Tampere
30 May, Thursday
19° C

Proakatemian esseepankki

Managerin blogisarja. Osa 3.Kirjoittanut: Aaro Berg - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Aika hieman pohtia tuota eilen päättynyttä Valioliiga kierrosta. Toistaiseksi keskityn blogissa analysoimaan omaa taktiikkaa Valioliigaan sekä jalkapalloon yleensä. Muut sarjat ovat nyt kohdallani tauolla ajankäytöllisten syiden vuoksi.

Valioliiga 27.10.

Mielestäni kierroksen paras peli-idea oli Liverpoolin Salah. Liverpool pelasi kotiottelun heikkoa Cardiffia vastaan. Tein tiimeistäni valtaosan Salahin kautta ja nimesin itseoikeutetusti kapteeniksi. Kapteeni saa Fanteamin pistelaskussa kierroksen pisteet aina tuplana, joten valinnan merkitys on valtava lopputuloksen kannalta. Kapteenin valinnassa kannattaa yleensä suosia mahdollisimman todennäköistä maalintekijää. Lisäksi plussaa saa siitä, että valittu pelaaja antaa ainakin osan joukkueensa erikoistilanteista ja mahdollisesti pelaa koko 90 minuuttia. Salahin kohdalla nämä toteutuvat.

Omaksi taktiikaksi on muodostunut se, että haen tuohon puolustuslinjaan kahden eri joukkueen pelaajia. Korrelaatio tässä on hyvin vahva. Hyvän lopputuloksen kannalta on yleensä välttämätöntä, että nämä kaksi valittua joukkuetta pitävät nollan. Eli tulee valita puolustuslinja, jonka todennäköisyys nollapeliin on kohtuullinen. Yksi hyvä taktiikka tässä onkin valita yksi ”varma” nollapeli – jengi ja vaihdella tuota toista joukkuetta. Näin myös tällä kierroksella tein. Omaksi virheeksi päättyneellä kierroksella lankesi tuo muu keskikenttä ja hyökkäys. Lähin tähän yrittämään liian epätodennäköistä yhdistelmää, mm. Newcastlen pelaajilla. Keskityin liikaa tuohon puolustuslinjaan ja moneen tiimiin tungin väkisin tuon koko Liverpoolin hyökkäyskolmikon (Salah, Mane, Firmino). Näin tiimin tasapaino kärsi pahasti, kun tuo loppu hyökkäys jäi todella heikoksi. Jälkeenpäin on aina helppo analysoida, mitä olisi kannattanut tehdä. Heikentää vähän tuota puolustusta ja valita tuonne hyökkäykseen Bournemouthin pelaajat. Bournemouthin Brooks pelasi ottelun kärjessä yhdessä Fraserin ja Wilsonin kanssa. Brooksin hinta oli pahasti alihintainen ja häntä käyttämällä sai rakennettua hyvä kokonaisuuden tuonne hyökkäykseen. Tosin kierros oli siitä haastava, että nollan piti moni joukkue, jolloin tuo hieman kalliimpi puolustuslinja ei tuonut mitään etua. Tämä olisi voinut mennä toisinkin.

Yhteenvetona voi kuitenkin todeta, että oma pelaaminen on menossa koko ajan parempaan suuntaan. Tältäkin kierrokselta jäätiin hiukan voitolle, mutta paljon enemmän olisi ollut otettavissa. Ensi lauantain kierrokselle ollaan taas valmiimpia.

Kommentoi