Tampere
25 May, Saturday
25° C

Proakatemian esseepankki

Kun omakustansin kirjan ja hihkaisin puskaradioonKirjoittanut: Lassi Seppä - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Ilmestykset.net: Maija Haavisto – Näin rikastut omakustanteilla (blogiteksti)

Julkaistu myös: https://onseseppa.blogspot.com/2019/08/kun-omakustansin-kirjan-ja-hihkaisin.html

Olen kirjoittanut Salla Niemisen kanssa yrittäjyyden tarinakirjaa Proakatemian juhlavuoden kunniaksi. Yrittäjyyden ja tiimijohtamisen tradenomikoulutus on koulinut jo 20 vuoden ajan monia upeita suomalaisyrittäjiä maailmalle. Yrittäjiä kun olemme, päätimme kaivaa kirjan kustantamiseen tarvittavat rahat omasta pussistamme – emme siis hakeneet rahoitusta tai apurahaa. Kirjasta on tullut ainakin itselleni hyvin läheinen tapaus. Prosessi tähän asti on ollut antoisa kaikkine yrittäjätapaamisineen, haastatteluineen ja kirjoitushetkineen. Tähän mennessä kirjaprojektin aikana mikään ei ole tuottanut erityistä jännitystä, vaan hommat ovat soljuneet eteenpäin varsin vaivattomasti – smooth sailing, sanoisi John.

Seuraavana vuorossa on painatus ja myyntivaihe. Kirja lähtee painoon ensi viikon maanantaina ja se julkaistaan 21.9. Proakatemian 20-vuotissyntymäpäivillä. Siitä eteenpäin alkaa jännittävä aika – olemmeko onnistuneet vakuuttamaan kansan siitä, että luomuksemme on ostamisen arvoinen. Maija Haavisto kirjoitti nettisivulle ilmestykset.net blogitekstin otsikolla ”Näin rikastut omakustanteilla”. Kirjastamme tulee 150 kappaletta niin sanottuja ”oikeita kirjoja”, mutta olemme matkan varrella pohtineet niin e-kirjaa kuin äänikirjaakin – aika näyttää saako toistaiseksi nimetön kirjamme jonain päivänä muunkin olomuodon kuin pehmeäkantinen silmäystävällinen vanhan ajan versio.

Meille kyseessä on tietysti voittoa tavoitteleva projekti – tradenomiopiskelijoitahan tässä ollaan. Olemme tehneet laskelmia, kuinka monta kirjaa on myytävä, jotta pääsemme niin sanotusti omillemme. Sen jälkeen vain taivas on rajana ja haluammekin, että yrittäjyyden ilosanoma leviää mahdollisimman laajalle – kenties joskus jopa Suomen rajojen ulkopuolelle. Haavisto nostaa esille yhdeksi tärkeäksi kanavaksi matkalla rikastumiseen – tai olkoon se tässä tapauksessa matka onnistumiseen – puskaradion. Olemme mielestäni etuoikeutetussa asemassa, kun meillä on ympärillä noin 150 ihmisen Proakatemia-yhteisö, joka tarjoaa meille hienon tilaisuuden kertoa kirjastamme ensin heille, jotta he mahdollisesti voivat kertoa siitä eteenpäin.

Kommentoi