Tampere
21 May, Tuesday
18° C

Proakatemian esseepankki

Juhlitko onnistumisia?Kirjoittanut: Emilia Kovanen - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Olin viime perjantaina jonkin aivan uuden äärellä. Olin saanut näyttelyn Pesä – Läsnäolon yhteisöllä valmiiksi ja kävelin ystävieni luo, joista jatkoimme matkaa Proakatemian juhliin. Matkalla mut valtasi niin iso kiitollisuus ja jonkin sortin onnellisuus ja ylpeys itsestä. Että hyvä Emilia, wau, taas yksi näyttely. Hetken tila ja lähes muutama kyynel virtasi täysin puskista. Se pysäytti ja siinä hetkessä ei ollut tarvetta sännätä yhtään minnekään (paitsi sinne juhliin ?). Sain luotua kolme uutta todella suurta ja merkityksellistä maalausta, joista yksi on jo myyty.

On ollut maailman ihaninta ja välillä myös kamalinta todistaa teosten ja ns projektin etenemistä. Kaikki tapahtuu flowssa ja fiiliksen mukaan, mutta siihen samaan syssyyn mahtuu myös tavoitteita, dediksiä ja paljon näkyvänä oloa. Silti kaikki menee eteenpäin kauniisti omalla painollaan tuottaen hedelmää sekä oivalluksia.

Onnistumisten juhliminen on niin tärkeää, mutta se unohtuu yllättävän helposti arjessa. Aina on uusia asioita mielessä, ja tehtäviä mitä pitäisi olla tekemässä. Vaativuus ja ankaruus ovat pulpahtaneet todellisuuteeni aivan uusissa mittakaavoissa viimeisen viikon sisällä. Maalatessa saan myös tarkastaa itseäni, ketä varten maalaan, millä tavalla maalaan, yritänkö jotain ja onko se rehellistä. Se kattaa monia tunteita, kerroksia ja ajatuksia, eikä todellakaan ole helppoa. Elämä myös tökkii ja tuottaa kipua, ja niitä kipuja kohdatessa turvallisessa tilassa on mahdollisuus kasvaa.

Kippis tälle ja eteenäin armolla. Jatkukoon luominen ja syksyn teemana olkoon lempeys. Lempeys itseään kohtaan. Se vapauttaa ja avaa silmiä taas laajemmin myös muuta maailmaa ja ihmisiä kohtaan. ❤️

Kiitos jos luit tänne asti.

Näyttely Ihmisyyden Juhlaa on avoinna Pesällä – Läsnäolon yhteisöllä ainakin vuoden loppuun saakka. Teoksia pääsee kurkkaamaan työpajojen, hoitojen ja tapahtumien aikana. Olen järjestämässä myös omaa tapahtumaa / avoimien ovien päivää, kun arki vähän tasoittuu. Olet lämpimästi tervetullut sinne❤️ Kiitos Anne ja @pesalasnaolonyhteiso näyttelyn mahdollistamisesta.

Muistetaan juhlia ja olla lempeitä. Ihanaa oloa ja värikästä syksyä sulle ?☀️

Pidän Sinusta Huolta
40×60
Myyty

Julkaistu 3.10.2021
Instagram @Emiliamaalaa

Kommentit
  • Tiinu Pärssinen

    Kyllä! Onnistumisten juhlinta on todella tärkeää. Tuntuu kuitenkin, että monesti on niin kiire, ettei edes ehdi pysähtymään ja juhlimaan saavutusta kunnolla. Oikeastihan ei mitenkään voi olla niin kiire elämässä tai sitten kannattaisi hieman katsoa omaa arkeaan. Tunnistan kuitenkin itsestäni vähätteleväni onnistumisiani ja kiireeseen vedoten jättää juhlimatta niistä. Oon onnellinen siitä, että sun maalaukset on päässyt esille ja löytäneet uusia koteja! ❤️

    1.12.2021
Kommentoi