todella muutosketteriä tilanteen vaatiessa ja jopa kovan paikan tullen pystymme työskentelemään pilke silmäkulmassa. Meillä on hyvin hitsautunut porukka ja tilanteen tullen ei tarvita kuin yhden tiimiläisen hyvä fiilis, jotta jokaisen tiimiläisen kasvot valtaa hymy.

 Kuitenkin valehtelisin, jos väittäisin, että joka ikinen hetki Promisiassa olisi kuin ruusuilla tanssimista. Kuten lähes jokaisessa parisuhteessa, tulee vastaan ylä- ja alamäkiä ja tämä sama päätee myöskin ihan jokaiseen tiimiin sekä työorganisaatioon. Olipa kyseessä liiketoiminnallinen vastoinkäyminen tai ilmapiiriin liittyvä seikka. Jopa yhden tiimiläisen huono fiilis voi syödä muiden tiimiläisten intoa työskentelystä. Vaikka se onkin harmillista, jos joku tiimistä on turhautunut ja huonolla tuulella, silti minun mielestäni tästäkin asiasta voi löytää positiivisia asioita. Minusta on todella hyvä asia, että syntyy erimielisyyksiä ja jokainen pystyy olemaan oma itsensä ja näyttämään aidot tunteensa, kun siltä tuntuu. Jos tähän ei pystyisi, jotakin olisi vialla.

 Kun teemme päätöksiä, aina ne eivät miellytä kaikkia ja jotkut voivatkin vastustaa asiaa sanomalla suoraan ja hieman piikittelevällä äänensävyllä. Joidenkin korvaan tämä voisi kuulostaa siltä, että meillä olisi huono tiimihenki, mutta päinvastoin! ”Vaikka työpaikka ei ole perhe, perhe-elämästä voisi ottaa mallia työelämään. Kotona teinit kiukuttelevat ja sanovat suoraan. He uskaltavat testata rajojaan, koska tietävät, että heitä rakastetaan ja kaikki annetaan anteeksi” – Kedonpää (Sarkkinen. 2015). Juuri tämänlaista pitäisi olla toiminta jokaisella työpaikalla. Kun uskalletaan puhua suoraan ja kertoa rehelliset mielipiteet ääneen olipa tilanne mikä tahansa, se kertoo vain yhdestä asiasta: luottamuksesta. Ollaan aidosti kiinnostuneita siitä mitä tehdään ja halutaan vain tiimin parasta. Yleensä tämän tyylisten nostojen kautta tiimi lähenee entisestään ja saamme aikaan elintärkeitä keskusteluita, jotka opettavat ja ohjaavat meitä eteenpäin (Sarkkinen, 2015).

24.4.-26.4. järjestettiin perinteinen Proakatemian tiimidiili, jossa jokainen tiimiyritys sai kaksi toimeksiantoa: kehitellä tuote Proakatemian myyntipäiville sekä luoda oma start-up. Tiimidiili oli aikamoinen rutistus, jossa jokainen tiimi vietiin äärirajoille. Promisiamaiseen tapaan lähdimme koitosta kohden sotamaalauksin ja intoa täynnä. Tiukat kolme päivää pitivät sisällään paljon onnistumisia ja myöskin haasteita. Kuten aikaisemmin sanoinkin, jokaisessa elämän osa-alueessa tulee vastaan vastoinkäymisiä ja turhautumista. Kun sinulla on hyvä pari, perhe tai tiimi ympärilläsi nämä vastoinkäymiset käännetään voitoksi. Vaikka tiimidiilin toisena päivänä meillä oli erimielisyyksiä, start-up ideamme souti ja huopasi samaan aikaan ja osalla kävi mielessä jo, että tuleeko tästä yhtään mitään, löysimme itsemme seuraavana päivänä tanssimassa JVG:n Voitolla yöhön-kappaleen tahtiin ennen tulosten julkaisemista. Teimme todella hyvää työtä molemmissa toimeksiannoissa ja ensi syksynä nähdäänkin rumia sukkia Proakatemian myyntipäivien yhtenä tuotteena. EI HUANO!

 

 

Lähteet:

Sarkkinen, M. 2015. Työterveyslaitos. ”Hyvässä työpaikassa saa olla turvallisesti oma itsensä”. Luettu 8.5.2019

https://www.ttl.fi/tyopiste/hyvassa-tyopaikassa-saa-olla-turvallisesti-oma-itsensa/

Julkaistu:

hydeturust.blogspot.com
Aihetunnisteet:
Kommentoi