Tampere
24 May, Friday
17° C

Proakatemian esseepankki

Kymmenen ideaa passiiviseen tulonlähteeseenKirjoittanut: Selina Rintala - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Mitä passiivinen tulonlähde on? 

Lyhyesti kuvattuna passiivinen tulonlähde on tapa, jolla voi kartuttaa lisää tuloja oman perusansion päälle omalla painollaan. Passiivisen tulonlähteen ideana on luoda sellaisia tulonlähteitä, jotka eivät vaadi tekijältään aktiivista päivittäistä työtä. Passiiviset tulonlähteet toimivat mahdollisuutena saada lisärahoitusta omaan arkeen sekä olla myös taloudellinen turva mahdolliseen päätulonlähteen horjumiseen. (Ferratum, 2023). 

 

Passiivinen tulonlähde nousevana “trendinä” 

Passiivisesta tulonlähteestä puhutaan nykyään aika paljon ja aihe tuntuu kiinnostavan monia etenkin nuorien aikuisten keskuudessa. Passiivinen tulonlähde kiinnostaa monia varmaan taloudellisen hyödyn lisäksi myös työn luonteesta, sillä pääasiassa nämä tulonlähteet ovat paikkasitomattomia ja työllistäjänä toimii passiivisen tulonlähteen toteuttaja itse. Digitaalisten tuotteiden, kuten verkkokurssien ja –kirjojen suosio on noussut ja ne ovat suosituimpia tämän hetken passiivisen tulon lähteitä sijoittamisen ohella. Suosio digitaalisiin tuotteisiin perustuu suurimmalta osin niiden edulliseen rakentamiseen ja ylläpitämiseen. (Ferratum, 2023). Myös tiimiyrityksessämme Flyynassa on keskusteltu ja ideoitu passiivisista tulonlähteistä ja siitä, voisimmeko me lähteä toteuttamaan sellaista. Tiimissämme toistaiseksi ei ole vielä tällaista toteutettu.  

Aihe tulee aika usein vastaan sosiaalisessa mediassa ja minulle tuli viime viikolla Tiktokissa vastaan erään Nooran video, jossa hän kertoi aloittaneensa kokeilun liittyen passiivisen tulonlähteisiin. Kokeilu kestää kymmenen viikkoa, jonka aikana hän kokeilee kymmenen erilaista passiivista tulonlähdettä. Hän toteuttaa kokeilua päivätyön ohessa maksimissaan kahdesta kolmeen tuntia päivässä ja viisi kertaa viikossa, jonka aikana hän seuraa, miten passiiviset tulonlähteet lähtevät toteutumaan. Noora raportoi kyseistä kokeiluaan Tiktok-tilillään videoiden muodossa. (Noorayen, 2023). Tästä videosta ja Nooran Tiktok -tilistä inspiroituneena haluan jakaa seuraavaksi kymmenen ideaa passiivisen tulonlähteen toteuttamiseen! 

 

Kymmenen erilaista ideaa passiivisen tulonlähteen saamiseen: 

  1. Printtituotteiden suunnittelu ja myynti 
  2. Kuvien myynti 
  3. Digitaalisten tuotteiden myynti 
  4. Muiden tuotteiden suosittelu ja myynti 
  5. Bloggaaminen
  6. Youtube videoiden tekeminen  
  7. Verkkokurssi 
  8. Designien myynti 
  9. E-kirjojen myynti 
  10. Dokkarien ja templojen myynti 

(Noorayen, 2023) 

 

Mitä huomioida passiivisen tulonlähteen keksimisessä 

Passiivisen tulonlähteen yksi parhaista rakennustavoista on tehdä kyseinen asia tai tuote oman erityisosaamisen ympärille. Meistä jokaisella on ominaisuuksia ja taitoja, joissa olemme erityisen hyviä sekä omaamme sellaisia taitoja, joista ihmiset ovat monesti valmiita myös maksamaan. Tärkeää pohtia juuri sitä, mitä erityistaitoja itseltään löytyy sekä mitä voisi opettaa muille asiantuntijana esimerkiksi maksullisen verkkokurssin avulla? Sosiaalisen median yleisöä kannattaa hyödyntää lähes kaikessa mitä tekee ja varsinkin potentiaalisia asiakkaita ja yleisöä etsiessään. Markkinointia kannattaa siis tehdä ja panostaa siihen paljon. Kekseliäisyydellä voi kehittää täysin uusia tuotteita tai palveluita muiden myytäväksi. (Ferratum, 2023). 

 

Mitä passiivista tulonlähdettä itse lähden seuraavaksi kokeilemaan? 

Itseäni kiinnostaa eniten Youtube –kanavan perustaminen ja videoiden tekeminen. Tätä varten olen ajatellut ostavani seuraavan puhelimeni muutaman kuukauden sisään, jossa videokamera on huomattavasti parempi kuin edellisessä. Yllättävän moni kuvaa ja muokkaa Youtube –videot hyvällä älypuhelimella. Lisäksi minua kiinnostaa lähitulevaisuudessa perustaa omat verkkosivut, joiden kautta pystyisi myydä omia e-kirjoja sekä verkkokursseja. Olen tehnyt aiemmin ja teen tällä hetkelläkin muiden tuotteiden suosittelua sekä myyntiä sosiaalisessa mediassa omissa kanavissani ja tätä aion jatkaa. 

 

Lähteet 

Noorayen. Tiktok-video -10 000€/kk passiivista tulovirtaa? 06.10.2023. Viitattu 30.10.2023. https://www.tiktok.com/@noorayeh/video/7286938589370305825?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7295673434540000801

 

Ferratum. Näin luot passiiivisia tulonlähteitä. 06.04.2023. Blogiteksti. Viitattu 30.10.2023. https://www.ferratumbank.fi/blog/nain-luot-passiivisia-tulonlahteita  

 

Kommentoi