Tampere
20 Jun, Thursday
13° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Tiedätkö rakkaudenkielesi?Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tiedostatko omat rakkaudenkielet? Millä tavoin sinä pystyt parhaiten vastaanottamaan rakkautta, Tunnistamalla omat rakkauden kielet, tunnet olosi rakastetuksi ja olet tyytyväinen parisuhteeseen. Kun itse tunnistat omat kielet, pystyt kertomaan puolisollesi omat tarpeesi paremmin. Näin hän saa tietoon, kuin tehdä sinulle rakastettu olo.

 

Vältymme myös turhilta ristiriidoilta, kun tiedostamme omat kielemme. Esimerkiksi tilanteelta, jossa mies kolaa pihaa ulkona iltaan saakka, jotta vaimo pääsee aamulla lähtemään autolla töihin vaivatta. Mies tekee tämän kaiken vain koska rakastaa niin paljon vaimoaan. Samaan aikaan vaimo istuu kotisohvalla tylsistyneenä televisiota katsoen ja miettii, miksi mies ei ikinä tule tähän viereen istumaan ja pitämään kädestä kiinni. Tällöin on näkyvissä ristiriita, jossa molemmat osoittavat välittämistä ja rakkautta, mutta aivan eri tavalla. Silloin myös usein muodostuu konflikti, jossa toinen tarkoittaa hyvää, mutta toisen toiveet ja tarpeet eivät kohtaa tätä reittiä.

 

Usein suhteiden epätyytyväisyys johtuu toisen osapuolen rakkaudenkielen tiedostamattomuudesta. Ne ovat joka ihmisellä omansa, pohjautuen omaan tarpeeseen. Toinen ei voi koskaan osata tehdä oikein, jos emme pysty nimeämään haluamaamme. Ajatustenlukijoita kun ei ole olemassa.

Nämä viisi rakkaudenkieltä ovat:

 

Lahjukset

Tunnemme olomme rakastetuksi, kun toinen tuo meille konkreettisia lahjoja. Se valtaa meissä hyvänolon tunteen ja meille tulee rakastettu olo. Esimerkiksi perjantaikukkakimppu voi saada ihmeitä aikaa. Lahjukset ovat myös tämän kielenomistajalle usein paljon pidempi kokonaisvaltainen prosessi, mikä hänet ilahduttaa. Tunne siitä, että toisen ollessa muualla, hän ajattelee puolisoaan. Lahjus on merkki siitä, että olet ollut mielessäni päivän aikana.

 

Arjen askareet

Pienillä arkisilla askareilla osoitetaan välittämistä. Haluamme antaa rakkautta auttamisen ja arjen sujuvuuden kautta. Pienet eleet, kuten roskien vieminen sisältä piharoskakoriin, voi olla todella välittävä teko toiselle. Tämä on melko tyypillinen tapa miehillä osoittaa puolisolleen välittämistä. Auttamisen kautta toiselle tulee huomioitu ja rakastettu olotila.

 

Laatuaika

Juuri puolisolle järjestetty hetki, voi olla todella merkittävä asia henkilölle, jonka rakkaudenkieli on laatuaika. Puolisolle järjestetty illallinen arjen keskelle, osoittaa valtaavaa lämpöä ja tunnetta, että minut nähdään. Uhrautuminen toisen vuoksi, tuo tunteen, että olen spesiaalihenkilö toiselle. Nämä eivät siis tarvitse olla välttämättä ulkomaanmatka kerran vuodessa, vaan nimenomaan arkeen liitetty rakastettu olo tuodaan toiselle läsnäolon kautta.

 

Kosketus

Fyysinen kosketus, saa meille sanattomasti olotilan, jossa tunnemme olevamme rakastettu. Fyysisyys luo tunteen, että olemme haluttu ja viehättävä puolison mielestä. Se on selkeä merkki siitä, että puoliso haluaa helliä ja näyttää rakkautta toiselle.

 

Sanat

Puolisolle sanat merkitsevät eniten. Rakkauden tunne valtaa kehon, kun toinen kertoo sanoin tunteitaan. Usein näille henkilöille, myös konfliktitilanteen purku vaatii selvittelyn puhumalla. Kauniit sanat, tunneilmaisut ja halu kertoa toiselle asioita osoittaa rakkaudentunteen parhaiten. Ilman sanoja, henkilö ei tunne tulevansa tyytyväiseksi parisuhteessa.

 

Itseäsi kuuntelemalla ja eritilanteiden kautta miettimällä voit tiedosta omat rakkaudenkielet. Kokonaisuutena varmasti kaikki pitävät näitä jokaista osa-aluetta tärkeänä. Ihmisellä on usein kaksi vahvemmaksi nousevaa rakkaudenkieltä, joilla hän saa täysin rakastetun olon. Mitkä näistä ovat sinun omat?

 

Lähteet:

Life Coach Academy, 2018

Kommentoi