Tampere
18 May, Saturday
13° C

Proakatemian esseepankki

KommenttejaKirjoittanut: Sade Elo - tiimistä Empiria.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Kommentoin kolmen tiimiläisemme esseetä.

Marianne / Sanoillako voimaa?

Mariannen essee on useasti nostettu esiin kommentoidessamme toistemme esseitä, ja essee on saanut paljon kiitosta ja kehuja, joten oma mielenkiinto esseetä kohtaan heräsi myös. Essee on erittäin hyvin ja luontevasti kirjoitettu ja se sisältää tärkeän sanoman; sanoissa todella on voimaa. Sanoilla pystyy nostaa toisia ylös ja rohkaista ihmisiä ympärillään, mutta samalla niillä voi saada paljon pahaa ja vahinkoa aikaan pitkäksi aikaa.
Essee on osuva myös tähän ajankohtaan, kun olemme Empiriassa paljon keskustelleet tiimin ja pajojen energiatasoista. Millä äänenpainolla puhut, mitä sanavalintoja käytät, mitä sanot ja mitä jätät sanomatta, tekee ison vaikutuksen, miten sinut nähdään tiimissä ja millaista energiaa tuot mukanasi. Suosittelen tätä esseetä kaikille luettavaksi!
Tämä essee myös innosti minua tutustumaan kirjaan, jonka Marianne on lukenut esseetä varten.

Sanoillako voimaa?

Toiseksi luin Villen esseen, Vapaudella etuoikeutettu.

Pidän Villen tavasta kirjoittaa pohdiskelevasti, filosofisesti ja kuten joku tiimissämmekin mainitsi – Veijomaisesti. Essee ikään kuin leijailee eteenpäin sivuten koko ajan vapauden aihetta, mutta kuitenkaan siihen liikaa syventymättä. Tätä ajatusvirtaa oli mielenkiintoista lukea ja olen nauttinut seurata sivusta Villen kasvua ajatteluun ja oppimiseen.
Esseen alkupäässä oli hyviä pointteja, että miten ajattelemaan kehittyy ajattelemalla ja miten itseään voi oppia ymmärtämään paremmin. Moni tosiaan vain suorittaa asioita ja päästelee menemään ja ajattelee sitä vapaudeksi.

Vapaudella etuoikeutettu

Kolmanneksi luin Tuomaksen Liian paljon hyvää hallittavana.

Otsikko herätti mielenkiintoni, koska ajattelin jostain syystä esseen liittyvän Tuomaksen meneillään olevan BL-kauteen ja kuvittelin esseen koskevan Emipiriaa, oh boy olin väärässä. Essee koski sisäistä ja ulkoista motivaatiota, joka erittäin tärkeä aihe onkin. Tykkään Tuomaksen tavasta kirjoittaa hieman sarkastiseen sävyyn, akateemisen älykkäästi.
Essee oli mielenkiintoinen katsaus motivaation lähteisiin, mutta minun oli hieman hankala päästä esseeseen kiinni. Kappalejaot voisivat olla selkeämpiä ja väliotsikot tummennettuja, jolloin ne erottuisivat paremmin. Olisin myös kaivannut selkeämpää johdantoa aiheeseen.

Liian paljon hyvää hallittavana

Kommentoi