Tampere
03 May, Friday
9° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Tiimiläisvalmennuksen ensi askeleet



Kirjoittanut: Petteri Kiuru - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Hurman tiimin kanssa päätettiin viime vuoden lopussa lyödä päät lujaa yhteen, ja kehittää Hurmalle yhtenäinen liiketoiminta. Tähän mennessä olemme keskittyneet aika ajoin tarjoamaan asiakkaille ratkaisukeskeistä innovointipalvelua ja muita palveluita meidän tiimiläisten taitojen perusteella. Vuoden alusta kuitenkin lähdimme suunnitelmien mukaan luomaan liiketoimintaa, johon koko tiimi osallistuu niin kehityksessä kuin myös toteutuksessa. Liiketoiminnaksi päätimme muodostaa meidän omien kokemusten ja osaamisten kautta valmennuksen, jossa keskitytään ihmisiin, jotka työskentelevät tiimissä tai haluavat saada tiimityöskentelyn substanssi osaamista. Valmennus ei ole tarkoitettu tiimijohtajille tai johtoasemissa työskenteleville. Vaan haluamme tällä tavalla erottua tiimivalmennustarjonnasta, joka on tällä hetkellä Suomessa suunnattu pääsääntöisesti esimiesasemassa työskenteleville.

 

Prosessi aloitettiin jo hieman viime vuoden lopulla, mutta toden teolla rupesimme kehittämään tämän vuoden alussa. Ensi töiksemme työstimme valmennukselle ytimen. Ytimellä tarkoitetaan sellaisia yksinkertaisia perusasioita, joita haluamme tiimivalmennuksesta aina löytyvän. Asioita, jotka ovat ehdottoman tärkeitä tiimityön onnistumiseen. Omien tiimityötaitojen tueksi meidän tiimimme kaikki 16 jäsentä lukivat kirjoja tiimityöstä, ja siitä mikä tiimityössä on tärkeintä. Tällä tavalla muodostimme valmennukseen ytimen, mihin perustamme koko tiimin jäsenen valmennuksen. En vielä tässä vaiheessa lähde paljastamaan mikä meidän ydin on, vaan sen aika tulee myöhemmin.

 

Seuraavana meidän piti tietää mihin suuntaan haluamme lähteä tämän valmennuksen kanssa. Aloitimme siis visiomme määrittämisen. Visiossa mietimme millä aikavälillä toteutamme visiotamme, uhkia ja mahdollisuuksia sekä kriteereitä miten onnistuminen on konkreettista. Määritellessä päätimme hyödyntää kaikkia saatavilla olevia resursseja, päätimme rajata vision siihen pisteeseen, jossa tiedämme varmaksi meidän olevan samassa tiimissä. Eli kahden vuoden päähän. Päätimme hyödyntää myös kansainvälisiä resurssejamme.

 

Seuraavaksi päätimme hypätä jo työstämään valmennuksesta prototyypin. Prototyyppi luotiin nopealla työskentelyllä apuna käyttäen kysymyksiä miksi, miten ja milloin. Mietimme millaisia työkaluja voisimme käyttää. Mikä on lopputulos näissä. Nyt tämän viikon perjantaina pääsemme ensimmäistä kertaa testaamaan prototyyppiä ihan tuoreelle tiimille, joka on vasta aloittanut tiimityöskentelyn, eikä vielä ole päässyt syvälle tiimin tarkoitukseen. Tämä mahdollisuus antaa meille myös oikeuden tarkastella tiimin kehitystä meidän valmennuksen prototyypin jälkeen. Näin seuraamme olemmeko menossa oikeaan suuntaan.

Tämä on LinkedIn-artikkeli, joka ei vielä ole LinkedIn:ssä. Linkin päivitän myöhemmin.

Kommentoi