Tampere
29 May, Wednesday
27° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Minun HelvetinviikkoniKirjoittanut: Jani Bieck - tiimistä Value.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Minun Helvetinviikkoni

 

Norjalaisen mentaalivalmentaja Erik Larssenin kirjoittaman Helvetinviikko-kirjan innoittamana meidän koko tiimimme Value lähti toteuttamaan ennen joululomalle siirtymistään omaa Helvetinviikkoaan. Jokainen sai laatia omanlaisensa ohjelman, jonka aikana pyritään menemään epämukavuusalueelle ja oppimaan uusia tapoja. Itse viikko oli erittäin mielenkiintoinen ja onnistunut kokemus, jonka oppeihin ja koppeihin mennään seuraavaksi.

 

Maanantai, tavat

Viikon ensimmäisenä päivänä keskipisteenä olivat tavat, joita haluttiin lähteä muuttamaan ja ajamaan sisään. Itse otin tavoitteeksi herätä 06:00 ja mennä nukkumaan ajoissa 22:00. Lisäksi turhaa puhelimen käyttöä tuli rajoittaa.
Vuorokausirytmin muuttaminen parempaan suuntaan toimi loistavasti, sillä heräsin viikolla jokaisena aamuna kuuden aikaan ja menin ensimmäisenä lenkille. Päivän sai startattua tehokkaasti, jolloin sai työnteostakin aikaisemmin kiinni.

 

Tiistai, keskittyminen ja moodi

Tiistaina tarkoituksena oli keskittyä yhteen asiaan kerrallaan ja tehdä se kunnolla. Työkaluna käytin tässä to do-listaa ja päivän askareet sai suurimmaksi osaksi hoidettua suunnitellusti.

 

Keskiviikko, ajanhallinta

Keskiviikon pointtina oli olla ajoissa ja priorisoida aikaa myös riittävästi vapaa-ajalle lopettaen työnteon klo16. Ajoissa tuli oltua, mutta päivä venähti muutamalla tunnilla, jolloin vapaa-ajasta joutui pikkuisen tinkimään.

 

Torstai, pois mukavuusalueelta

Torstaina mennään isosti epämukavuusalueelle. Itse päätin valvoa torstain ja perjantain välisen yön kokonaan tehden töitä ja edistäen opintoja. Tarkoituksena etenkin perjantaina suoriutua päivän askareista huolella väsymyksestä riippumatta. Tavoitteeseen päästiin mukavasti 40 valvotun tunnin, 2 pajan, 2 esseen ja 2 projektin jälkeen.

 

Perjantai, lepo ja palautuminen

Perjantaina tarkoitus oli levätä ja palautua rankasta koettelemuksesta. Itsellä palautuminen tapahtui oikeastaan vasta lauantaina, koska perjantain askareissa meni myöhään iltapäivään. Illalla kävin tosin syömässä hyvää ruokaa ja saunomassa, joten se meni mukavasti rentoutumisesta.

 

Lauantai, sisäinen dialogi

Lauantaina käytiin sisäistä keskustelua ja ajateltiin asioista erityisen positiivisesti. Itse päätin tehdä listan asioista, jotka ovat erityisen hyvin tällä hetkellä elämässäni. Tuli hyvä mieli ajatella posin kautta!

 

Sunnuntai, yhteenveto

Sunnuntaina tarkoituksena oli tehdä yhteenvetoa ja kerätä ajatuksia Helvetinviikosta. Itsellä kyseinen päivä oli projektipäivä, joten käyn yhteenvedon nyt päivää myöhemmin esseen muodossa:

Välillä tekee hyvää ravistella omaa elämää ja tehdä tällaisia haasteita. Etenkin koko tiimin sitoutuessa sen merkitys kasvoi entisestään. Itselle henkilökohtaisesti viikko osui sopivaan kohtaan, koska olin jo pidemmän aikaa suunnitellut uusien tapojen opettelua. Jatkossa tulen siis varmasti pitämään ainakin paremmin kiinni aikaisin nukkumaanmenosta ja heräämisestä. Täten töitä ei tarvitse tehdä enää illalla ja olen aamuisin paljon tehokkaampi. Teki hyvää myös huomata mihin kaikkeen sitä pystyy, kun oikeasti niin päättää. Esimerkkinä 40 tunnin valvominen ja asioiden tekeminen täydellä teholla. Nyt on kuitenkin hyvä hengähtää ja siirtyä pikku hiljaa joulun viettoon!

 

Lähteet:
https://www.is.fi/hyvaolo/art-2000005876551.html

Aihetunnisteet:
Kommentoi