Tampere
20 May, Monday
12° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Unelmien Final CampKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Massivessa 16 hyvinkin erilaista persoonaa ja tavoitteena meillä on kaikkia osapuolia tyydyttävä ja jopa miellyttävä kokemus Suomen rajojen ulkopuolella. Mutta mikä sitten on se itse Final Camp? Otetaanpas pieni askel taaksepäin Proakatemian Yrittäjyyden ja Tiimijohtaimisen opetussuunnitelmaan:

Opintojaksolla tiimiyritys järjestää itselleen ”loppuhuipennuksen”, jossa annetaan tiimin osaamisesta viimeiset näytöt. Tiimi osaa yhdistää lukemansa teoreettisen kirjallisuuden käytännön haasteisiin. Tavoitteena on, että osa opintojaksosta suoritetaan ulkomailla.

Tavoite
– Opiskelija osaa toimia kansanvälisessä ympäristössä ja arvioida oman liiketoimintansa kansainvälisiä mahdollisuuksia.
– Tiimiyrittäjä osaa rakentaa itselleen kansainvälisen verkoston.
– Tiimiyrittäjä osaa soveltaa erilaisia innovointi- ja ideointityökaluja kansainvälisessä ympäristössä.
– Tiimiyrittäjä osaa ratkaista erilaisia kansainvälisten yritysten toimeksiantoja, sekä tutustua kohdemaan yrityskulttuuriin.

Loppuhuipennus, pelottavan painava termi. Toisaalta myös sellainen sana, jonka haluan liittää oman Final Campini tavoitteisiin. Toivon, että viimeinen yhdessä suoritettava projektimme Massiven kanssa on ikimuistoinen, hulvaton, tuottava ja hyödyllinen.

Tiimimme on usein laiska, mitä sitä tosiasiaa suotta kaunistelemaan. Meillä on enemmän sääntö kuin poikkeus mennä sieltä, missä aita näyttää olevan matalimmalla. Kaikilla tämä ei tokikaan onneksi tarkoita samaa, osa menee sieltä vain koska se on helpointa ja matkalla voi heilutella käsiään huolettomasti. Osa astuu yli samasta kohdasta, mutta työnjälki on silti aivan priimaa. Minun unelmieni Final Campilla kaikille riittää sopivasti puuhaa ja tekemistä, eikä siellä astella aidan matalimman paikan kohdalta. Toivon, että olemme kaikki saaneet kehitettyä itsellemme vakavasti otettavan ammattitaidon ja, että jokainen meistä suoriutuu tehtävästä kuin tehtävästä kunnialla. On ihanteellista, että pääsemme myös hyödyntämään jokaisen tiimiläisemme erikoisosaamista. Tiimistämme löytyy osaamista myynnin ja markkinoinnin kentältä niin valo- ja videokuvauksen tiimoilta, luovia sisällöntuottajia kuin myynnin saralta; myyntitykkimme myisivät vaikka eskimoille lunta. Meillä osataan pitää luvut hallussa ja projektit kasassa. Omia vahvuuksiani on ehdottomasti valokuvaus ja sisällön tuotanto sekä osaamiseni kohdistuu luultavasti myös yleisiin järjestelyihin – mitä tehdään, missä ja koska. Voisin toimia matkan varrella myös lyhytaikaisesti projektipäällikkönä. Mistä sitten löytää projekti jossa nämä kaikki kulkevat nätisti sulassa sovussa käsi kädessä?

Tällä hetkellä meillä on yksi kontakti käsittelyssä ja hyvältä näyttää. Tokikaan mikään ei ole varmaa, ennen kuin nimiä on paperissa joten sinnitellään epävarmuudessa vielä hetkinen.

Kauanko Final Camp kestää? Tästä ollaan keskustelu pitkin tätä reilun kahden vuoden mittaista matkaa useampaankin kertaan ja keskustelut jatkuvat yhä. Itse koen, että 1,5 viikon, siispä noin 10 päivän mittainen ajanjakso näin suurella tiimillä olisi riittävä. Kuten todettua, mielipiteitä ja haluja on monia ja niiden yhteen sovittaminen haastavaa. Oman näkemykseni mukaan tämä reilun viikon mittainen ajanjakso pitäisi ihanteellisessa tilanteessa sisällään 5 päivää projektin parissa työskentelyä, joka toivottavasti saataisiin paikallisessa kohteessa suoritetuksi alusta loppuun saakka. Tämän lisäksi siihen jää vielä joitakin päiviä lomailla porukassa ja viettää mukavaa yhdessäoloa.

Sen tiedän, että haluan olla reissussa mahdollisimman pitkään. En ole aiemmin päässyt matkustamaan kuin lyhyitä kaupunkilomia Euroopan sisällä, joten toiveeni onkin päästä näkemään maailmaa pidemmältä ja pidempään nyt kun siihen on mahdollisuus. Onneksi tiimimme on tästä mukavan yksimielinen, että Final Camp voisi hyvinkin sopivan tilaisuuden tullen sijoittua Euroopan ulkopuolelle. Olemme keskustelleet siitä, että monella on ajatuksena jäädä ottamaan iisiä yhteisen projektiviikon jälkeen ja todennäköisesti jakaudumme muutamaan pienempään kokoonpanoon omiin suuntiimme erilaisten mielenkiinnon kohteiden johdattelemina. Jos yhteinen projektimme sijoittuu tämän hetkisen karkean suunnitelman mukaan Thaimaan Bangkokiin, on siitä helppo singota mihin tahansa suuntaan.

Koska kyseessä on projekti, pitää siinä liikkua myös raha. Tämä on yksi selkeä reunaviiva Final Campia suunniteltaessa. Olemme kuitenkin tiiminä tulleet yksimielisesti siihen tulokseen, että on myös erittäin ok saada majoitus palkaksi tehdystä työstä. Se saattaa olla meille jopa edullisempi vaihtoehto kuin saada rahapalkka, jolla maksaa majoitus.

On ollut mukavaa huomata, että kaiken kaikkiaan olemme pitkälti isoista linjoista samaa mieltä ja kaikki ovat lähdössä Final Campille marraskuussa 2018. Nyt helmikuun puolivälissä lähdemme yhdessä tiiminä Itävaltaan, Wieniin. Otamme sen harjoitus-Final Campin kautta ja korvaamme Suomessa järjestettävän mökkipajan. Treenataan vähän yhdessä miten tälläinen lyhyt 5 päivän reissu sujuu ja muuttaako se ajatuksia Final Campimme suhteen.

Viimeinen näytön paikka – siinä se sitten mitataan, tiimin toimivuus. Toivottavasti voimme yltää huipputiimin saavutuksiin reissullamme, kohdistui se sitten mihin päin maapalloa tahansa.

Aihetunnisteet:
Kommentit
Kommentoi