Tampere
15 Jun, Saturday
14° C

Proakatemian esseepankki

Loppuvuosi 2017Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Vuosi alkaa olla lopuillaan ja jälleen yksi etappi on saavutettu matkalla kohti valmistumista tradenomiksi. Vuosi on sisältänyt monenmoista projektia reunasta reunaan, mutta päällimmäisenä on tietenkin jäänyt projekteista Pitstoppi mieleen.

Myös muita projekteja saatiin aloitettua ja päätettyä. Saimme päätettyä rinnekahviloiden tarinan vaikeasta talvesta huolimatta kunnialla. Olimme näillä näkymin viimeinen projektiryhmä, joka sai pyörittää rinnekahviloita siinä muodossa. Tulevaisuus tulee näyttämään, missä muodossa ne ehkä tulevat jatkumaan.

Keväällä aloitettu Securecard -projekti etenee hitaasti, mutta varmasti. Vuoden aikana on tullut otettua yhteyttä Kiinan sukulaisiin hyvien tuotteiden toivossa, tilattu näytekappaleet ja lopulta testierä 1000 kpl myyntiä varten. Korttien tekemistä varten hankittiin myös korttikone, jolla pystytään painamaan monenmoista korttia, aina yksipuolisesta printistä kaksipuoleiseen hologrammeineen. Verkkokauppa on rakennettuna ja valmiina vastaanottamaan tilauksia. Ainoastaan verkkokaupan nostaminen Googlen hakukoneeseen vaatii vielä töitä, jotta ihmiset jotka etsivät esimerkiksi hakusanalla: ”estokortti” päätyvät meidän sivuille. Itse testierästä on tällä hetkellä myyty vain muutamia kappaleita, mutta tarkoitus on myydä koko satsi kuluttajapuolelle taikka vaihtoehtoisesti mahdollisuuksien mukaan yrityksille, vaikka messulahjoiksi.

Pitstopissa on oltu yhden kerran pelkästään työntekijänä ja yhden kerran ydintiimin osakkaana ja työntekijänä myös silloin. Kokonaisuudessaan vuosi meni hyvin, mutta aina voisi mennä paremminkin. Keväällä sääolosuhteet vaikeuttivat renkaidenvaihtoa siirtämällä vaihto-ajankohtaa monta viikkoa eteenpäin. Siitä syystä yksi piste oli parhaimmillaan neljä viikkoa auki. Lopputulos jäi siitä, mitä oltiin tultu tekemään, mutta opimme jälleen paljon asiakkaiden käyttäytymisestä keväällä ja nämä opit siirretään tulevalle keväälle. Syksy meni luonnollisesti paremmin kuin kevät, mutta jäi silti tavoitteista aika paljonkin. Päätimme jostain syystä paljon ennen kauden alkua, että siirrämme syksyn renkaidenvaihdon ajankohtaa viikolla eteenpäin. Näin kauden jälkeen ajateltuna, tuo siirto oli virhe, sillä kausi nimenomaan alkoi silloin, kun olisimme normaalisti aloittaneet. Opimme siis jälleen.

Opinnäytetyön tekeminen on myös ollut pinnalla jo pari viime kuukautta. Alku on ollut sen kanssa hieman kankeahko, mutta eiköhän siitäkin vielä hyvä saada. Tavoite on edelleen saada toimeksiantaja tämän vuoden loppuun mennessä. Tätä kirjottaessa aikaa on jäljellä kolme viikkoa, joten eiköhän se saada onnistumaan.

Kohti seuraavaa vuotta.

Kommentoi