Tampere
20 May, Monday
16° C

Proakatemian esseepankki

KommentointiesseeKirjoittanut: Jasmiina Servo - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kommentoin seuraavaa viittä esseetä.

Maria Eskola & Noora-Emilia Hassinen: Yrittäjyyden opiskelua vastakkaisista lähtökohdista

Oli mielenkiintoista lukea Proakatemialla kanssa aloittajien ajatuksia siitä, miksi tälle taipaleelle on lähtenyt. Esseen julkaisemisesta on nyt hetki aikaa ja mielenkiinnolla kuulisin tämän esseen jälkeisestä kehityksestä. Mariaa olen päässyt seuraamaan tiiviisti TÖNÖn kanssa ja Noora-Emilian kanssa olen tehnyt palvelumuotoilun ja myynnin kurssin tehtävää Kahvila Jäätelökesän tiimoilta.

Maria: Voisiko omaa erityisosaamistasi hyödyntää TÖNÖn tulevan kesän valikoimassa? Pystyisitkö antamaan meille muille hyödynnettäväksi tietotaitoasi liittyen tuotevalikoimamme ekologisuuteen ja eettisyyteen? Tätähän voisi nimittäin käyttää hyödyksi ensi kesänä TÖNÖn markkinoinnissa ja asiakaspalvelussa entistä enemmän tietoisesti!

Noora-Emilia: Kerrot esseessä tehneesi töitä toisille lähinnä työstä tulevan fiiliksen takia, vaikka rahallinen arvo on ollut lähes mitätön. Heijastuiko tämä aikaisempi kokemus viime kesänä Kahvila Jäätelökesän toimintaan? Puhuimme keväällä paljon hinnoittelusta, tuntuiko se kesällä haastavalta ja mitä oppeja olet siitä tulevaisuuteen saanut?

Susanna Leinonen: Luota itseesi ja jatka vain eteenpäin!

Hauskaa, miten olit käyttänyt toisena lähteenä itselleni tuttua Elmeri-kirjasarjan kirjaa. Selkeästi tässäkin lastenkirjassa on syvällinen sanoma, josta olet onnistunut nappaamaan hienon kopin esseesi. Kaikkea sitä oppii itsekin lukiessaan lapselleen kirjoja.

Pelottaako sinua edelleen Proakatemialle ja tuntemattomaan hyppääminen? Esseestä voisi saada sellaisen kuvan, että olet päässyt ylittämään oman pelkosi ja se on hienoa. Mitkä ovat tämän hetkiset fiilikset pelkosi ylittämisestä? Mitä koet voivasi viedä käytäntöön jatkossa, kun pelko iskee?

Konsta Linkola & Hermanni Ahtiainen: Matkalla johtajaksi

Mielenkiintoinen kokonaisuus teoriaa ja teidän omia ajatuksia. Teoria osuus sai miettimään omaa matkaa projektipäälliköksi. Johtajuus on ollut muhun tosi sisään rakennettua jo lapsesta saakka. Nykyään toki en ole ihan sellainen tuittupäinen Pikku Myy, joksi lähimmäiset ihmiset ovat minua silloin kuvanneet. Ainakaan töissä ja koulussa, heh.

Musta on hienoa Konsta, kun sun BL-kausi jatkuu. Odotan innolla, minkälaista potentiaalia vielä näytät Eventan johtajana. Empatia on mielestäni juuri se, mitä tiimiläiset Eventassa kevään myrskyjen jälkeen kaipaa.

Aliisa Räsänen: Juomavalikoimien pähkäilyt

Olisi hauska lukea sulta esseetä tuotevalikoimapäätöksien tekemisestä enemmänkin, pitemmästä esseestä. Erityisesti vegaaniset valinnat kiinnostaa! Sillä voisit opettaa meille vihernokille paljon. Miten viinit on muuten toiminut nyt käytännössä, onko muodostunut joku asiakkaiden lemppari?

Katja Rämö: Kesän motorola

Hauska tapa kirjoittaa blogiessee ja tehdä siitä motorolatyyppinen. Ei ole aikaisemmin tullut itselle mieleen! Tosi sun näköinen, ihanaa, kun olet niin rehellinen. Rohkean päätöksen olet tehnyt. Jäin pohtimaan, kuinka me tiiminä voitaisiin tukea sua löytäämään lisää niitä asioita, joissa olet hyvä?

Kommentoi