Tampere
30 May, Thursday
19° C

Proakatemian esseepankki

Kuuntele asiakastaKirjoittanut: Rasmus Janakka - tiimistä Samoa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

Minulla oli erittäin antoisa kohtaaminen tänään erään asiakkaan kanssa. Asiakas tuli hyvillä mielin vuokraamolleni ja käytiin hänen kanssaan kyseinen vuokratuote läpi. Onnistuin myös vakuuttamaan, että hänen kannattaa ottaa yksi lisäosa mukaansa tähän tuotteeseen liittyen eli onnistuin tekemään lisämyyntiä, josta molemmat varmasti hyötyivät tasapuolisesti. Asiakas olikin erittäin tyytyväinen ja rupesikin kysymään mitä kaikkea muuta minulla on tarjota vuokralle. Rupesinkin siis oitis kertomaan hänelle mitä kaikkea minulta löytyy ja hän kommentoikin useaan otteeseen, että muutamalle tuotteelle sekä palvelulle olisi varmasti hänellä käyttöä.

 

Antoisinta tässä keskustelussa oli kuitenkin se, että asiakas alkoi itse kertomaan millaisia vuokra tuotteita, hän on aiemmin käyttänyt, joista hän on pitänyt sekä sen lisäksi tuli puhetta tuotteista tai palveluista, joita tällä hetkellä ei ole oikein saatavilla, mutta niille olisi käyttöä. Asiakas kertoi, että hän oli ollut joku aika sitten juhlissa, joihin oli vuokrattuna juomakaappeja tai tarkemmin tynnyri coolereita. Olenkin pidempään jo miettinyt mitä uusia tuotteita haluaisin seuraavaksi investoida ja olenkin ajatellut satsaavani viihde sekä juhlapuolen tuotteisiin. Tällainen juomakaappi olisikin loistava lisä valikoimaamme. Ajattelinkin, että voisin saman tien käydä sellaisen hakemassa jo ennen kuin asiakas kerkeää palauttamaan vuokraamansa tuotteen. Hän varmasti ilahtuu tästä ja tulee muistamaan pitkään, että kun seuraavan kerran hänellä on juhlat tai joku hänen läheisistään järjestää juhlat niin sellaisen saa edullisesti sekä helposti meidän kauttamme.

 

Toinen tuote tai palvelu liittyi jätteiden käsittelyyn sekä kuljettamiseen. Asiakkaan mukaan Pirkanmaan jätehuolto tarjoaa pieniä noin kuution pusseja, joihin voi kerätä ja lajitella jätteitä. Nämä ovat kuitenkin hankala täyttää sekä ovat aika pieniä loppupeleissä. Toinen vaihtoehto on tilata iso lava, mutta asiakaskin totesi, että sellainen on jo turhan iso. Tällainen iso lava ei välttämättä mahdu kovinkaan monen pihalle sekä tällaisen liikuttelu vaatiikin jo kuorma-auton. Tämä taas tietysti lisää kustannuksia merkittävästi. Asiakkaan idea olikin, että jos rakentaisi trailerin alustalle vahvasta metallista korkea reunaisen laatikon, jonka yhden sivun saisi kuitenkin auki. Tämä olisi kooltaan hieman isompi kuin tavallinen kuomukärry sekä kestävämpi ratkaisu, koska peräkärryt ovat loppupelissä aika heppoista materiaalia monesti. Ainut missä pitää olla tarkkana on kärryn paino, sekä painopisteen kanssa, jotta ei satu vahinkoja ja tavallisen kuluttajan ajokortti riittäisi romukuorman siirtelyyn. Tämä olisi monelle nopeampi ja kustannustehokkaampi ratkaisu remontin tai suursiivouksen yhteydessä.

 

Kommentoi