Tampere
17 Jun, Monday
19° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Kohti tavoitettaKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Kirjoitin edellisen kirjoituksen siitä, miten mielestäni yrittäjäksi voi lähteä suhteellisen vaatimattomallakin idealla, kunhan vain löytyy intoa ja asennetta kehittää toimintaa ja etsiä ydintoiminnan ympäriltä kokoajan uusia mahdollisuuksia ja uusia toimintatapoja. Tässä kirjoituksessa kerron hieman siitä miksi itse pyrin toimimaan yrittäjänä valmistumisen jälkeen, ja missä vaiheessa ollaan tällä hetkellä tavoitteeni saavuttamista.

 

Rupesimme jo keväällä 2017 miettimään kaverini kanssa, miten pystyisimme toteuttamaan jotain liiketoimintaa yhdessä. Kumpaakin meistä kiehtoo yrittäjyydessä etenkin sen tuomat mahdollisuudet ja vapaudet, ja olemme vuosia työskennelleet samoissa firmoissa ja todenneet ajattelutapamme suhteellisen samanlaisiksi. Tyylimme toimia eri tilanteissa eroaa toisistaan aika selkeästi, mutta eroavaisuus on ainakin tässä tapauksessa yhteistyötämme rikastavaa. Itse pyrin näkemään asiat monesta eri näkökulmasta, kun taas yhtiökumppanini on hitusen suoraviivaisempaa sorttia.

 

Olemme kummatkin toimineet myyntialalla ja tavoittelimmekin jonkin asteisen myyntiorganisaation käynnistämistä. Yhteisenä kontaktinamme oli sähköyhtiö, jonka kanssa aloimme neuvotella yhteistyöstä vuosi sitten. Tarkoituksenamme oli ruveta hoitamaan yhtiön uusasiakashankintaa telemyyntinä. Perustimme viime vuoden marraskuussa yrityksen Bromen Solutions Oy ja yhteistyö alkoi sähköyhtiön kanssa tammikuusta. Vaikka en puhelinmyyjänä halunnutkaan itseäni kovin pitkälle kuvitella, oli mielenkiintoista aloittaa Massiven lisäksi firma, jota pystyisi kehittämään Massiven rinnalla ja tätäkautta valmistelemaan valmistumisen jälkeistä yrittäjän uraa. Oli tärkeää kokea, että on tehnyt jotain konkreettista ja on menossa tavoitettaan kohti.

 

Ehdimme reilut kolme kuukautta aloitella yrityksemme toimintaa, kun jo kirjanpitäjämme otti yhteyttä meihin ja suositteli Nokialla toimivan puhelinliittymä kaupan liiketoiminnan hankkimista yrityksellemme. 18 vuotta firmaa pyörittänyt kauppias oli myös kirjanpitäjämme asiakas ja hän oli maininnut aikeistaan luopua liiketoiminnastaan. Kirjanpitäjämme järjesti meille tapaamisen huhtikuussa ja totesimme mahdollisuuden hyväksi ja ylihuomenna pitäisikin työt aloitella kauppiaana Nokian prisman tiloissa toimivassa GSM.Line liikkeessä.

 

Liiketoimintakaupan yhteydessä on tullut jo nyt erittäin paljon arvokasta kokemusta mm. yhteistyösopimusten solmimiset suurien pörssiyhtiöiden kanssa ja liiketoimintakaupan neuvottelut. Ja tietysti se, että ollaan taas lähempänä tavoitetta!

 

 

 

 

 

 

Kommentoi