Tampere
20 May, Monday
9° C

Proakatemian esseepankki

Kun yrittäjyys onkin kirous.Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Blogiesseessä perehdyn entiseen tilitoimistoyrittäjään, jolla on aivan kauhea yrittäjyystarina takana. Mies joka oli tappaa itsensä siksi, että kaikki vietiin aina kodista itsetuntoon asti. Itse mietin aina että asioilla on jokin tarkoitus, mutta tätä tarinaa lukiessa oli hyvin vaikea sitä tarkoitusta löytää. Nykyinen yhdistys minkä mies on perustanut, on varmasti kuitenkin yksi niistä. Oman elämän tuhoutuminen on täten silti auttanut varmasti monen muun ihmisen elämää. Tilanne on sellainen, mikä on jollain tavalla aina jokaisen yrittäjän mielessä. Niinhän jokapaikassa sanotaan, että yrittäjyys on aina riski. Olisi kiva päästä juttelemaan tämän miehen kanssa, ja kuulemaan miten omat aikaisemmat “polleana olot” nykyään hävettävät. Tällaista ei tietystikään kenellekkään toivo, ei edes pahimmalle vihamiehelle. Jutussa olisi mielestäni voitu enemmän kuitenkin avata tätä selviytymistarinaa, versus kirjoittaa vain näistä dramaattisista ajoista. Tarinoissa on aina opetus, ja siksi olisinkin halunnut kuulla, mitä kaikkea tällaisen läpi käynyt mies on oppinut. Paljon tulee kuultua niitä yrittäjiä, jotak ovat onnistuneet isosti, mutta sehän on vain pieni osa koko laajaa yrittäjyyden skaalaa. Ehkä oli tarkoituskin että juttu jätti niin paljon kysymyksiä auki, ja kenties pyydän itse tämän miehen vielä joskus meille luennoimaan. Nykyään onneksi myös yhteiskunnasta löytyy paljon enemmän apua tällaisissakin tilanteissa, ja hyvä että joku luo näitä uusia mahdollisuuksia.

Positiivisin mielin täytyy silti itsekin jatkaa taivalta yrittäjänä, ja ennakoida vaan kaikkia asioita kahta kovemmin. Hyvä että pistooli tuli vedettyä Arillakin pois suusta, ja toivottavasti elämäniloa vielä riittää. Koskaan ei tiedä mitä huominen tuo, ja vaikka tänään olisikin vaikeaa, niin joskus se on vain paha muisto enää. Toivottavasti myös tässäkin tapauksessa.

https://www.is.fi/taloussanomat/yrittaja/art-2000005481110.html

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2194406337591023189#editor/target=post;postID=7205964359886020030;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=0;src=postname

Kommentoi