Tampere
21 May, Tuesday
18° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee, Aaron Taivalsalmi ja Säde KonttinenKirjoittanut: Antti Eloranta - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Ei kirjaa
Ei kirjailijaa
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kommenttiessee

Aaron Taivalsalmen kirjoittama
 https://esseepankki.proakatemia.fi/author/aaron-taivalsalmi/

”Miksi sijoittaa kiinteistöihin” on ideoinnista ja unelmista konkretiaan ja todellisuuteen tuotu kirjoitus, joka antaa hyvät perustason opit sijoittamisesta kiinteään omaisuuteen, kiinteistöihin. Ravintolaksi suunniteltu projekti saikin uudet tuulet purjeisiinsa, kun kiinteistö muuttuikin sijoituskohteeksi.

————————————————————

Miksi sijoittaa kiinteistöihin?

”Olohuone” baari/bistro -projektimme sai mielenkiintoisen käänteen, kun baaritoiminnan käynnistämisen sijaan eräässä liiketilassa päättyikin niin, että totesimme projektiryhmämme kanssa, että olisimme kiinnostuneita kyseisestä kiinteistöstä myös sijoitus mielessä. Saimme tarjouksen YIT:ltä, neuvottelimme, perustimme osakeyhtiön toiminnan alle, ja se oli siinä. Kaupat tehtiin ja vuokralainenkin liiketilallemme saatiin heti kättelyssä. 

  • Kuukausittainen kassavirta
  • Kohtuullisen vakaa hintakehitys
  • Velkavivun käyttäminen
  • Riskien hallinta
  • Hyvät tuotot
  • Eettinen sijoitusmuoto

———————————————————

Esseessä Aaron perustelee kiinteistösijoittamisen kannattavuutta muun muassa kuukausittain positiivisella kassavirralla, joka on muutenkin terveen ja kannattavan liiketoiminnan tärkein asia ja perusta. Esille tuodaan myös mahdollisuus velkavivun käyttämiseen ja se on myös omasta mielestäni erittäin fiksua matalan korkotason aikana. Tämä matala korkotaso on tyypillistä, mikäli talous on vaikeuksissa ja pankkeja, valtioita, sekä  kuluttajia autetaan kasvattamaan kulutusta ja ylläpitämään sitä. Hyvät tuotot Aaron mainitsee yhtenä syynä sijoittaa kiinteistöihin, lukemansa kirjan perusteella. Tuotto on vakaata ja pitkäjänteistä, riski on matala ja tuotto ei sen takia myöskään ole suuri. Positiivista on kuitenkin, että ”hyvän kohteen löytyessä tuotto voi olla jopa 8%”  – Aaron Taivalsalmi

Suosittelen ehdottomasti lukemaan Aaronin esseen aiheesta kiinteistösijoittaminen ja toivon, että esseetä seuraa opettavainen seuraava osa. Seuraava essee voisikin olla, miten löydän sijoitusasunnon, tai mitä kriteerejä hyvällä sijoituskohteella on ja miten sellaisen konkreettisesti löytää :).

Säde Konttisen sijoittamiseen liittyvässä, ”Miksi maltillinen sijoittaminen kannattaa” esseessä
https://esseepankki.proakatemia.fi/miksi-maltillinen-sijoittaminen-kannattaa/

—————————————————————————————————

”Sijoittaminen on varautumista ja panostamista hyvään elämään.” op

Sijoittaminen tarkoittaa tietyllä osuudella esimerkiksi osakkeiden ostamista tai erilaisiin rahastoihin sijoittamista, jonka tarkoituksena on tuoda tuottoa sijoittajalle. Sijoittamiseen on monipuolisesti tarjontaa ja mahdollisuuksia. Tuotto riippuu siitä, millaisesta sijoittamisesta on kyse ja millaisella riskillä. Esimerkiksi rahastosijoittamisessa korko, osuus ja aika määrittää usein tuoton suuruuden. Sijoittaminen on pitkäaikainen investointi taloudelliseen varakkuuteen, jossa raha laitetaan tekemään työ puolestasi.
—————————————————————————————————

Esseessä säde kirjoittaa siitä mitä sijoittaminen tarkoittaa, mihin sillä tähdätään, sekä milloin ja osittain miten se olisi järkevää aloittaa. Hajauttamiseen liittyen esseen sanoman voisi tiivistää jopa legendaariseen aforismiin ”yhteen koriin ei kannata kaikkia munia laittaa”. Tällä tarkoitetaan sitä, että jos sijoittaa esimerkiksi yhteen tiettyyn yritykseen koko omaisuutensa ja se ajautuu vaikeuksiin, voi menettää omaisuutensa sijoituksen mukana. Puhuen tietysti tuosta sijoitusomaisuudesta. 

Säde ottaa kantaa myös hyvin siihen, milloin kannattaa sijoittaminen aloittaa. Tekstiin on sisällytetty laskelmia, joista pidin myös. Korkoa korolle ilmiön osalta voi todeta, että Säde puhuu täyttä totta. 

Toivon, että Säde jatkaa saman tyyppisten esseiden tekemistä ja toisi vielä enemmän konkreettisia asioita tekstiin. Essee on hyvin kirjoiteltu kokonaisuus erittäin perus-asioista ja jatkossa voisi mennä monimutkaisempiin seikkoihin. Can’t wait!

 

 

Kommentoi