Tampere
21 May, Tuesday
18° C

Proakatemian esseepankki

Huipputiimin toiminta perustuu yhteisvastuuseenKirjoittanut: Lassi Seppä - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Blogilähde: https://www.tietoakseli.fi/blogi/vieraskyna/parhaan-mahdollisen-tiimin-maaritelma-ja-sen-saavuttaminen/

Tämä blogiessee on julkaistu myös osoitteessa https://onseseppa.blogspot.com/2019/01/huipputiimin-toiminta-perustuu.html

Henry Vesinin kirjoittamassa blogistekstissä käsitellään osa-alueita, jotka muovaavat huipputiimin. Käsityksiä huipputiimin synnystä ja yleensäkin tiimin vaiheista on monia, mutta mielestäni tässä kirjoituksessa oli hyviä näkökulmia siihen, missä edustamani tiimiyritys Promisia on tällä hetkellä. Kamppailimme viime syksynä yhteisen tavoitteen löytämisen kanssa, ja jatkamme aiheesta nyt alkavana keväänä.

”Tiimi on pieni ryhmä ihmisiä, joilla on toisiaan täydentäviä taitoja, jotka ovat sitoutuneet yhtenäiseen päämäärään, yhteisiin suoritustavoitteisiin ja yhteiseen toimintamalliin ja jotka pitävät itseään yhteisvastuussa suorituksistaan.” – Katzenbach & Smith (1993)

Näin Vesin siteeraa blogitekstissään. Pidän itse tärkeänä kokea omistajuutta Promisiaa kohtaan. Meitä on 19 osakasta, saman suuruinen osuus kullakin. Eli periaatteessa jokaisella on yhtäläinen omistajuus osuuskuntan. On kuitenkin selvää, ettei omistajuus tunnu kaikista samalta. Jollekin riittää, että saa olla osa porukkaa, kun taas toiselle Promisia voi merkitä elämän tähän asti tärkeintä työelämään liittyvää mahdollisuutta.

Meiltä löytyy todella hyvä kattaus taitoja, ja täydennämme toisiamme niin taidoiltamme kuin ajatusmaailmoiltamme – se on kaiken A ja O, mutta aakkosissa on muitakin kirjaimia. Kuten jo alussa totesin, meillä ei ole hetkeen ollut yhteistä tavoitetta tai päämäärää. Jäsenillämme on likimain kullakin omansa. Siinä ei ole mitään pahaa – onhan se vain inhimillistä. Tämä tosiasia tulisi kuitenkin tunnustaa ja lähteä sen jälkeen joko suuntaan tai toiseen. Tällä hetkellä vellomme siinä, mikä on oikea tapa toimia ja kenellä on vastuu menestyksestämme – tai menestymättömyydestämme.

Niin kauan, kun tyydymme siihen, että tiimiydyimme kerran, ja sen jälkeen asioita saa alkaa tapahtumaan sekalaisessa järjestyksessä, meillä ei tule olemaan yritystoimintaa. Kuten Henry Vesin toteaa: tiimi on keino, eivät päämäärä.

Kommentoi