Tampere
22 May, Wednesday
22° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee: Hallitse taloushallintoKirjoittanut: Tuomas Saarinen - tiimistä Evision.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Useita lähteitä
Useita lähteitä
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kommenttiessee
Tuomas Saarinen / 10.5.2021

 

 

Kommenttiessee: Hallitse taloushallinto

 

TUNTEITA HERÄTTÄVÄ KÄSITE

Taloushallinto ei ole kokemuskenttänä varsinaisesti tullut vastaan opiskeluaikanani Proakatemialla, ja se on melkoinen byrokraattinen sanamörkökin. HALLINTO. Huh huh. Aihe kiinnostaa siksi, koska koen sen olevan menestyvän yrittäjän yksi perustaidoista. Edes perusrakenteiden käsittäminen helpottaa talouden hoitamista huomattavasti. Onneksi aiheesta löytyi pari timanttista esseetä!

Salla Nieminen / Miten tehdään taloudesta seksikästä?

”Taloushallintoon liittyvät asiat ovat loogisia. Ne joko ovat tai eivät ole. Ne noudattavat sääntöjä. Tavallaan voisi ajatella, että minuun oli rakennettu jonkinlainen valmius kiinnostua taloushallinnosta.” (Nieminen 2019)

Salla kertoo esseessään, mikä hänen kiinnostuksensa on aikanaan vetänyt talouden piiriin. Essee purkaa hyvin pelottavan käsitteen ymmärrettäviksi asioiksi. Syyt Sallan sisältäpäin kumpuavalle kiinnostukselle löytyvät humanististen alojen kautta logiikkaan ja päättelyyn, ja hän tiesi jo Proakatemialle hakiessaan aiheen olevan kiinnostusta herättävä.

Pohjasyy esseessä on kuitenkin opetukset siitä, miten luotaantyöntävältä vaikuttavasta aiheesta voidaan ihmiset saada kiinnostumaan ja jopa innostumaan. Pakko myöntää, että itse kiinnostuin vahvasti taloushallinnosta, vaikka innostumisesta ei ehkä vielä ihan ole kysymys…

Itse olen myös todella loogisesti asiat näkevä ihminen, ja tietyissä konteksteissa säännöt ja lainalaisuudet miellyttävät. Jo lukioaikana pitkä matematiikka tuntui luontaiselta, vaikka vaikeaa olikin. Taloushallinnossa voisi siis olla itsellenikin saumaa perehtyä ja ymmärtää.

Arttu Hilli / Taloushallinnon oppeja yrittäjälle

Artun esseessä kärki on yrittäjäksi ryhtymisessä ja perusasioiden osaamisessa, kun puhutaan taloudesta. Hän ei halunnut yliopistoon, mutta taloushallinto kiinnostaa, vaikka vaikuttaakin melko akateemiselta. Arttu keskittyy yrityksen arvon nostattamiseen ja tulevaisuuden ennustamiseen, sekä yritysrahoitukseen. Essee antaa hyvän katsauksen näihin, ja esittelee, miksi taloushallinnon osaaminen on hyväksi.

”Taloushallinnon opiskelu ei ole minulle todellakaan mieleistä, asioiden esittämistavan vuoksi. Tekstit ovat niin teoriittisesti kirjoitettuja, ettei mikään tahdo jäädä päähän. Asiat ovat toisaalta tärkeitä ja lopen todella mielenkiintoisia. Jos tähtäät yrittäjäksi, anna taloushallinnon opettelullekin tilaa.” (Hilli 2020)

Arttu kirjoittaa innokkaasti ja selkeästi. Hän nostaa massasta esiin ne asiat, jotka todella ovat tärkeitä.

MITÄ OPIN?

Olen oppinut, että taloushallinnon osaaminen on itselleni hyvin samalla alueella kuin kirjanpito ja juridiset asiat: päältä päin monimutkaiselta kuulostavia rakenteita, jotka kuitenkin lähemmin tarkasteltuna pyörivät sulavasti tiukkojen lainalaisuuksien tahtiin, ja ovat vastoin ennakkoluuloja loogisia ja auttavia systeemejä yhtä kaikki.

On siis aika hylätä ennakkoluulot ja alkaa perehtyä talouden pyörittämiseen tarkemmin! Opeista hyötyä on takuulla pitkäksi ajaksi, koska näitä kaikkia taitoja tarvitaan yrityksen toimialasta huolimatta.

LÄHTEET

Nieminen, S.: Miten tehdään taloudesta seksikästä? (julkaistu esseepankissa 1.12.2019)

https://esseepankki.proakatemia.fi/miten-tehdaan-taloudesta-seksikasta/

Hilli, A.: Taloushallinnon oppeja yrittäjälle (julkaistu esseepankissa 19.1.2020)

https://esseepankki.proakatemia.fi/taloushallinnon-oppeja-yrittajalle/

Kommentoi