Tampere
23 May, Thursday
21° C

Proakatemian esseepankki

Make it, dont fake itKirjoittanut: Markus Vehmas - tiimistä Hurmos.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Unfu*k yourself
Gary John Bishop
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.
  1. Suorittamisen ja laiskuuden taistelu

Rehellisesti sanottuna olen ollut aina tietyllä tapaa ketku, joka on aina valmis keksimään tekosyitä välttääkseen vastuun ottamisen omasta elämästään. Laiskuus on saanut minut viivyttämään tärkeitä asioita ja hyväksymään keskinkertaisuuden. “Unfu*k Yourself” -kirja on avannut silmäni sille, että tämä laiskuus ei tee minusta onnellista. Se ei ole tapa, jolla haluan jatkaa elämääni.

Kuvitellaanpa pientä kylää, jossa olen viettänyt lapsuuteni. Kylässä ei ollut suuria odotuksia eikä kiirettä. Kaikki tuntuivat elävän omaa rauhallista tahtiaan, ja suorittaminen oli kaukana arjesta. Kylän asukkaat elivät yksinkertaisesti ja nauttivat elämästään. Tämä oli kontrasti sille suorittamisen paineelle, jonka kohtasin myöhemmin elämässäni.

  1. Negatiiviset ajatukset ja niiden vaikutus laiskuuteen

Kirjan opetusten mukaan negatiiviset ajatukset vaikuttavat voimakkaasti siihen, kuinka näemme itsemme ja kykymme. Olen huomannut, että olen usein ajatellut itseäni epäonnistujana, mikä on estänyt minua tarttumasta toimeen. “Unfu*k Yourself” -kirja on opettanut minulle, että negatiivisia ajatuksia vastaan voi taistella ja niitä voi muuttaa myönteisemmiksi. On tärkeää tunnistaa nämä ajatukset ja korvata ne myönteisillä ajatuksilla itsestäni.

Tiedän myös, että laiskuus ja negatiiviset ajatukset kulkevat usein käsi kädessä. Laiskuus voi johtua siitä, että ajattelemme tehtävän olevan liian vaikea tai pelkäämme epäonnistumista. Ihmettelimme tiimissämme, että mitä voisin tehdä, jos tietäisin, että en voi epäonnistua. Erittäin hyvä kysymys, mutta päässäni pyöri vain yksi kysymys. Missä haluan onnistua?

“Unfu*k Yourself” -kirja opettaa, että voimme voittaa tämän negatiivisen kierteen muuttamalla ajatteluamme. Se kannustaa meitä pysäyttämään negatiivisen puheen ja hyväksymään itsemme sellaisina kuin olemme.

  1. Vastuu oman elämäntapojen muuttamisesta

Kirja painottaa voimakkaasti sitä, että meillä jokaisella on valta vaikuttaa omaan elämäämme. Se muistuttaa meitä siitä, että voimme muuttaa omia tapojamme ja valintojamme. Tämä on ollut minulle erityisen tärkeä opetus. Aiemmin tunsin olevani voimaton laiskuuteni ja negatiivisten ajatusteni edessä, mutta nyt ymmärrän, että voin ottaa ohjat omiin käsiini.

Olen oppinut, että vastuun ottaminen omasta elämästään ei tarkoita täydellisyyden tavoittelua. Se tarkoittaa päätöstä tehdä asioita toisin ja pyrkiä kohti parempaa elämää. Se tarkoittaa myös sitä, että hyväksymme virheemme ja epäonnistumisemme matkan varrella.

  1. Armollisuus itsellensä

Kirja opettaa myös antamaan itselleni armollisuutta. Tämä on ollut erityisen tärkeää minulle, joka olen ollut ankara itselleni joka käänteessä. Aiemmin olen vaatinut itseltäni enemmän kuin keneltäkään muulta. Kirja on opettanut minulle, että armollisuus itseä kohtaan on avain onnellisempaan elämään.

Armollisuus ei tarkoita sitä, että hyväksymme laiskuutemme ja annamme periksi. Se tarkoittaa sitä, että kohtelemme itseämme lempeämmin ja ymmärrämme, että olemme ihmisiä, emme koneita. Virheet ja epäonnistumiset kuuluvat elämään, ja ne ovat mahdollisuus oppia ja kasvaa.

  1. Tavoitteiden asettaminen ja toiminta

Kirjan loppupuolella Bishop korostaa tavoitteiden asettamisen tärkeyttä. Hän kannustaa lukijoita määrittelemään selkeät tavoitteet ja ryhtymään konkreettisiin toimiin niiden saavuttamiseksi. Tavoitteet toimivat suunnannäyttäjinä ja motivoivat meitä eteenpäin. Suorittamisen sijaan voimme keskittyä tekemään asiat, jotka vievät meitä kohti haluamaamme päämäärää.

Tämä opetus on auttanut minua hahmottamaan, mitä haluan elämältäni. En halua enää tavoitella asioita suorittamisen vuoksi, vaan siksi, että ne ovat merkityksellisiä minulle. Tavoitteiden asettaminen ja niitä kohti toimiminen antavat elämälleni tarkoituksen ja innostuksen.

Yhteenveto

Gary John Bishopin “Unfu*k Yourself” -kirja on ollut minulle kuin herätyskello laiskuuden ja suorittamisen painajaisesta. Kirjan opit ovat auttaneet minua ymmärtämään, kuinka laiskuus ja negatiiviset ajatukset ovat hallinneet elämääni. Kirja on antanut minulle työkaluja taistella näitä vastaan ja kannustaa minua ottamaan vastuun omasta onnestani. Nyt tiedän, että voin muuttaa laiskoja tapojani ja luoda unelmieni elämää.

Lähteet:

Bishop, Gary John. Unfu*k Yourself: Get Out of Your Head and into Your Life. HarperOne, 2017.

Kommentoi