Tampere
27 May, Monday
21° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee osa 1Kirjoittanut: Roosa Haaka - tiimistä Empiria.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tiimissämme on käyty keskustelua siitä, kuinka meidän pitäisi panostaa enemmän toisten esseiden lukemiseen. Olen tästä samaa mieltä ja itsellänikin on tämän kanssa parantamisen varaa, joten ajattelin kirjoittaa kaksi kommenttiesseetä tiimiläistemme esseistä. Tässä tulee osa yksi, jossa kommentoin neljän Empirialaisen esseitä.  

 

Ensimmäisenä kommentoin Eemin, Lauriinan ja Iinan kirjoittamaa esseetä. Esseen otsikko on: Kuinka paljon asenne vaikuttaa meihin? https://esseepankki.proakatemia.fi/kuinka-paljon-asenne-vaikuttaa-meihin-3/  

Loistava, tärkeä ja mielenkiintoinen aihe! Essee sai minut paljon pohtimaan sitä, millainen oma asenteeni on, mikä taisi olla myös yksi esseen tarkoituksista. Oli mielenkiintoista päästä miettimään, kumpaan asennemalliin itse kuuluu. Tällöin lukijaa ikään kuin osallistettiin lukukokemuksen yhteydessä. Myös konkreettinen esimerkki tutkimusryhmästä oli erittäin hyvä.  

Mielestäni palautteen antaminen ja sen vastaanottaminen osio hieman irtaantui pääotsikosta, jossa palaute aiheesta ei mainittu laisinkaan. Palaute osio oli kuitenkin erittäin hyvin kirjoitettu ja siellä oli konkreettisia vinkkejä palautteen antamiseen ja sen ottamiseen. Pidin myös siitä, että pohdinnassa tiimiyrityksemme Empiria esiintyi sekä lähteitä oli esseessä käytetty monipuolisesti.  

Pääpointtina esseestä minulle jäi mieleen Dweckin sanoma: “Asenteet ovat vain uskomuksia, ne ovat voimakkaita uskomuksia, mutta ne ovat vain jotain mikä on mielessä ja ihminen voi muuttaa mieltään.”   

    

Seuraavaksi kommentoin Villen kirjoittamaa esseetä, jonka otsikko: on Miten tavoitteisiin päästään? https://esseepankki.proakatemia.fi/miten-tavoitteisiin-paastaan/ 

Oli hienoa huomata, että halusit syventyä tähän aiheeseen omien tuntemuksiesi ja huomioittesi pohjalta. Essee oli kirjoitettu selkeästi ja sitä oli mukava lukea. Olisin kuitenkin kaivannut esseelle vielä selkeän johdanto ja pohdinta osuuden. 

 Hyvä, että olit tuonut myös omaa pohdintaa esiin teoria puolen lisäksi. Pidin paljon tavoitteiden käyttämisen tikapuista, joita varmasti itsekin hyödynnän tulevaisuudessa. Ne jäivätkin päällimmäisenä oppina esseestä mieleen.  

 

Kolmantena kommentoin Emmin kirjoittamaa esseetä, jonka otsikko on: Pyramidihuijaus, ei kiva. https://esseepankki.proakatemia.fi/pyramidihuijaus-ei-kiva/ 

Aihe oli mielenkiitoinen, sillä olen itse myös törmännyt ja kuullut pyramidihuijauksista, mutten ikinä syventynyt aiheeseen enempää. Esseessä oli selkeästi selitetty, mikä pyramidihuijaus on sekä käytetty vielä havainnollistavia esimerkkejä aiheesta. Nyt siis tiedän, mitä näiden hustler tiktok videoiden taustalla oikein on, joita olen itsekin usein nähnyt.  

Teksti oli selkeästi kirjoitettu sekä sitä oli erittäin mielekästä lukea. Rakenne oli myös hyvä ja aiheessa pysyttiin selkeästi koko ajan. Ainoa mieleen tullut kehitettävä asia on lähdeluettelo, josta puuttui joitakin yleisiä tietoja.  

 

Viimeiseksi muttei suinkaan vähäisimmäksi kommentoin Saden esseetä. Esseen otsikko on: Yksinyrittäjän mentaliteetista tiimiyrittäjäksi. https://esseepankki.proakatemia.fi/yksinyrittajan-mentaliteetista-tiimiyrittajaksi/ 

Esseetä oli todella mielenkiintoista lukea, sillä Sade oli sanoittanut ajatuksensa erittäin hienosti. Teksti oli selkeää eikä aihe poukkoillut yhtään. Pidin erityisesti lopussa olevasta listasta, jossa Sade oli listannut itselleen hyviä huomioita kohti huippua tiimiyrittäjää. Sain sieltä itselleni myös hyviä vinkkejä ja muistutuksia. Lisäksi pystyin myös itse samaistumaan moniin ajatuksiin, tunteisiin ja pohdintoihin, joista Sade kirjoitti esseessään.  

Kommentoi