Tampere
22 May, Wednesday
22° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Viestintä massivessa



Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

 

Viestintä Massivessa

 

Olen nyt toisen proakatemiavuoden startattua miettinyt viestinnän merkitystä hyvässä tiimissä. Tähän vaikuttaa varmasti osittain se, että bl:n roolissa tulee miettiäkin hieman enemmän tiedon ja fiilisten välittämisestä firmanjäsenten välille. Kuudentoista hengen tiimissä on hyvän ryhmädynamiikan eteen tehtävä töitä, koska tiimiin mahtuu varmasti erilaisia persoonia.

 

 

Asioiden läpikäyminen säännöllisesti on elinehto toimivalle tiimille. Huomasin sen, kun syysloman ja erinäisten projektien takia emme pystyneet pitämään tiimimme kanssa normaalisti viikkopalavereja ja sen vaikutukset näkyivät heti. Pelkästään slack viestintä riittää kyllä tiedon jakoon, mutta ei fiilisten. Ja kun niitä ei päästy jakamaan syntyi hieman epäselkeä jakso, mikä toki saatiin korjattua, kun arki palasi normaaliksi.

 

Asioista voidaan keskustella, mutta jos keskustelu tulee aina pelkästään yhden toimesta ja asiat käydään läpi pintapuolisesti ja ratkaisukeskeisesti, niin sellainen käsittelytyyli yksistään ei välttämättä anna tilaa firman imagon kehittymiselle ainutlaatuiseksi ja yksilöidyksi. Itse olen panostanut siihen, että viikkopalavereissamme keskitytään aina nostamaan kaikkien fiiliksiä ja onnistumisia pinnalle. On tärkeää, ottaa viestintään positiivinen lähtökohta ja huumori mukaan.

 

Itselläni on taipumusta luottaa, että asiat menee automaattisesti hyvin, jolloin välillä huomaan pitäväni joitain asioita yhdentekevinä. On kuitenkin aina muistettava, että avointa puhetta ei voi olla tiimissä liikaa.

 

Kommentoi