Tampere
26 May, Sunday
25° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee taloudestaKirjoittanut: Inga Keski-Heikkilä - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
-
-
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Luin muiden Proakatemialaisten esseitä käyttämällä yrityksen talous -hakusanaa. Halusin päästä paremmin jyvälle siitä, miten muut näkevät talouden ja olisiko siihen vinkkejä oman toimintani kehittämiseen. Ensimmäinen huomioni kiinnittyi siihen, että esseitä ei ollut ihan hirveästi, enemmänkin olisi voinut olla, koska aihe on erittäin tärkeä. Budjettien tekemisen tärkeys yrityksessä on ensisijaisen tärkeää, jotta ymmärretään onko toiminta kannattavaa. Jos budjettien teko tuntuu hankalalta, niin onneksemme meillä on ympärillä todella iso yhteisö, josta pyytää apua. Rahasta avoimesti puhuminen olisi asia, jota meidän pitäisi tehdä enemmän, sillä siitä puhumalla voisimme oppia toisiltamme paljon asioita. Proakatemialla kuitenkin tehdään loppujen lopuksi paljon samanlaisia projekteja, niin apua varmasti löytyisi. Yrityksen taloudessa on niin paljon asioita huomioitavana, ettei niitä voikaan heti osata. Avaan siis suuni useammin, jos koen että tarvitsen apua tai jos huomaan, että itselläni olisi jotain annettavaa toisille.

 

https://esseepankki.proakatemia.fi/puhu-kirjanpitajalle/#comment-1376

Hei Salla! Ah kiitos tuosta pienestä opista verotukseen liittyen. Enpä ole aiemmin tiennyt, että suljetut tilaisuudet (edustustilaisuudet) eivät ole vähennyskelpoisia. Budjetointia ja omaa talouden kirjanpitoa varten sekin on hyvä tietää. Taloudessa on kyllä todellakin paljon asioita mitä ei tiedä, mutta onneksi ei tarvitsekaan, kunhan on ympärillä sellaisia ihmisiä, jotka ovat viisaampia kuin itse on. Kysellään ja opitaan jatkossakin!

 

https://esseepankki.proakatemia.fi/ryhtia-liiketoimintaan/#comment-1377

Moikka Jenni! Talous on todellakin yrityksen tärkein arvomittari. Varmasti meillä jokaisella on Proakatemian alkutaipaleilla projekteja, joissa innostuksissamme unohdamme luvut kokonaan. Onneksi täällä olemme kuitenkin saaneet oppia (viimeistään kantapään kautta), kuinka tehdään kannattavaa liiketoimintaa ja se todellakin edellyttää lukujen ymmärtämistä. Itse hyvänä puskurina yritykselle pitäisin puolenvuoden kiinteitä kustannuksia, jotta isommistakin notkahduksista selvitään, eikä heti olla talouden kanssa vaikeuksissa. Toki tuo on unelmatilanne, eikä se varmasti heti ole mahdollista.

 

https://esseepankki.proakatemia.fi/tuurilla-se-talouskin-seilaa/#comment-1379

Heippa Matias! Tässä taas nähtiin se, kuinka tärkeää budjettien tekeminen on siltäkin kannalta, kun samaa projektia lähdetään tekemään uudelleen. Olisi aivan mahdotonta muistella jälkikäteen mitä oli aiemmin mietitty, ja mihin sitä rahaa todellisuudessa oikein kului ja miksi. Väitän, että parhaimman opin saa siitä, kun samaa asiaa pääsee toistamaan monta kertaa, niin väkisinkin kehittyy, kunhan on kerännyt dataa ensimmäisestä kerrasta asti.

 

https://esseepankki.proakatemia.fi/taitavaksi-rahan-kanssa-2/#comment-1381

Moikka Arttu! Ihan totta, että rahankäyttö varmasti on opittua vanhemmilta tai muilta saaduista esimerkeistä. Ainakin itse allekirjoitan sen täysin, että käytän rahaa hyvin samalla tavalla kuin vanhempani. Onnekseni olen oppinut myöskin puhumaan rahasta ja oppimaan sitä kautta parantamaan omaa rahan käyttöä. Usein rahaa puheenaiheena arastellaan, vaikka siitä nimenomaan tulisi puhua paljon, jotta oppisimme viisaiksi rahankäyttäjiksi!

 

https://esseepankki.proakatemia.fi/soluessee-twerk-empire-unelmaprojektista-oikeaksi-projektiksi/#comment-1380

Moikka! Ihan mahtavaa oli lukea tämä tarina, kiitos! Erityisen iloinen olen siitä, että päätitte valmistaa tuotteet paikallisesti, vaikka vaihtoehtoja olisi varmasti löytynyt Suomen ulkopuoleltakin. Viestintäkin oli varmasti helpompaa, kun tuotteiden tekijä oli lähellä ja tavoitettavissa. Saitte myös mielettömän hyvin ennakkotilauksia, joka varmasti auttoi rahoittamaan tuotteiden valmistuksen. Itse en pitänyt tuotteen hintaa lainkaan kalliina, varsinkin kun se oli lähellä tuotettua ja sellainen mikä palvelee käyttötarkoitusta. Varmasti volyymia kasvattamalla tuotteeseen on mahdollista saada parempi kate. Toivon siis, että pystyisitte ratkaisemaan tuotannon niin, että lähituotanto jatkuisi ja siten edesauttamaan osaltanne sitä, että luotte työtä myös muille pienyrittäjille. Kaikkea parasta Twerk Empiren jatkoon <3

Kommentoi