Tampere
27 May, Monday
21° C

Proakatemian esseepankki

KommenttiesseeKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Lohkoketjuteoria

Teemu Pinomäki

http://esseepankki.proakatemia.fi/lohkoketjuteoria/

Hyvää pohdiskelua ajankohtaisesta aiheesta. Olen itsekin lueskellut paljon erilaisia artikkeleita lohkoketjuteknologiasta ja kryptovaluutoista. Odotetusti ne jakavat paljon erilaisia mielipiteitä keskuudessamme. On vain ajan kysymys, milloin joku kryptovaluutoista lyö läpi, mutta onko se esimerkiksi Bitcoin -en tiedä.

Tuo Nordean toiminta kuulostaa kyllä todella mielettömältä. Jos pelko rikollisesta toiminnasta on oikeasti totta, on tässä maailmassa monta muutakin asiaa mitä Nordean pitäisi kieltää työntekijöiltään. Tottakai on ymmärrettävää, että uusiin innovaatioihin suhtaudutaan skeptisesti, mutta joku roti pitäis säilyttää!

Kulkumulkutus on syntiä

Arttu Myllys

http://esseepankki.proakatemia.fi/kulkumulkutus-on-syntia/

Hyvää pohdiskellua Arttu, otan kuitenkin hieman kantaa tähän erittäin kriittiseen näkökulmaan. On totta, että moni yritys kouluttaa puhelinmyyjänsä liian agressiivisiksi, jolloin heistä tulee väkisin tuputtavia, hermoja raastavia puhelinmyyjiä. Olen itse tehnyt nyt vajaa kaksi vuotta puhelinmyyntiä yrityksessä, jossa on kyllä omat myyntiprosessit ja myyntikoulutukset. Myyjiltä ei kuitenkaan viedä vapautta toimia heille ominaisella tavalla, vaan jokainen pääsee toteuttamaan omaa itseään myyntityössä, tuoden oman persoonansa mukaan.

”Myynti on kuin teetetty puku. Se pitää tehdä mittatilauksena jokaisen omien mittojen mukaan. Jokaisen myyjän on kehitettävä oma myyntitekniikkansa ja tyylinsä, jossa hän käyttää omaa moraaliaan ja arvomaailmaansa. Siihen on kuitenkin annettava eväitä.”

-Petteri Hakala & Lalle Michelsson

Lisäksi palvelu on sellainen, joka oikeasti on asiakkaalle hyödyllinen, mutta valitettavan moni asiakas ei sitä tiedä. Puhelinmyynti on huomattavasti varmempi tapa saada asiakkaita, kuin passiivinen myynti verkossa -toki sitä tehdään myös siinä sivussa. Suoramyynti on myös huomattavasti kustannustehokkaampaa kuin myyntiständien tai kivijalkaliikkeiden pitäminen.

Moni vanhemmista ihmisistä ei edes käytä edes sähköpostia saatika sitten sosiaalista mediaa, joten heidän tavoittaminen on lähes mahdotonta verkossa. Puhelimessa asiakkaan tarpeet pystytään kartoittamaan helposti. Teoriassa tuot asiakkaan tietoisuuteen sen tarpeen, josta hän ei välttämättä tiedä tai se on ”vain unohtunut”, kerrot ratkaisun ongelmaan ja klousaat diilin.

Tietysti tämä on aina yritys- ja palvelukohtaista, mutta tässä omia fiiliksiäni.

Myyjä kyllä osaa lukea asiakkaan kieltäytymisen ja kieltäytymiseen reagoiminen riippuu täysin siitä, missä vaiheessa myyntiprosessia ollaan etenemässä.

Oma etu vai tiimin etu?

Miisa Kuivanen

http://esseepankki.proakatemia.fi/oma-etu-vai-tiimin-etu/

Loistavaa Miisa, kiitos tästä esseestä! Oon miettiny näitä täysin samoja asioita vaikka kuinka ja paljon tässä lähiaikoina. Tämä meidän tiimin räjähdysvaihe on jäänyt vielä toistaseks aika pieneks. Suuremmat konfliktit vois olla myös ihan hyväks tässä vaiheessa opintoja. Se vois tiimiyttää meitä huomattavasti. Olen kuitenkin tyytyväinen, että ollaan saatu hyvinkin rakentavia keskusteluja aikaseks kyseisestä sitoutumis ongelmasta. Toivotaan, että homma lähtee rullaamaan!

Vaaranna varattomuutesi

Vastaus

http://esseepankki.proakatemia.fi/vaaranna-varattomuutesi/

Moikka Kajsa!

Kiitos hyvästä kommentista ja pahoittelut ”hieman” viipyneestä vastauksesta. Sanotaan, että raha ei tuo onnellisuutta, mutta tästä asiasta oon hieman eri mieltä. Maailmassa on kuitenkin olemassa erilaista onnellisuutta ja taloudellinen vakaus on ainakin omalla kohdallani yksi onnellisuuden mittareista. Se myös mahdollistaa sellaisten asioiden tekemisen, jotka lisäävät onnellisuutta. Koen myös, että eläkkeellä on mukavempi olla taloudellisesti riippumattomana, joka parhaimmassa tapauksessa auttaa myös luomaan oman jälkikasvun tulevaisuutta. Tämmmösiä mietteitä rahasta!

Mukavaa syksyä 🙂

Työn ajattelua vai ajattelutyötä

Katariina Räisänen

http://esseepankki.proakatemia.fi/tyon-ajattelua-vai-ajattelutyota/

Mielenkiintoista tekstiä. Moni on varmasti omassa työskentelyssään ja elämässään huomannut, että jos tuntee jatkuvasti olonsa kiireiseksi ja miettii koko ajan, mitä seuraavaksi pitää tehdä, niin luova ajattelu ei vain onnistu.

Luin itse juuri Anja Kuloveden kirjoittaman Markkinointia rakkaudella -kirjan, jossa hän kirjoitti seuraavasti: ” Ihminen ei voi olla yhtä aikaa sekä huolestunut, kiireinen että luova. Siksi kannattaa opetella useita tapoja palauttaa itsensä nopeasti sellaiseen tunnetilaan, josta käsin on helppo toimia. Juuri silloin, kun elämässämme on hämmentävä tai pelottava tilanne, tarvitsemme kaikkein eniten luovia kykyjä ja ajatusten selkeyttä.”

Pointtina tässä siis se, että jokaisen pitäisi oppia elämään myös ilman kiireen tunnetta. Omalla kohdallani huomaan tämän olevan välillä todella vaikeaa.

 

 

Kommentoi