Tampere
15 Jun, Saturday
13° C

Proakatemian esseepankki

HelvetinviikkoKirjoittanut: Nelly Lähteenmäki - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Helvetinviikko
Erik Bertrand Larssen
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Helvetinviikko (2015) on norjalaisen, entisen ammattisotilaan ja nykyisen mentaalivalmentajan ja motivaatiopuhujan Erik Bertrand Larssenin kehittämä viikon mittainen ohjelma. Kipinän Helvetinviikkoon Bertrand on saanut Armeijan omasta helvetinviikko ohjelmasta, jonka kirjoittaja on itse käynyt läpi. Bertrand halusi luoda työelämään sopivan ”siviiliversion” auttaakseen myös muita saamaan itsestään enemmän irti ja haastamaan itseään suoriutumaan tehokkaammin.

Bertrand suosittelee jokaista aloittamaan valmistautuminen noin kolmea viikkoa ennen ja kirja antaakin paljon pohdiskeltavaa lukijalle etukäteen. Kirjan pystyy tiivistämään lyhyesti esseetä varten, mutta neuvoni sinulle on, jos aiot toteuttaa Helvetinviikon – lue koko kirja ensin. Mielestäni tämä on niitä asioita mitä et voi sisäistää muiden kokemusten kautta. Kyseessä on itsensä kehittäminen eikä muut sitä voi tehdä puolestasi. Panosta itseesi siis sen verran, että luet kirjan ajatuksen kanssa ja ajoissa kannesta kanteen. Viikko on sinua varten, joten tee siitä paras mahdollinen maksimoidaksesi saamasi opit ja kopit.

Bertrand Larssen on antanut jokaiselle viikonpäivälle oman teeman sekä ohjeet

Maanantai – Tavat

Tiistai – Moodi ja keskivttyminen

Keskiviikko – Ajanhallinta

Torstai – Pois mukavuusalueelta

Perjantai – Lepo ja palautuminen

Lauantai – Sisäinen dialogi

Sunnuntai – Uusi näkökulma elämään

 

Teemojen lisäksi on yleiset ohjeet koko viikon ajalle noudatettaviksi.

Nukkumaan klo 22 ja herää klo 5

Urheile päivittäin vähintään tunti

Elä terveellisesti

Ole hyväntuulinen ja myönteinen myös itsellesi, koko ajan

Television katselu on kielletty

Ei sosiaalista mediaa tai yksityiselämän viestintää työaikana.

Työt töissä ja vapaa-aika vapaa-ajalla

Keskity tarkasti ja tietoisesti siihen, mitä milloinkin teet

Suunnittele

Kohenna hiukan asuasi ja ulkoista olemustasi

 

Mistä ajatus lähti

Ajatus helvetinviikkoon lähti tiimistämme, pohdiskelimme sitä kuinka konkreettisin keinoin, voisimme kehittyä epämuukavuusalueella oloon ja täten parantaa spontaanisuutta ja luovuttaa tiimissämme. Olen kuullut helvetinviikosta aiemmin sillä aloittaessamme Proakatemialla suoritti Value helvetinviikon, ja he näyttivät Projektorissa videokoosteen, miten se heillä meni. En ole tätä syvällisemmin tätä ennen aiheeseen tutustunut.

Kävimme tiiminä helvetinviikon ohjeistusta läpi ja pohdimme voisiko tämä olla meille hyvä keino kehittyä. Hetkenpäästä tiimimme dialogiin, valuu sanat ”minä en tee tuota”. Pakko myöntää, että itselleni tuli tismalleen samat fiilikset, kun kuulin ohjeet mutta olin ottanut itselleni tavoitteeksi tänä keväänä pysyä positiivisena ja antaa asioille mahdollisuuden, joten sain oman epävarmuuteni, ennakkoluuloni ja pelkoni aika nopeasti karistettua mielestäni. Tein valinnan antaa tälle mahdollisuuden, aloin pikkuhiljaa innostua aiheesta ja heti seuraavana päivänä hain kirjan kirjastosta ja päätin hypätä syvään päätyyn, toki yhä vielä hieman epäluuloisena.

Kirjanluettuani ymmärrän miksi ja miten tuollainen itse aiheutettu kärsimys voi olla suuri ahaa elämys. Revenassa tullaan toteuttamaan helvetin viikko syyskuussa viikolla 36, eli 5.-11.9.2022. Otan haasteen innolla vastaan ja sitä olenkin jo mielessäni hahmotellut. Ajattelin lisääväni hiemaan oman näköisiä mausteita. Kuten sisäisenpuheen harjoitteet päivittäisiksi ja ehkä haastaa itseäni palautteenannon kanssa ja ottaa vaikkapa tavoitteeksi antaa päivittäin palautetta. Viikko ei itsessään kuullosta hirveän hurjalta, mutta saapi nähdä muuttuuko äänikellossa sitten ensi syksynä kun viikkoa alamme suorittamaan.

 

 

 

Kommentoi