Tampere
26 May, Sunday
23° C

Proakatemian esseepankki

Maukas, maittavampi, maukkain RUOKAKirjoittanut: Minna Järvinen - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Proakatemia 20v synttäreiden ensimmäisellä ideointikerralla 10.1.2019 oli aiheena ruoka. Ruoka jakaa perinteisesti aina mielipiteitä, niin myös tälläkin kerralla. Isoimpana haasteena meillä on totta kai, miten tyydyttää 400 ihmisen makuhermoja niin, että jokainen voisi sanoa ruokailun olleen loistava. Onneksi meillä on nämä avoimet ideointikerrat, koska ne ovat osoittautuneet oivaksi tavaksi haalia kokoon erilaisia mielipiteitä. Näistä me tiimin kesken voimme sitten myöhemmin tehdä päätöksiä.

 

 

Mika Pesonen Fazer Food Serviceltä kertoo, että ruoan rooli juhlatilaisuuksissa on kasvanut. ( https://www.kokouksetjajuhlat.fi/artikkelit/maukas-ruoka-kruunaa-juhlan/  ) Ruokailu on synttäritiimin yksi isoimmista asioista, minkä haluamme onnistuvan.

Pesonen kertoo, että pohjoismaalaisuus on nousussa juhlaruoka teemoissa. Näin se myös meidän ideointikerroilla oli. Suomalaisuus,metsä, luonto ja suomalaiset maut nousivat pinnalle moneen kertaan. Synttäreiden yhtenä luonnollisena teemana on toki historia. Pyörittelimme ideoita erilaisista Proakatemialaisista catering-kahvila-jälkiruoka palveluita tuottavista palveluista. Mitä jos meidän ruokailu olisikin erilaisia ruokapisteitä? Jokaisella pisteellä voisi lukea, miten juuri tämä muoto tehdä ja tarjota ruokaa on saanut Proakatemialla alkunsa. Samalla saataisiin juhlakansa liikkeelle omista pöydistä ja kuppikunnistaan.

 

Pesonen tietää, että kokit ovat lisääntyvissä määrin juhlatilan puolella. (https://www.kokouksetjajuhlat.fi/artikkelit/maukas-ruoka-kruunaa-juhlan/)  Kokkeja ei enää tarvitse piilotella keittiössä, vaan juhlavieraat voivat heiltä kysyä ainesosista ja valmistustavoista. Projektitiimi haluaakin, että ruokailu olisi yksi ohjelmanumero eikä pelkkää pönötystä ja hiljaa yksin syömistä.

 

Keskusteluissa nousi myös monesti esiin, että juhlan pitäisi olla arvokas. Tässäpä vasta pulma: miten toteuttaa juhlat arvokkaasti ja siten, että ihmiset saavat jutella mahdollisimman monen kanssa ja tunnelma olisi akatemian tyyliin sopivan rento.

 

Haluaisimme kuulla lisää sinulle herääviä ajatuksia ja ideoita ruokailun suhteen. Kerro siis oma mielipiteesi rohkeasti osoitteeseen minna.jarvinen@promisia.fi niin saamme lisää pohdittavaa projektitiimin kesken.

 

Seuraavan ideointikerran aiheena onkin ohjelma. Innolla jäämme odottamaan, että mitä vaihtoehtoja se meille antaa.

 

Teksti julkaistu: proakatemia20v.fi

 

Lähde: https://www.kokouksetjajuhlat.fi/artikkelit/maukas-ruoka-kruunaa-juhlan/

Kommentoi