Tampere
24 Apr, Wednesday
5° C

Proakatemian esseepankki

KansainvälistymisopinnotKirjoittanut: Arto Ala-Seppälä - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
The Inner Game of Golf
W. Timothy Gallwey
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

AIHE: Yrityksen talous
Luokitus: 2 esseepistettä, yksilö essee
Kirjoittajat: Arto Ala-Seppälä

 

 

Johdanto

Kansainvälistymisopinnot ovat osa meidän Proakatemian tutkinto-ohjelmaa. Virallisen opinto-oppaan mukaan kansainvälistymisopinnot voivat koostua kielopinnoista (esim. toinen vieras kieli), kansainvälisessä yhteistyössä tehdystä opintojaksosta (esim. summer camp tai vastaava), kansanvälisessä vaihdossa tehdystä opintojaksosta tai kansainvälisistä verkko-opinnoista.

Olimme sopineet valmentajani kanssa, että kerään kansainvälisyysopintoja yhteensä 81 tuntia (3 op) yhteisömme kansainvälisten tiimien jäsenten kanssa tehdystä yhteistyöstä. Sovimme myös, että kirjoitan lopuksi oppimastani ja kansainvälistymisestäni reflektion tämän esseen muodossa. Nyt opinto-opasta tutkiessani havahduin, että opintojeni ensimmäisenä syksynä 2020 suorittamani Nätsvenska – ruotsin valmentavan verkkokurssin (3 op) olisin voinut lukea näihin kansainvälistymisopintoihin. Nyt tämä kurssi on kirjattu minulla vapaa valintaisiin.

Lopulta oli kuitenkin hyvä, että huomasin tämän vasta nyt. Kansainvälistymisopintojen tuntitarve antoi sopivan rohkaisun lähteä lähestymään Proakatemian kansainvälisiä tiimejä. Jopa pienen sattuman kautta ajauduimme kahden kansainvälisen opiskelijan kanssa samaan projektiin.

 

Kansainvälistymisopinnot

Kipinän Intovisio projektin lähtökohtana oli luoda oppimisalusta myynnistä ja markkinoinnista kiinnostuneille oppilaille. Tavoitteemme on rakentaa oppimissoluja ja projekteja aiheen tiimoilta. Ensimmäinen solumme oli aiheeltaan Verkkosivut ja liiketoiminta niiden ympärillä. Tulevalle vuodelle meillä on suunnitteilla rakentaa myyntikoulutus. Solujen lisäksi olemme tehneet asiakashankintaa ja asiakaspalvelusoittoja, organisoineet kahtena kesänä rock- ja hevimusiikkifestivaalien paitamyyntipisteet. Olemme laatineet sisältöstrategiaa asiakkaiden sosiaaliseen mediaan ja lisäksi tuottaneet sisältöä heidän alustoilleen.

Asiakkaan sisältötuotannon yhteydessä pyysimme avuksi toisen tiimin videotuotantoprojektin hoitamaan tarvittavan valokuvauksen. Projekti oli erittäin onnistunut ja päätimme kesällä yhdistää voimamme yhdeksi projektiksi nimeltä Intovisio – mukana visiossa. Yhdistymisen myötä projektiin tuli mukaan ensimmäinen kansainvälisen tiimin jäsen Hassan Chakir. Hassan on kotoisin Marokosta ja hallitsee editoinnin, sekä kuvankäsittelyn. Hänen liittyessä projektiin mukaan otimme Intovision yhteiseksi kieleksi kaikkiin kanaviin englannin kielen.  Palaverit käymme läpi myös englanniksi.

Tämä on ollut minulle sopiva tapa kehittää omaa kansainvälistymistä. Tutussa ympäristössä tuttujen projektitiimiläisten kanssa harjoittelemme nyt yhdessä myös englannin kieltä. Olemme saavuttaneet sen verran hyvän psykologisen turvallisuuden tason, että kielivirheet ja hukatut sanat eivät menoamme haittaa. Autamme toisiamme ja välillä käytämme Google kääntäjää apunamme. Ennen jännitin englannin kielen käyttöä julkisesti, mutta nyt se on jo osa arkeani opintoprojekteissa.

