Tampere
25 May, Saturday
25° C

Proakatemian esseepankki

Elon MuskKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tällä kertaa tuli valittua mielenkiintoinen kirja visionääristä, Elon Muskista. Kirja ei ole hänen oma elämänkertansa, sillä hänellä ei vielä ole siihen tarpeeksi ikää, vaikka tekojensa puolesta semmoinen hänellä voisikin olla. Tunnetuksi Elon tuli myydessään hänen veljensä kanssa Paypalin, joka myytiin 1,5 miljardin dollarin hintaan. Jos tiedät Teslan, SpaceXn, Boring Companyn, Paypal ja Hyperloopin, niin näitä kaikkia yhdistää yksi ja sama mies, Elon Musk.

Tällä hetkellä tunnetuin hänen yrityksistään lienee Tesla, joka alkoi ensimmäisenä valmistaa massatuotantona täyssähköautoja. Pyrkimys on mullistaa markkinoita tuomalla kohtuuhintaisia sähköautoja koko kansan saataville. Tähän asti autot ovat olleet pääosin 80t-130t€ euron arvoisia, joihin perustallaajalle ei ole varaa.

Tesla on onnistunut tehtävässään sen verran, että eri autonvalmistajat ovat selvästi nopeuttaneet omien sähköautojensa tuomista markkinoille ja lähes varmaa on, että tulevaisuudessa sähköautolla on merkittävä tehtävä ihmisien liikuttamisessa. Teslaa kohdata jo tällä hetkellä olevien tuotanto-ongelmien lisäksi suurimpien autonvalmistajien sähköautojen markkinoille tulon, joilla on kykyä ja osaamista tuoda autoja suurille yleisöille. Teslalle on kuitenkin suuri kannattajajoukko Applen tapaan, joten ihan heti merkki ei ole kuolemassa.

Muskin yritysten tavoitteena on helpottaa ihmisten liikkumista erilaisten välineiden ja laitteiden avulla sekä valmistella tarvittava teknologia ihmisten viemiseksi maapallon ulkopuolelle. Viimeiselle tehtävälle Muskin yritys SpaceX valmistaa uudelleenkäytettäviä raketteja, jotka pystyvät osittain tai kokonaan palaamaan maapallon pinnalle uusiokäyttö varten. Näin kustannuksia saadaan merkittävästi laskettua verraten vanhojen aikojen Nasa-raketteihin, jotka piti aina rakentaa alusta asti uudelleen. SpaceX tavoitteena on luoda Marsin pinnalle maan resursseista riippumaton yhteiskunta, jonne päästäisiin SpaceXn avaruusaluksilla. Miehitettyjä lentoja SpaceX ei vielä ole suorittanut, mutta ne ovat yrityksen tulevaisuuden askelia. Yritys aikoo myös aloittaa rakettiliikenteen maailman suurimpien kaupunkien välillä, joka kertoo enemmän kuin tuhat sanaa Elon Muskin ajatusmaailmasta.

Yksi Elon Muskin hauskimmista yrityksistä on parin vuoden sisään perustettu The Boring Company, jonka tehtävänä on porata maanalaisia tunneleita huomattavasti nopeammin kuin nykyään tavallisella teknologialla. Sillä pyritään nopeuttamisen lisäksi laskemaan kaivamisen kustannuksia. Koekaivauksia on tehty, mutta muuten yritys on vielä alkuvaiheissa. Yrityksen varainkeruu on vähintään huvittavaa, sillä yritys keräsi varoja liekinheittimellä ja tietenkin Teslan sekä Elon Muskin fanit ostivat niitä innoissaan.

Luettava kirja, joka avaa enemmän taustoja tämän visionäärin elämästä ja kuinka hän on tehnyt rahansa. Uskomatonta, miten yksi henkilö voi muuttaa maailmaa omilla visioillaan, jotka kuulostavat yliampuvilta, mutta toimivat suurimmalta osaltaan käytännössä. Tosin häneltä löytyy myös rahaa, millä toteuttaa kyseisiä hankeita.

 

Starmään…

Kommentoi