Tampere
30 May, Thursday
16° C

Proakatemian esseepankki

Lue ainakin nämä!Kirjoittanut: Fiia Ketonen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Voittamisen Anatomia
Aki Hintsa
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Fiia Ketonen

Kommenttiessee

1ep

 

Lue ainakin nämä!

 

Nyt kun opinnot lähestyvät loppuaan, on tullut luettua melkoinen määrä kirjoja. Meillä oli myös tiimin kesken selkeästi trendaavia kirjoja, joita moni luki samaa aikaa, niistä heräsi keskustelua ja akateemisia esseitä kirjoitettiin yhdessä. Ajattelin siis koostaa tällaisen vinkkiesseen, jossa jaan koko Proakatemia-ajan mieleenpainuvimmat kirjat.

 

  1. Aki Hintsa – Voittamisen anatomia

Tämä kirja tuli luettua parikin kertaa, toisen kerran luin sen esseetä ajatellen. Tämä tuntui olevan kirja, joita monet lukivat ekana vuonna, tämä nousi usein keskusteluihin pajoissa ja moni kirjoitteli tästä esseitä. Kirjassa puhutaan paljon Coresta eli menestyksen ympyrästä, jonka henkilökohtaisesti määrittelemässä voit löytää kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin. Kirja sopii mielestäni hyvin yrittäjyyden alkuun, jossa tulee kirkastaa paljon mikä se oma “ydin” on: omat arvot, hyvinvoinnin peruspilarit ja identiteetti.

Löysin kirjan ideologista tehdyn lyhyen YouTube -videon. Jos tämä video siis resonoi, niin kannattaa kirja laittaa lukuun.

2. Erik Bertrand Larssen – Helvetinviikko

Norjalainen laskuvarjojääkäri ja mentaalivalmenta Erik Bertrand Larssen esittelee kirjassa laskuvarjojääkärikoulutuksesta muokatun ohjelman jokaisen omalle Helvetinviikolle. Ideana on ikään kuin resetoida mahdolliset huonot tavat ja saada boostia uusien, parempien tapojen omaksumiselle. Kipinässä moni lähti samaan aikaan mukaan Helvetinviikko -haasteeseen, jossa toteutimme kirjan ohjeiden mukaisen viikon. Tämä oli tosi tykätty, herätti paljon keskustelua ja tätä oli kiva tehdä yhdessä. Sain viikolla kavereita osallistumaan yksittäisiin päiviin mun kanssa!

Suosittelen testaamaan tätä oman tiimin kanssa, jokainen voi muokata tästä tarvittaessa hieman oman versionsa. Tämä oli meille tiimiyttävä kokemus ja itse aion toteuttaa Helvetinviikon uudelleen jossain kohtaa!

3. James Clear – Pura rutiinit atomeiksi

Elämässäni on jatkuvat paradoksi, vihaan rutiineja, mutta kipeästi tarvitsen niitä. Jos samaistut kyseiseen lauseeseen, tämä kirja on sinulle! Clear kertoo kirjassaan todella käytännön läheisesti rutiinien syntymisestä sekä mikä yleensä johtaa rutiineissa epäonnistumiseen. Pitää ehkä laittaa tää ensi vuonna uudelleen lukulistalle!

4. Frank Martela – Elämän tarkoitus

Tämänkin luin ekan vuoden keväällä ja koen aiheen sopivan hyvin ensimmäiseen vuoteen, uudelle yrittäjälle. Alkuun on hyvä pohtia enemmän miksi ja miten asioita haluaa tehdä, tämä kirja tarjoaa siihen hyviä eväitä.

 

Kommentoi