Tampere
19 May, Sunday
24° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: How to crush it in 2019 – Gary VaynerchukKirjoittanut: Jenni Peräinen - tiimistä Value.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Motivaatio-videossaan Gary Vaynerchuk kertoo päätavoitteenaan olevan se, että hän saa katsojalle välitettyä oikean mielentilan ja asenteen vuodelle 2019. Vaynerchuk on tunnettu suorasanaisuudestaan, ja hän usein videoillaan kertoo, kuinka häntä ei voisi vähempää kiinnostaa muiden ihmisten mielipiteet hänestä itsestään. Hänen tavoitteena on saada edes yhden ihmisen muuttamaan toimiaan, jotta hän tämä saavuttaa elämässään suuria asioita.

Hän kertoo videolla myös työskennelleensä joka päivä lähes vuorokauden ympäri 15 vuoden ajan, ja hän aloitti tämän ollessaan vasta 20-vuotias nuorukainen. Garyn sanoin, omaan Instagram-biotekstiin voi kirjoittaa olevansa yrittäjä, mutta oikeasti menestyvä yrittäjä tarkoittaa täysin eri asiaa, kuin hieno teksti somekanavan profiilissa.

Garyn toistuva vinkki videoissaan on työn tekeminen. Hän painottaa työn tekemisen tärkeyttä jos haluaa saada asioita aikaan, ja päästä suuriinkin tavoitteisiin. Vaynerchukin mielestä elämästä pitäisi unohtaa television tai Netflixin katsominen, erilaiset festivaalit ja ylipäätään oma vapaa-aika. Olen sekä samaa, että eri mieltä. Samaa mieltä siinä, että menestys tulee kovan ja pitkäjänteisen työn seurauksena, ja se ei nimenomaan tule sohvan nurkassa kyyhöttämässä Netflixiä katsoen.

Olen eri mieltä siitä, että jokainen hereilläolotunti tulisi käyttää vain työn tekoon. Näen työn tekemisen laadun ja tehokkuuden heikentyvän huomattavasti ilman riittäviä taukoja, terveyden ylläpitämistä sekä puhdasta vapaa-aikaa. On kuitenkin tilannekohtaista, kuinka haluaa oman työnsä porrastaa: toiset haluavat uurastaa pää kolmantena jalkana 20 vuotta ja jäädä liiketoiminnalla kerryttämiensä varojen turvin eläkkeelle, kun taas toiset haluavat tehdä tasaisen ja pitkän työuran ilman suurempia piikkejä työmäärässä. Muitakin työelämän vaihtoehtoja tietenkin on olemassa, mutta nämä ovat niistä kaksi esimerkkiä.

Garyn tapa tuoda asiat ilmi on vähintäänkin suorasanainen, ja uskon hänen sanomansa löytyvän, kunhan vain osaa suodattaa osan hänen persoonallisuuteensa liittyvän tavan ilmaista asiat. Olen sitä mieltä, että jokainen voi ottaa vaikutteita Garyn työmoraalista ja siitä, kuinka suurienkin haaveiden tavoitteleminen on mahdollista jos vain on valmis näkemään vaivaa ja tekemään päämäärätietoisesti töitä niiden eteen.

Omien unelmien tavoittelussa kannattaa aloittaa listaamalla tärkeimpiä välietappeja, joiden kautta unelmien saavuttaminen on mahdollista sen sijaan, että märehtisi erilaisia haasteita ja riskejä, joita menestyksen tavoitteluun liittyy. Nämäkin kuuluvat tietysti asiaan, ja haasteita kannattaakin lähestyä sillä kulmalla, että ne onnistuttaisiin sivuuttamaan, eikä nähdä niitä tekemistä rajoittavana tekijänä. On mielestäni myös tärkeää irtaantua sitten kun -asenteesta, jos haluaa asioita oikeasti tapahtuvan. Miksi et voisi aloittaa unelmiesi tavoittelua jo tänään tai vaikkapa nyt heti?

Mikä on sinun tekosyysi olla tekemättä unelmistasi totta?

 

Essee julkaistu omassa blogissa 22.5.2019: Linkki

Kommentoi