Hassanin lisäksi projektiimme liittyi syksyllä myös Omar Puebla Roldan. Omar on kotoisin Ecuadorista ja hän on perehtynyt brändäykseen, sekä markkinointiin. Omariin tutustuin hänen vetämänsä Vuosigaala-projektin yhteydessä. Hän tilasi rokkiduoltani (Timeless Rock Duo) keikan tapahtumaan ja sen myötä ystävystyimme. Olemme käyttäneet lukemattomia tunteja keskustellen markkinoinnista ja myynnistä, pohtineet markkinointistrategioita ja brändityökaluja, puhuneet elämästä ja siitä mihin haluamme suunnata opintojemme jälkeen.

Merkittävää näissä kohtaamisissa uusien ystävien lisäksi on ollut se, että olen rohkaistunut englannin kielen kanssa. Olen tähän asti aikaisemmin vierastanut vieraan kielen käyttöä, jopa soimannut itseäni osaamattomuudestani. Olen pitänyt sitä minulle vaikeana, vaikka olen laulanut yhteensä noin viisitoista vuotta englannin kielellä eri bändeissä. Nyt olen huomannut, että suorastaan nautin englannin kielellä puhumisesta. Olen todellakin kansainvälistynyt ja ottanut ison askeleen eteenpäin rohkeudessa puhua vieraalla kielellä.

Tämän kaiken lisäksi olemme käyneet yhdessä läpi jopa tarjouskeskustelua, laatineet tarjoustyökalun Intovisiolle ja rakentaneet asiakasyritykselle sisältöstrategiaa englannin kielellä. Tarjoustyökalussa olemme pilkkoneet ja määrittäneet kaikki työvaiheet sisältötuotantoon liittyen, sekä määrittäneet tuntihinnan yhteiselle työllemme. Näin meidän on helpompi jatkossa kohdata asiakkaita yhdessä ja erikseen. Tiimimyynnissä kenenkään ei tarvitse jännittää virheitä, sillä tarjoustyökalun avulla voimme tarjota projektityön hintaa potentiaaliselle asiakkaalle aikaisempien projektiemme pohjalta.

 

Pohdinta

Kuten alussa mainitsin, oli loppujen lopuksi hyvä, etten lukenut tuota ruotsin lisäkurssia hyväkseni. Näiden kansainvälistymistuntien myötä olen oikeasti rohkaistunut englannin kielen käytössä ja tämä voi olla jopa yksi suurimmista opeista, mitä minulle jää henkiseen pääomaani opintojeni ajalta. Näin loppuun voisin siteerata lainausta W. Timothy Gallweyn kirjoittamasta kirjasta The Inner Game Of Golf.

“To be a student takes a lot of trust, but not in the teacher. To be a student takes a lot of trust in you.”

-Maharaji

 

 

Lähteet:

Gallwey, W. Timothy. 2015. The Inner Game of Golf. London: Pan Books

Kommentit
  • Helena Tahlo

    Oli mukavaa lukea omaa näkemystäsi kansainvälisistä opinnoista. Olemme varmasti kaikki Kipinässä painineet sen kanssa, mistä opintopisteet saa ja mitä niihin pitää koostua. Vaikkakin on yhä epäselvää se, että mistä kaikkialta niitä voi saada, on avaava, että joku jakaa omaa kokemustaan siitä. En ole itse esimerkiksi tietoinen edes siitä, että ruotsin kurssi on mahdollista laittaa näihin. Varmaankin myös auttaisi suuresti uusia opiskelijoita se, että nämä opinnot olisivat tiedossa jo ensimmäisestä keväästä asti, joka helpottaisi suunnittelua opintoihin.

    30.1.2023
Kommentoi