Tampere
30 May, Thursday
16° C

Proakatemian esseepankki

Maalaisromantiikkaa KonnevedelläKirjoittanut: Esme Luhtala - tiimistä FLIP Solutions.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kävin hetki sitten Tiimimestareiden kanssa Hiekkaharjun kartanolla Brändäys -teemaisen oppimiskerran merkeissä. Toimin kerralla lilla tränarena, eli tmi 126 oppimisjoukostamme lohkotun pikkuryhmän valmentajana. Rooli näyttää aina vetäjältään ja on tärkeä osa Tiimimestareiden matkaa. Koen pärjänneeni lilla tränarena hyvin ja erityisen mieltä lämmittävää oli ristipölyttämässä olleen, jo kaikki muut oppimiskerrat läpikäyneen Iinan palaute “olisipa kaikki (pikku)ryhmäni olleet tällaisia”. Tiimimestarikerran sijaan, haluan kuitenkin paneutua sydämeni varastaneeseen, majoituksesta ja täysihoidostamme vastanneeseen, Hiekkaharjun Kartanoon.

 

Tavalliseen tapaani en ollut tutkinut majapaikastamme ennakkoon mitään muuta kuin maantieteellisen sijainnin. Yllätykseni oli siis valtava, kun hieman tylsemmän, tiilisen sivurakennuksen takaa paljastui maalaisromanttinen 1900 luvun alun puuverhoiltu hirsitalo. Sisätiloihin mentäessä intoni kasvoi entisestään, sillä tilojen uniikki runsaalla antiikilla kuorrutettu sisustus oli kuin omista sisustusfantasioistani. Nautin antiikista ja arvostan pitkäikäisiä tavaroita; upeinta sisustuksessa oli kuitenkin toteuttajan käsinkosketeltava intohimo ja mielenkiinto ympärillä oleviin tavaroihin.

 

Nykyinen ‘Kartano’ rakennettiin miltei 100 vuotta sitten ja se on palvellut ainakin vaivaistalona sekä kunnalliskotina. Nykyisten omistajien, Katja ja Kari Kuusisen saapuessa taloon yli kaksi vuosikymmentä sitten, erään huoneen ikkunoissa oli vielä kalterit menneiden vuosien jäljiltä. Ne poistettiin heti heidän alkuaikoinaan, mutta kuten Katja totesi, olisivathan ne toisaalta olleet uniikki, historiaa täynnä oleva yksityiskohta.

 

Tiluksilla on yhteensä 1900m2 lämpimiä neliöitä ja kartanon lisäksi pihapiiristä löytyykin puimala, navetta, aitta sekä uudempi tiilinen sivurakennus jossa on pää -ruokailutilat ja mahdollisesti myös majoituskäyttöön kelpaavia huoneita. Puimala toimii kesäisin hääsalina ja navettaan on rakennettu simppeli, mutta tunnelmallinen jooga/retriitti tila. Aitassa en käynyt sisällä. Myös sieltä saattaa löytyä majoitukseen sopivia huoneita, mutta toisaalta sitä saatetaan käyttää myös tilan ylläpitoon tarvittavien oheistarvikkeiden säilyttämiseen. Tutkittavaa jäi siis myös seuraavalle visiitille. Puulämmitteinen sauna löytyy kartanon kellarista takkahuoneen ja yhden majoitushuoneen kera. Ulkoa terassin kyljestä löytyy kuuden istuttava jacuzzi.

 

Omistajapariskunnan aikoinaan ostaessa tilan Konnevedeltä, kauppahinnalla olisi voinut saada kolmion Helsingin keskustasta. Nykyään Kartano on remontoitu lähes täysin ja se toimii vieraiden poissaollessa myös kotina. Katja ja Kari omistivat aikoinaan monta ravintola-alan yritystä samanaikaisesti, mutta työt ovat nyt keskittyneet Hiekkaharjun Kartanolle. Yön yli haudutettua possun niskaa, italialaista lasagnea ja muita kartanon ruokia maistellessa Katjan ravintolatausta tuntui enemmän itsestäänselvyydeltä kuin ihmetyksen aiheelta. Ateria-buffetit olivat raikkaalla tavalla kotihenkisiä, mutta erittäin laadukkaita ja maukkaita. Erityisesti mieleeni jäi vuohenputkesta, yleisestä puutarhurin riesasta, valmistettu täyteläinen pesto.

 

Olen onnellinen että uskalsin jututtaa Katjaa ja kertoa myös omista ura-haaveista majoitusalan ympärillä. Edellisen omana tietona pitäminen olisi ollut enemmän mukavuusalueellani. Oli kuitenkin mielenkiintoista kuulla Kartanosta lisää ja tutustua uuteen yrittäjätuttavaan. Yllätyin kuinka sydäntälämmittävää sekä voimaannuttavaa oli päästä kertomaan ja jakamaan omaa aitoa mielenkiintoa. Iso oppi minkä haluan viedä Kartanolta eteenpäin on, että sisustus voi olla korkealaatuista, elämyksellistä ja oloa parantavaa, vaikka asiakas ei haluaisi samanlaista omaan kotiinsa. 

 

Teksti on kirjoitettu pääasiassa oman asiakaskokemuksen sekä Katja Kuusisen kertoman pohjalta. Hiekkaharjun Kartanoon voi tutustua lisää heidän nettisivuillaan; https://www.hiekkaharju.com/ Alapuolella vielä nopeasti räpsittyjä, täysin editoimattomia kuvia Kartanon sisätiloista.

 

 

 

Kommentoi