Tampere
22 Jun, Saturday
8° C

Proakatemian esseepankki

Kevätretki BarcelonaanKirjoittanut: Henri Roivas - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Koulumme on mielenkiintoinen, sillä suoritamme opintopisteitä pyörittämällä oikeaa yritystoimintaa. Olen yksi Eventa Creative osuuskuntamme omistajista. Tämä osuuskunta toimii täysin Suomen lainsäädännön mukaan. Tekemällä oppimisen uusi opetustyyli on mahdollistanut muun muassa sen, että pystyt kierryttämään työkokemustasi yrittäjänä koko siltä ajalta mitä olet käyttänyt opintoihisi. Eikö kuulostakin mielenkiintoiselta? Sitä se on minulle ainakin ollut tämän vajaan kahden vuoden ajan.

Eventan kesken on ollut myös tapana lähteä joka vuotiselle kevätretkelle jonnekin päin maailmaa. Näillä reissuilla on useasti suoritettu jotain koulutusta edistävää toimintaa. Tänä vuonna päätimme lähteä matkalle Barcelonaan. Reissulle haimme rahoitusta muun muassa Ruuskasen säätiöltä. Tarkoituksena oli vierailla Alimentaria 2018 ruoka ja juoma messuilla, käydä yritysvierailulla jo valmistuneen Barcelonan tiimiakatemialaisen alumnin yrityksessä sekä tietysti vierailla kyseisessä tiimiakatemiassa ”TeamLabissa”.

Itse saavuin muutama päivä ennen ja muutama päivä jälkeen virallisen osuuden, jotta voisin tutustua kaupunkiin ja sen tarjoamiin vuoristoteihin cruiserillani. Tutustuin matkalla muutamaan paikalliseen, joilta tiedustelin mitä kaikkea kaupungissa voi tehdä ja kokea. Löysin myös paikallisen kauppahallin täynnä paikallisia mereneläviä, lähitilojen lihoja sekä tuoreita kasviksia. Näihin raaka-aineisiin tutustuin mielenkiinnostuksesta ruokaan tulevina päivinä kokkaamalla aterioita tietämättä mitä kyseiset raaka-aineet edes olivat. Oli meinaan mielenkiintoista!

Virallinen osuutemme oli suunniteltu neljälle päivälle. Ensimmäisenä päivänä vierailimme paikallisessa tiimiakatemiassa ”TeamLab”, josta meidän oli tarkoitus lähteä yritysvierailulle. Iloksemme vastassa odotti mukavan oloinen, yrittäjähenkinen nainen. Harmiksemme hän ei kuitenkaan ollut yrittäjä jota tulimme tapaamaan, sillä kyseinen yrittäjä oli estynyt viime hetkellä tapaamisesta. Tämä ei kuitenkaan fiilistä haitannut. Saimme kattavan tietopaketin siitä mitä tiimiakatemialla Barcelonassa tehdään. Tarkoituksena oli osallistua myös seminaariin, jota valmistunut opiskelija oli pitämässä TeamLabilla. Emme kuitenkaan jääneet seminaaria kuuntelemaan, sillä puhuja piti esityksensä espanjan kielellä. Seuraava päivä alkoikin sitten workshop sessiolla, mikä järjestettiin TeamLabin tiloissa. Kävimme workshopin läpi dialogia hyödyntäen, niin että espanjalaiset ensin esittelivät omia projektejaan, jonka jälkeen oli meidän vuoromme esittää omia juttujamme. Keskustelu herätti monenlaisia tuntemuksia niin meissä, kuin myös espanjalaisissa. Espanjalaiset kokivat keskustelumme erittäin hyödylliseksi heidän koulunsa toiminnan kehittämisen kannalta ja olivat erittäin kiinnostuneita tulevaisuuden yhteistyömahdollisuuksista.

Koko reissun kruunasi vielä mielettömän kattavat ruoka ja juoma messut, jotka koostuivat useista eri messuosastoista ja lukemattomista messuständeistä. Paikalle oli saapunut lukematon määrä alan ammattilaisia. Mielenkiintoista oli nähdä Espanjan bisneskulttuurin eroja verrattuna Suomeen. Ehkä eniten pisti silmään se, että ensimmäinen puheenvuoro oli lähes poikkeuksetta minun ja vasta sen jälkeen espanjalaisen. Messuilla tuli vaihdettua käyntikortteja ja ideoita useamman eri yrittäjän kanssa ja toivonkin näistä vielä joskus kehkeytyvän jonkinlaisia yhteistyömahdollisuuksia. Kaiken kaikkiaan Barcelonasta jäi minulle hyvin positiivinen kuva ja toivottavasti pääsen vielä joskus tekemään bisnestä heidän kanssaan.

 

Linki Blogiin:

Kevätretki Barcelonaan

Aihetunnisteet:
Kommentoi