Tampere
15 Jun, Saturday
15° C

Proakatemian esseepankki

Elinikäinen oppiminenKirjoittanut: Kirill Sultanshin - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Olen selaillut venäläisiä uutisia ja törmäsin tosi mielenkiintoiseen artikkeliin, joka liittyy Sklokovo tutkimukseen. Skolkovo on Venäjän federaation 2000-luvulla kehittävä teknologiakeskus, jota usein kutsutaan toiseksi ”Piilaaksoksi”.

Yksi Skolkovin presidenteistä Andrei Sharonov kertoi uudenlaisesta oppimismallista, jonka nimi on ”lifelong learning” eli elinikäinen oppiminen.

Idea elinikäisestä oppimisesta on saanut juurensa siitä, että ihmisten elämä on muuttumassa seuraavan 20 vuoden aikana radikaalisesti.

Teknologinen vallankumous aiheuttaa sitä, että elinajanodote vuodesta 2007 eteenpäin syntyneille lapsille pitenee 80 vuodesta 104 vuoteen saakka! Näin olleen työkyky, joka tarkoittaa ihmisen työnkuvan ja toimintaedellytysten keskinäistä vastaavuutta, pitenee 24 vuotta ja ihmiset pääsevät eläkkeelle vasta 90 vuotiaana.

Nykypäivinä perinteinen oppimismalli edellyttää saada yksi tutkinto suoritetuksi 25 vuoteen saakka ja olla töissä samalla alalla koko loppuelämä. Kuitenkin nyt työkyky nousee ja on mahdollista suorittaa toisen tutkinnon (30-55) ja jopa kolmannen tutkinnon (55+) kiiruhtamatta eläkkeelle.

Jos tulevaisuudessa oppimiseen menee niin paljon aikaa, miten tunnistaa onko koulutus sen arvoista? Sharanovin mielestä koulutuksen päätteeksi opiskelijalla pitää jäädä käteen vähintään:

  1. Tarvittavat tiedot, taidot, osaamiset
  2. Toimiva ympäristö eli kontaktit
  3. Henkilökohtainen transformaatio ja inspiraatio tehdä jotain entistä globaalisempaa

Ja parasta on sitä, että jokaisessa kohdassa tunnistin täysin Proakatemian! Eli tällä hetkellä olen ihan oikeassa paikassa.

Artikkelin päätteeksi Sharonov muistutti, että tässä nopeasti muuttuvassa maailmassa on tärkeää olla avoin ja hyväksyä uusia tietoja ja taitoja.

Lähde (venäjäksi): https://www.kantiana.ru/news/142/209523/

 

Kommentoi