Tampere
25 Apr, Thursday
4° C

Proakatemian esseepankki

Luksin alkuKirjoittanut: Tuomas Aro-Heinilä - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Matka Luksissa,  luku 1. Henkilöesittely, tavoitteet blogille ja sisältö

Tuomas Aro-Heinilä

 

Esittely

 

Heippa hei,

 

Olen 21-vuotias korkeakouluopiskelija Tampereen Ammattikorkeakoulusta. Opiskelen liiketalouden yrittäjyyden ja tiimijohtamisen koulutuksessa Proakatemialla. Proakatemialla opiskellaan tiimiyrityksissä. Olen osa matkailualan tiimiyritystä Eventa Creative oskia. Sen lisäksi olen omistajana Actun osk -nimisessä videotuotannon yrityksessä. Molemmissa yrityksissä toimin talouspäällikkönä. Talouspäällikkönä opin yrityksen taloudenpitoa sekä tiimin johtamista.

 

Proakatemialla koulua käydään yritystoiminnan kautta. Pääsin heti toimintaan kiinni. Aloin rakentamaan Luksia. Luksin tarkoituksena on tuoda elokuva- ja TV-alalle uutta ajatusmaailmaa.

 

Tavoitteeni Luksille:

 

  1. Innovoida ja valmistaa Suomessa elokuva- ja TV-työhön soveltuvia LED-valoja, jotka ovat kevyempiä, kestävämpiä sekä käyttäjäystävällisempiä kuin markkinoilta löytyvät vastaavat valot
  2. Luoda Suomeen yhteisö elokuva- ja TV-valaistuksen harrastajille sekä ammattilaisille, jossa jaetaan omaa osaamistaan muille
  3. Innovoida ja valmistaa Suomessa elokuva- ja TV-työhön soveltuvia grip-kalustoa valaistukseen kuten valojalkoja
  4. Innovoida ja järjestää Suomessa pidettävät videokalustomessut, tavoitteena saada Suomeen enemmän videokaluston tuotantoa ja tuotekehittelyä sekä lisätä kiinnostusta maailmalla suomalaista elokuvatyötä kohtaan

 

Into projektia kohtaan kumpuaa syvältä sisimmästäni. Olen elokuvaaja. Haluan kehittää elokuvien tekoa yhä kevyempään ja taiteellisesti vapaampaan suuntaan parantamalla resurssien saatavuutta sekä minimoimalla resurssien tarpetta. Halu kehittää elokuvien tekoa osuu sopivasti arvojeni alle, joista selkeimpiä ovat itseni sekä muiden kehittäminen. Koin suurta puutetta tarpeellisen tiedon saatavuudesta elokuvien teosta ja haluan tehdä voitavani, että tulevaisuuden sukupolville tiedon saaminen olisi helpompaa. Mahtavinta on päästä toteuttamaan omia unelmiaan, auttaa koko elokuvayhteisöä sekä mahdollisesti elättää itseni siinä sivussa.

 

Pienen ikäni olen ollut kiinnostunut elokuvista. Lukiossa aloin tehdä kavereiden kesken elokuvia. Huomasin kuvaamisen ja valaistuksen mielekkääksi. Halusin perehtyä asiaan enemmän. Tavoitteeni oli oppia valaisemaan sekä kuvaamaan elokuvia, niin että ne näyttäisivät yhtä kauniilta kuin elokuvissa, joita arvostan. Opin löytäminen oli vaikeaa ja monesti pohdin aloittavani oman YouTube-kanavan, jossa jakaisin oppiani muille. Lukiossa pohdin useaan otteeseen myös oman valokaluston teettämistä. En saanut kouluni valoilla aikaan, mitä halusin ja valojen ostaminen olisi ollut liian kallista. Perehdyin siis juurta jaksaen elokuvavalojen toimintaan, jotta voisin rakentaa sellaisen. Löysin YouTubesta henkilön DIY Perks, joka teki vastaavan valon tee-se-itse-hengessä.

 

Tampereen ammattikorkeakouluun opiskelemaan päästyäni en ollut varma, mitä projektia lähtisin työstämään, kun toisen vuoden syksyllä pääsisin Proakatemialle. Lopulta sen tajusin. Ensimmäiseen vuoden Proakatemiaopiskelijana olin TAMKin pääkampuksella Kuntokadulla muiden liiketalouden opiskelijoiden parissa. Meillä ei ollut tuolloin vielä tiimiyrityksiä. Halusin miettiä etukäteen mitä tekisin Proakatemialla. Tiesin, että halusin olla innostunut siitä, oppia sillä, opettaa muita sillä ja ansaita rahaa sen kautta. Ensimmäisen vuoden kevään lopulla kiinnostukseni elokuvia kohtaan sai minut oivaltamaan. Elokuvien teon kehittämisen parissa haluan harjoittaa yrittäjyyttä. Siitä oli helppo päättää aloitus. Tiesin, miten elokuvatyöhön soveltuvia valoja voi rakentaa. Hankin ympärilleni tiimin ja nyt on pyörät jo pyörimässä.

 

Tavoitteet blogille:

 

  • Harjaannun kirjoittajana sekä omien ajatusten jäsentäjänä
  • Jaan omaa osaamista sidosryhmille
  • Asetan näkyville toimintani Luksissa
  • Luon itselleni mahdollisuuden asettaa tavoitteita ja seurata niiden saavuttamista
  • Haastan itseäni tunnistamaan miksi pääsen joihinkin tavoitteisiin ja miksi en toisiin
  • Saan koostettua muistion myöhempää reflektointia varten

 

Blogin sisältö:

 

Blogissa käsittelen omaa osaani Luksin tarinassa. Kerron projektin edistymisestä, vastaan tulevista haasteista sekä onnistumisista. Jaan myös mietteitäni inspiroivista ja provosoivista videoista, blogeista ja artikkeleista, jotka koen liittyvän Luksin liiketoimintaan.

 

Tässä on linkki, josta mielestäni löytyy tiivistetysti syyt, miksi tätä blogia alan kirjoittamaan:

https://www.incomediary.com/biggest-blogging-benefits

 

Nauttikaa blogista!

Kommentoi