Tampere
18 May, Saturday
14° C

Proakatemian esseepankki

Koronan kääntöpuoliKirjoittanut: Matias Savo - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Ajattelin rykästä pikku blogiesseen koronasta ja sen positiivisista vaikutuksista meihin ja yhteiskuntaan. Miksi positiivisista? Negatiivisia vaikutuksia nostetaan koko ajan esiin mediassa ja ne ovat niitä jotka luovat ihmisille huolta ja aiheuttavat kysymyksiä. Nyt haluan kuitenkin nähä asian toiselta kantilta.

1. Vastuullisuus

Uskon että tämä karanteeni luo aikaan sen, että meidän kaikkien tulee ottaa enemmän vastuuta omasta tekemisestä. Joudumme oikeasti miettimään ympärillä olevia ihmisiä, miten suoritamme työt/koulumme ja perheellisest joutuvat ottamaan myös vastuuta enemmän lapsistaan ja heidän oppimisestaan. Uskon että vastuullisuus kasvaa myös lapsille, sillä tilanne vaatii heiltäkin enemmän omatoimisuutta. Tässä on hyvä tilanne myös lasten oppia kantamaan vastuuta omasta tekemisestä ja oppia uusia tapoja tiedon löytämiseen ja sisäistämiseen.

2. Luovuus

Moni meistä on tottunut tavalliseen arkirytmiin. Aamulla herään 6.30, syön aamupalan, käytän koiran ja lähden töihin 7.40. töissä olen 8h ja ilta menee kotona tai harrastusten parissa. Tämä uusi tilanne on saattanut avata useiden silmät sille, että on myös erilaisia tapoja työskennellä. Ja esimerkiksi aina ei tarvitse ottaa kalliita ja ympäristölle haitallisia lentoja tapaamiseen ulkomaille, sillä etätyöskentelykin on todella kätevä tapa käydä asiat lävitse.

3. Oppiminen

kolme viikkoa takaperin meistä harva oli tehnyt töitä etänä, käyttänyt päivittäin työskentelyyn videopuheluita tai luonut itse omat työaikataulut. Meillä on nyt ihan mieletön mahdollisuus oppia uusia tapoja ja keinoja tehdä töitä. Käytetään tää aika hyödyks ja ei nähdä karanteenia rajoittavana tekijänä vaan mahdollisuutena oppia uusia keinoja. Olemme myös huomanneet pärjäävämme paljon vähemmällä mihin olemme tottuneet.

4. Yhdistävä tekijä

Tämä jos joku yhdistää kansaa. Kuka olisi uskonut neljä viikkoa sitten että koko Suomi ja koko maailma puskee yhteen hiileen jotta Koronavirus saadaan kukistettua. Tuskin kukaan. Jokainen kantaa nyt kortensa kekoon ja kaikilla on yhteinen tavoite mihin pyritään. Tämä on suurin ihmetyksen aihe mitä korona on saanut minussa aikaiseksi. Tämä jos mikä yhdistää meitä.

Millaisia positiivisia asioita sä olet löytänyt tästä vallitsevasta tilanteesta?

https://matkassamatiaksen.blogspot.com/2020/03/koronan-kaantopuoli.html

Kommentoi