Tampere
21 May, Tuesday
10° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee: Rutiinit osa arjen sujuvuuttaKirjoittanut: Krista Tikkanen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Oppimistiimissä viime syksynä viettämäni ajan aikana muodostui rutiini, luin akatemialaisten esseitä iltaisin. Huomasin sen innostavan itseäni lukemaan kirjoja ja kirjoittamaan esseitä, jolloin myös oma kirjoittaminen alkoi kehittymään huomattavasti. Hyvä puoli toisten esseiden lukemisessa on se, että oppii tuntemaan ihmisiä paremmin, etenkin omia tiimiläisiä.

Joskus käy niin, että kun innostuu lukemaan toisen esseetä, jää koukkuun ja haluaa kuulla lisää ajatuksia. Tänä Keväänä Elina Valve kirjoitti Rutiinit atomeiksi kirjasta kolme yksilöesseetä, joihin jäin todella koukkuun. Peilasin esseistä nousseita aiheita ja työkaluja omiin rutiineihini. Niihin, jotka koen hyviksi, niihin, joista haluan luopua ja niihin, joita minulla ei ole – jotka toivoisin saavuttavani.

Kommenttiesseessäni en paljasta Elinan esseiden sisältöä sen enempää, vaan kehotan käymään lukemassa ja kommentoimassa tätä loistavaa kokonaisuutta. Joka itselleni kolahtelee kovaa!

 

Elina Valve – https://esseepankki.proakatemia.fi/rutiinit-atomeiksi-vol-1/

Kiinnostava essee, joka sai minua pohtimaan keinoja päästä syvemmälle “määrätietoisempaan” minääni. Siispä metodia jään odottelemaan!

 

Elina Valve – https://esseepankki.proakatemia.fi/rutiinit-atomeiksi-vol-2/

Mikä jatko-osa!
Metodit 1 & 2 ovat mielestäni ihmismielelle helposti sisäistettävissä ja löysin heti rutiineja, jotka olen omasta elämästäni poistanut tai uudelleen järjestänyt näillä keinoilla.

Metodi 3 minua hämmensi, rutiinien pinoaminen!? Hämmästyttävää.. Tajusin tehneeni tätä tiedostamattani syksyn helvetinviikolla. Esseen innoittamana -> lähtee käytäntöön uudelleen, ihmiskoe, saanko muutettua rutiiniksi ?

Metodissa 4 käsittelit ärsykkeiden poistamista, erittäin järkeenkäypää!! Tajusin aiemmin ajatelleeni, että Elina elää tosi kurinalaista elämää. Mutta oletkin vain poistanut ärsykkeet ympäriltäsi ? kiitos, sait minut ajattelemaan uudella tavalla!

Ja sitten lopuksi pakko todeta, kuinka hauska on elää 2020 luvulla ->
Tiktoks are the girl’s best friend! (Before they were diamonds etc)

Jään odottamaan 3 osaa! Kiitos!

 

Elina Valve – https://esseepankki.proakatemia.fi/rutiinit-atomeiksi-vol-3/

 

Tässä esseessä puhutteli kaksi pointtia:
• Itsensä palkitseminen, jonka kääntäisin mielessäni rutiinin toistamisesta hyötymiseksi ja jollakin kivalla tavalla palkitsevaksi (kuitenkin niin etteivät nämä kaksi asiaa kumoa rutiinista tavoiteltua hyötysuhdetta)

  • “Älä jätä rutiinia väliin kahta kertaa” –> hyvä sääntö! Rutiini on päivittäisiä toistoja ?

Kiitos essee kokonaisuudesta, tämä on ollut hyvä herättely-> matka omiin toivottuihin, hyödyllisiin ja hyödyttömiin rutiineihin.

 

Photo by Raghavendra V. Konkathi on Unsplash

 

Aihetunnisteet:
Kommentoi