Tampere
25 Apr, Thursday
-2° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Miksi yrittäjäksi?Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Mun tavoitteena on ollut proakatemian alkamisesta asti, että jatkan täyspäiväisenä yrittäjänä heti valmistumisen jälkeen. Sen jälkeen, kun rupesin yrittäjyyden taivaanrantaa maalailemaan, en oo enää innostunut tavoittelemaan työntekijänä uraputkeen hyppäämistä. Ajattelin kirjoittaa nyt hieman näkemyksiäni yrittäjäksi tavoittelun motiiveista.

 

 

Oon muutamaan kertaan mennyt ihan ääneen sanomaan yllä mainitun tavoitteeni usein sen yhteydessä, kun olen maininnut, että opiskelen yrittäjyyttä ja suuren osan kanssa ollaan päädytty keskusteluun yrittäjyyteen päätymisestä. Tuntuu näiden keskustelujen perusteella, että yleisesti ajatellaan uuden yrityksen aloittamisen vaativan jotain uniikkia huippu ideaa. Usein ihmiset tuovat ajatuksensa sanoiksi kutakuinkin näin: ”Lähtisin itsekin yrittäjäksi, jos vain keksisin jonkun idean mitä ei olla vielä keksitty”. Näinhän ei tule koskaan käymään, nimittäin ideat syntyvät todennäköisemmin siellä missä niitä työstetään, eikä valmis uniikki liikeidea tipahda yhtäkkiä taivaalta satunnaisen ihmisen hyppysiin.

 

 

On tietysti oltava idea, kun ryhtyy yrittäjäksi, mutta ei sen tarvitse heti alussa olla kaikin puolin täydellinen saatika uniikki. Yrittämisen idea on mielestäni siinä, että tekee itselle mieluisaa työtä juuri sillä tavalla kun näkee itse parhaaksi ja tämän idean perusteella sen ei tarvitsekaan olla aluksi mitään sen kummallisempaa, kuin vaikka jonkun vanhan alan toteuttamista omalla tyylillä. Tottakai on muistettava toiminnan jatkuva kehittäminen oli kyseessä mikä ala tahansa, mutta juuri sitä kautta on mielestäni paljon todennäköisempää, että löytää uusia ideoita ja menestyy, kuin että pysyttelisi jossain turvallisessa palkkatyössä ja odottelisi, että keksii jonkun uuden idean.

 

Itse olen alkuvuodesta lähtenyt yrittäjäksi erittäin vaatimattomalla idealla, mutta ei mennyt kuin muutama kuukausi, kun sitä kautta poiki uusia mahdollisuuksia, joista kerron seuraavassa kirjoituksessani lisää!

 

 

Kommentoi