Tampere
17 Jun, Monday
16° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Daily Fantasy SportsKirjoittanut: Aaro Berg - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Daily Fantasy Sports eli DFS on suomalaisille vielä varsin tuntematon pelimuoto, joka on noussut Yhdysvalloissa valtavaan suosioon viime vuosina. Itselläni on historiaa suomalaisille varsin tutusta liigapörssin pelaamisesta muutaman vuoden ajalta. Erilaisissa kimpoissa on väännetty ja katsottu kenen tietämys on parasta.

Huomasin olevani hyvä pelaamaan liigapörssiä, mutta pelinjärjestäjän maksamat palkintorahat lähinnä huvittivat. Parhaimmillani sijoituin jaksossa neljänneksi noin 17 000 pelaajasta. Pelimaksu oli kymmenen euron luokkaa, palkintorahaa sain menestyksestä 200 euroa. Palautusprosentti siis kohdillaan – pelinjärjestäjän näkökulmasta. Lähdin tutkimaan olisiko manageripelejä mahdollista pelata tuottavammin. Hetken netissä surffailtuani törmäsin FanTeam -sivustoon, joka mahdollistaa pelaamisen myös suomalaisille.

Nyt on tullut pari vuotta sivustolla pelattua ja palkintorahoja tienattua opiskelijan näkökulmasta mukava summa noin +17% palautuksella. Pelimuoto kuitenkin hakee vielä jalansijaa suomessa – en ole törmännyt yhteenkään toiseen pelaajaan näiden kahden vuoden aikana. Internetistä keskustelua löytyy, mutta suomalaisten keskuudessa vain hyvin vähän. Liigapörssin pelaajia sen sijaan löytyy joka paikasta.

Monta viikkoa kerrallaan kestävän vääntämisen sijaan daily fantasy -genressä ideana on tarjota uusia turnauksia joka päivä ja viikko, lajista riippuen. Liigapörssiä pelatessa mielenkiinto lopahtaa helposti surkean alun jälkeen, mutta daily fantasyssa huonosti mennyt kierros on mahdollista paikata yleensä jo seuraavana päivänä.

Pokerin tapaan tarjolla on ns. “Guaranteed Prize Pool”, “Freeroll” ja ”H2H”turnauksia, ja pelit käydään korttipelin tavoin toisia ihmispelaajia vastaan. Jokainen pelaaja luo oman joukkueensa, ja paras voittaa potin. Osallistumismaksut ovat usein muutamia euroja, mutta joitakin kierroksia on mahdollista pelata jopa satojen eurojen panoksella. Pelinjärjestäjä ottaa panoksesta myöskin pokerista tutun ”raken”, joka on maksimissaan 10% panoksesta. Suurin pelaajamäärä on tällä hetkellä Englannin valioliigan kierroksilla, NHL:n tullessa kakkosena.

Mielestäni DFS:ssa yhdistyy mukavasti pokerin sekä vedonlyönnin eri elementit tilastojen ja kokoonpanojen tutkimisesta toisia vastaan pelaamiseen.

Kommentoi