Tampere
25 Apr, Thursday
2° C

Proakatemian esseepankki

Huipputiimi vai "hups"-tiimi?Kirjoittanut: Lassi Seppä - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Essee julkaistu myös Blogspot-sivustolla.

https://onseseppa.blogspot.com/2018/12/huipputiimi-syntyy-halusta-mutta-pelkka.html

Olemme kokeneet tiimiyrityksessämme Promisiassa kuluneen syyskauden aikana useita muutoksia, mutta toisaalta emme ole edenneet asioissa, jotka ainakin itse luulin meidän omaksuneen jo yrityksemme alkutaipaleella tämän vuoden ensimetreillä. Kauppalehden artikkelissa Paul Ohrnberg luettelee kymmenen asiaa, jotka hänen mukaansa vaikuttavat huipputiimin syntyyn.

Olin itse vielä aiemmin tänä vuonna varma, että tulemme saavuttamaan Promisian kanssa kaikki artikkelissa mainitut kohdat melko nopeastikin. Tällä hetkellä tunnistan vain muutamat termit omiksemme.

Emme ole oppineet riittävän hyviksi kuuntelijoiksi, ja sen takia meiltä on myös jäänyt paljon oppimatta. Dialogimme on kärkästä ja kimpoilevaa – itsekin osasyyllisenä hieaman nolostuen nostan käden pystyyn virheen merkiksi.

Kokemusta toimialasta meillä ei ole – tai tarkemmin ajatellen meillä ei ole toimialaa, josta kokemusta voisi olla. Jäsenillämme totta kai on rutkasti kokemusta eri aloilta, mutta yhteisen vision tai mission luomisessa se ei ole auttanut. Monimuotoisuus, joka artikkelissakin mainitaan, on eittämättä kuitenkin tiimiämme rikastuttava tekijä.

On meille sellaiset joskus viime keväänä luotu, mutta tällä hetkellä ne eivät tunnut niin kirkkailta kuin niiden pitäisi. Uskon tähän suurena syynä olevan motivaation. Jokaisellam meistä on varmasti motivaatiota tekemiseen, mutta kyse onkin siitä, miten olemme valmiit osoittamaan sen muille ja mistä olemme valmiit luopumaan tekemisen edellytyksenä.

Olemme osoittaneet aiemmin pystyvämme houkuttelemaan itsellemme kumppaneita – ja nimenomaan olemalla itse hyvä kumppani muille yrityksille. Uskon, että meillä on se taito edelleen olemassa, mutta se on piilossa kasautuneiden epätietoisuuden pilvien alla.

Sitoutuminen, joustavuus ja tiimihenki ovat Promisian valttikortteja. Olen vakaasti sitä mieltä, että löydettyämme sisäiset motivaatiotekijämme, yhteiset tavoitteet ja tehtävään soveltuvat johtohenkilöt, voimme yhä nousta siksi tiimiyritykseksi, joksi päätimme ensimmäisinä kuukausinamme tulla.

Kommentoi